Scudo Sports

MTB 27.5" yol lastiği taktırmak istiyorum ama?

Toprak zemin derken ormanlık araziyi kast ediyorsanız, hayır girmedim. Niyetlendiğimde de sakın deneme bile dediler, benim de gözüm korktu. Bunun haricinde hafif engebeli asfaltı bozuk yollarda kısmen kullandım, bir sorun yaşamadım. Çok kısa mesafelerdi, o yüzden istemeden sizi yanlış yönlendirmeyeyim, ama kişisel görüşüm öyle ciddi bir sorun çıkmayacağı yönünde.

Scudo
Toprak zeminden kastınız doğrudan ormanlık araziye girip sürmekse, hayır hiç kullanmadım. Girmeye niyetlendiğimde de aman dediler gözüm korktu. Ancak bozuk asfaltta ve hafif arazilerde kısmen kullanmışlığım var, kısmen diyorum çünkü epey kısa mesafelerdi ve bir sorun gözlemlemedim. Asfalt dışı deneyimim az olduğundan sizi yanlış yönlendirmek istemem ama çok bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.

sanırım bu lastik katlanır değil vede ağır, avantajları dezavantaja dönmesinden endişe ediyorum.

Katlanır olmaması ne gibi bir dezavantaj doğurabilir?

Ve diğer lastikten yani MTB ile orijinal gelen lastikten ne kadar daha ağırdır ki bunlar ?

• /////////////////// •
Salcano NG650 V Fren 27,5"

@alper karahan

Alper bey gerçek anlamda başarılı bir çalışma olmuş. Bisikletinizi araştırdım benimkine oldukça benziyor ve ben büyük ihtimalle bu lastiklerden alacağım. Benim lastiklerin genişliği sanırım 2" sizin yeni aldıklarınız 1.75 mi ve lastiği aldığımda sadece lastik yetiyor değil mi ayriyeten iç lastiğe vs gerek duymam değil mi?

[video=dailymotion;x7is5h]http://www.dailymotion.com/video/x7is5h_bisiklet-magazin-schwalbe-marathon_sport[/video]

Shwalbe maraton için yukardaki videoları izleyin derim. 26" marathon plus kullanıyorum, 1 tanesi 1kg civarı ama üzerine raptiye girse bile patlamayacak kadar kalın bir koruma tabakası var. Ve yol tutuşu mükemmel

Evet tahmin ettiğiniz gibi katlanabilir türden lastikler değiller. Ağırlıklarını da tam olarak bilmiyorum ama muhtemelen rocket ron lastiklerden daha ağırdır. Ama bunun nesi dezavantaj yaratır nasıl handikapları vardır pek bir fikrim yok. Heralde bunun ayırdına varacak nitelikte profesyonel bir bisikletçi olmadığımdan beni rahatsız etmiyor. Kişiden kişiye göre değişir tabii.

Teşekkür ederim beğendiğinize sevindim. Evet dediğiniz gibi yalnızca dış lastikleri almanız yeterli onun haricinde jant vb. parçalar üzerinde bir değişiklik yapmanız gerekmiyor.

Teşekkür ederim beğendiğinize sevindim. Evet dediğiniz gibi yalnızca dış lastikleri almanız yeterli onun haricinde jant vb. parçalar üzerinde bir değişiklik yapmanız gerekmiyor.

O zaman bende hemen bir mail atıp işe başlayayım :)
Ödeme ve kargo konusunda veya iletişim konusunda bana tavsiyeleriniz var mıdır, çünkü ilk kez yurtdışında bir siteden parça alacağım ?

Öncelikle dediğim gibi sipariş vermeden önce siteyle iletişime geçip lastiğin stok durumuyla ilgili bilgi alın. Olumlu dönüş yaparlarsa size pek bir iş düşmüyor zaten. Adres ve iletişim bilgilerini doğru ve dikkatli verin yeter. Verdikleri takip numarası üzerinden kargonuzun takibini yapabilirsiniz. Bike24'den alırsanız kargo şirketi seçebilme şansınız yok diye hatırlıyorum. Direk dhl'in Almanya ofisi üzerinden Türkiye'ye sonrasında da ptt üzerinden adresinize geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Osman Uygun
Size herşeyi dahil kaç liraya mâl oldu, bir de ödemeyi nasıl yaptınız ?

• /////////////////// •

Ödemeyi kredi kartı üzerinden yaptım. Tam maliyetini hatırlamıyorum maalesef. Geçen yazın sonuna doğru almıştım lastik fiyatları artı kargoyu ödüyorsunuz.

Çok teşekkür ederim Alper Bey, az önce siteye stokla ilgili mail attım inşâallah tez zamanda dönerler bana ..

• /////////////////// •

rocket ron ların 2 katı ağırlığı var. gerçi hacim küçülüp sertlikde artacağı için akıcılık artacak buda ağırlık sorununu çözecektir diye de düşünüyorum. Ama her halükarda 900 gram daha bisikletin ağırlaşması anlamınada geliyor.

Bahsettiğiniz rocket ron lastikler dağ lastiği değil mi?

• /////////////////// •

evet mtb lastiği, ama çifti 890 gram. bu tur lastiklerinin ise teki 890 gram.

Hocam benim bisikletimde Rocket Ron olmadığı için eğer stokta varda gönül rahatlığıyla alacağım o Schwable Marathon Plus lastikleri :)

• /////////////////// •

27,5 janta 26x1 1/2 ölçüsündeki yol lastikleri olmaktadır.
26x1 1/2 ölçüsü eski şehir bisikletlerinin ölçüsü olduğu için bulmak zor ama hemen hemen her şehirde satan bir bisikletciye rastlayabilirsiniz ayrıca
dikkat etmeniz gereken diğer bir durumda şudur her ne kadar bisiklet lastiğinin üzerinde 26x1 1/2 yazsada şu ölçüyede dikkat etmek gerekir.584mm 40-42 yada 44 olabilir.
Herkese bol pedallamalar.

merhaba, aynı bisikletten bende de var. lastiği ne yaptınız? dediğiniz gibi 1,75 olanla değiştirdiniz mi?

@Mustafa Aygün - hiç bir şey anlamadım
- ayrıca Ankarada bisiklet yolu mu var ?

İnternet üzerinden lastik getirtmek istiyorum 80-100 lira arasında lastikler buldum fakat çift halinde mi satılır bu lastikler yoksa iki tane mi getirteceğim ?Ürün bilgilerinde değinilmiyor bende ilk defa lastik alacağım. Herkese iyi sürüşler tekeriniz düz bassın.

Geri