@deniz anıl küçükyılmazlar
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=88119
Daha önceki mesajlarda verilmiş olan bu gezinin bütün fotoğraflarına bakın...
Eğer böyle yerlere az da olsa girmek için, asfaltta işkence çekmeyi göze alıyor musunuz?
Bu soruyu sorun kendinize... Sorunun cevabı "evet" ise zaten sizin bisikletiniz MTB'dir içiniz rahat olsun...
Ama eğer içinizde ki bu tip alanlar keşfetme arzusu, ya da dağlık alanda engelleri aşmak, sonra o aştığınız engellerin ödülünü güzel bir inişle almak arzusu, o alanlar dışında ki işkenceye üstün gelmiyorsa... Aman diyim MTB den uzak durun.
Adı üstünde MTB: MounTain Bike (Dağ bisikleti)
Kendimden örnek veriyim; Benim içimde bu arzu çokça var, ama yol ve şehir bisikletlerini ve dağ bisikletini şehirde çok kullandığım ve farkı net bir şekilde gördüğüm için, ayda bir kere adam gibi parkura gideceğim de tırmanış iniş yapacağım diye dağ bisikleti almak asla benim yapmayacağım bir şey... önce şöyle gıcır gıcır yeni bir yol bisikleti almalı ya da toplamalıyım belki seneye ucuzundan bir MTB alırım o da bisiklet arkadaşımın arabası olduğu için yoksa gene almam...
Ama başka bir arkadaşımız MTB alabilir... Hem de o parkura giden yolu her hafta tepebilir, ve sonunda yaşadıkları hepsine değebilir onun için...
Ben Asfalt yolda ki hızı,adrenalini, Virajlı tırmanışlarda ki o asaleti o hırsı seviyorum.. Bisikleti kullanırken çukur umurumda olmadan içim rahat gitmeyi değil, o hız da karşıma çıkabilecek her şey için pür dikkat full konsantrasyon tamamen makinaya dönüşmüş, sanki bir araba yarışçısı gibi bütün algılarımı son noktada kullanmayı seviyorum ve bunları yaparken Şehir içinde A noktasından B noktasına hızlı bir yol bisikletliden daha çabuk ulaşabilecek tek aracın Helikopter olduğunu bilmek bana ayrı bir keyif katıyor(bkz. bike courier belgeselleri) ve amacım o noktaya gelmek...
Yani gördüğünüz üzere önemli olan ne istediğinizi bilmeniz, bunu bilin ve buna gidin başkaları yönlendirmesin sizi, siz bisiklette neye aşıksınız ona karar verin o aşık olduğunuz şeyi yapmak için dizayn edilmiş bir bisiklet alın,gerisi boş laflar...
Kimi bisikletiyle Türkiye turu yapmaya aşıktır,Kimisi dağda ormanda bir araç ile sınır tanımamaya,Kimisi de benim saydığım gibi şeylere, Kimisi gösteri ve hareket yapabilmeye(Trial,BMX vs), Kimisi toprak,çamur,ve çakıl parkurlarda en hızlı bisikletli olmaya(cyclocross)