Scudo Sports

Mtb mezarlığı

anlayamadığım bir durum var.
benim bir bisikletim var şu MTB dediklerinizden.
hafta sonları arazide toprak yolda kullanıyorum çok aksiyona girmeden.
hafta içleride sahile iniyorum aynı bisikletle.
beni görenler kıro gözüyle mi bakıyor? Utanmam gerekiyor mu bu hususta acaba?
beni yönlendirecek bilgili bir arkadaş var mı?

Scudo
@BARTHEZ

Abi ne alakası var krolukla bu işin. Kullandığın bisiklet sonuçta ve kullanım tarzına göre bir seçim yapmışsın. Utanmak falan boş versene. Keyfine bak sen :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@BARTHEZ Bende meraklı bakışlardan kurtulamadım.Bakmalarında bir sıkıntı yok ama neden içine girecekmiş gibi bakıyorlar acaba ?

Kesinlikle haklısınız sadece kullanım amacı olarak değil aralarındaki rahatlık farkıda bir o kadar fazla fakat bende mtb kullanıyorum nedenide çok fazla balık avına gitmem (tatlı su ,baraj göl ) bu yüzden tur bisikletini tercih etmedim.

IMG_20160508_211905.jpg yol bisikletinden mtb ye gectim. 2. El aldım. Malum herkesin bildiği gibi yol bisiklet frenleri yavaşlamak için :) hidrolik frenin duruşu ve yumuşaklığı gerçekten çok farklı, ne kadar mtb de olsa rubena 1.75 yol lastiği var, eski alışkanlık...

@Karaduman işte tamda bu noktada düşüncem bu. İnsan yol alır mtb alır yeterki alsın binsin binsin binsin herkes bisiklete binsin bu tarz tartısmalarla soğutmayalım kimseyi aksine teşvik edelim bence

@egebey3461 önemli olan benim.benim düşüncem keyfim ve şartlarım. Gerisi çokta önemli değil aslında.

Yazmicaktım da o kadar anlamsız geldi ki.. Tutamadım..

4x4 kullanıyorum, MTB kullanıyorum..

340 gün asfaltta o karlı 25 gün için katlanıyorum.

MTB yi de asfaltta, o harika patika yollar için katlanıyorum..

Bu mantıkta 4x4üm de MTB de katlanılabilir ulaşım araçları...

Ama siz lütfen beni görünce fırıncı, bisiklet kültüründen yoksun, bilinçsiz diyin.. Ben o an bisiklet kullanmaktan o kadar keyif alıyor olacağımdan sizi ne umursarım ne de duyarım.

Sevgiler..

Bisiklete ve bisiklet kullanana saygı gösterilmesini şiddetle vurgulayan sevgili bisikletsever kardeşlerim neden bisiklet seçimi konusunda birbirimize saygı göstermiyoruz ? Herkes isteğine, keyfine göre bisiklet seçer. İstediği yerde kullanır. Bende MTB kullanıyorum ve daima hareketlilik istiyorum, yol bisikletine geçipte sadece düz yolda sabit bir şekilde ilerlemeyi sevmiyorum ama bunu yapan arkadaşları da eleştirmiyorum onların seçimidir bu çünkü o böyle seviyor. Mtb bisikletime şehir lastiği takıp şehirde kullanıyorum bunda bişey yok ve gayet hızlı bir şekilde yol alıyorum. Mtb ile şehir içinde 80 km yol yapmışlığım dahi oldu, gayet rahat ve güzel geçti.
Bisiklet konusunda bilgi eksikliği olduğu için gidipte MTB alanlarıda eleştirmeyin!! Onlara bisikletten beklentilerini sorarak seçenekler sunalım ve onlara uygun bisikletleri anlatalım, bilgilendirelim.
Yol-Şehir-Mtb kavgası son bulsun artık insanların bisiklete alıştırmalı sevdirmeli şurdaki yorumları görenler bisikletten soğur bee :D :D :D

sorun mtbnin asfaltta kullanılması veya şehir bisikleti ile dağa çıkmak değil, esas sorun bisiklet sürücülerinin motorlu taşıt kullananlardan saygı görememesi ve bunlara caydırıcı cezaların uygulanmaması

Yoldan geçen bir x5,q7 xc90 tarzı SUV kullanan adamı durdurup burası şehir ne işin var arazi aracıyla desin de görelim ne cevap veriyor!

Mtb ile yolda da gidersiniz dağda bayırda da yol bisikleti ile dağa çıkıp deneyin eve varabilecek misiniz?

O yüzden tek dilek hakkım varken paranın karşılığından en kullanılabilir olanı seçiyor olmak en mantıklısı

tapatalk yaz kızım

• Beğen
Tepkiler: SOZUAK
@seffahcabbar

Yahu güzel abim, Şehirde mtb kullanmak saçmalıktır demek, şehirde jip kullanmak saçmalıktır demek gibi birşey adeta... Sen Bmw ile dolaşmak istersin, elin adamı Grand Cherokee ile dolaşır. Ben niye iki tane bisiklet alıp kendimi kısıtlayayım ki? Bugün yol bisikletiyle çıktım atlayamam zıplayamam araziye giremem diyeyim? Kullandığım bisiklet mtb, canın isterse çeviriyorum gidonu araziye gidiyorum, canım isterse asfalttan gidiyorum... Bisikletçilerdeki mantığa bende karşıyım, herkese mtb satmaya çalılıyorlar ama özellikle benim gibi kırsala dakikalar içinde ylaşılabilecek bir yerde mtb bence Velinimet... Olayı Sirke/Limon mevzuusuna götürmeni bir anlamı yok ki...

Zamanında ghost se 1000'i hayranlıkla alırken bisikleti satan abinin bütün şehir bisikleti ısrarlarını elimin tersiyle itmiş ve 1 sene sonra ghost se 1000 bisikletimi satmıştım. Uzun aradan sonra tekrar bir bisiklet alma planı yapmaya başladım, şimdi 2000 lira bütçe ile sabit maşa güzel bir şehir bisikleti almayı düşünüyorum. MTB çok albenili duruyor ama aldıktans onra kullanışlı olmadığını fark ediyorsun.

Şimdiye kadar 50-60 bin km yol yapmış birisi olarak hiç şehir bisikleti kullanmadım ve ihtiyaçta duymadım. Şehir içinde mtb ile dolaştığım da oldu, şehir içinde mtb ile giderken hadi ormana/araziye gidelim deyip gittiğim de oldu. Bu sürüşlerin çoğunda beraber olduğumuz yakın dostumun mtb/şehir/yol bisikletleri de vardır (benim sadece mtb ve yol bisikletim vardı) kaç defa şehir bisikleti ile geldiğinden rotayı dağ/tepe yapalım dediğimde gelemedi ben de mtb ile gezinmek zorunda kaldım. İsteyen istediğine biner şimdiye kadar hiç kimseye neden burada uygun olmayan bisiklete biniyorsun demedim demem de. MTB daha fazla her yola gelen bisiklet olarak görünüyor bana. Evet düz yolda istediğiniz hıza çıkmak konusunda zorluyor ama herkes her tip bisikleti alabilecek maddi güce/koyabilecek yere/üç aslan besleyecek imkana sahip olmayabilir. Bu durumda en mantıklısı mtb dir her yola gelir (hasar almadan sürersiniz anlamında) Bu konuyu zorlamanın mantığı yok. Pikniğe gitmek için herkes bir suv/jeep almıyor değil mi? Girebildiği kadar normal araç ile giriyor, sürten yolda kalan da çok olmuştur engebeli arazide normal araç kullananlardan.
Ben olaya sportif bakardım ki beni zorluyor mu o zaman güçlendiriyor da deyip inatla kullandım. Hele hele 500-600 TL bütçesi olana 1500 TL lik bisiklet önerilmesi ne kadar saçma ise mtb olayı da böyledir. Bırakın isteyen istediğine binsin. Allah'a şükür imkanım var birden fazla bisikletim var. Hiçte şehir tipi almadım almak ta istemem çünkü benim önceliğim mtb ile her yere girebilme serbestisini bana sağlamasıdır. Asfalt için ise planlamamı yapmış isem çok çok yol bisikleti ile çıkarım zaten.
Şimdi zırhlı bilmem ne kadarlık lastikler var, çift katlı kaya gibi sağlam yol bisikleti jantları var evet aşırı olmadıktan sonra eskisi gibi akord bozma problemi olmuyor ama zırhlı lastik iyi lastik dediğinizde fiyatı o küçücük lastiğin, araba lastiği fiyatını geçtiği oluyor. Herkes alabilir mi ?, çocukken hatırlıyorum da bisikletimin jantları hep bilye kırardı yatakları bozuk olduğundan ayda bir bilye dizerdim ama paramız yoktu bir çift jant alıp değiştiremediğimiz zamanlar oldu. Oluyor insanlık hali o paralara lastik alamayabilirsiniz belki bisikleti bir şekilde aldınız ama 30 TL verip lastiği değiştirebiliyorsunuz ama 150 TL verip değiştirme imkanınız da olmayabilir.

İmkanınız varsa benim gibi hem yol hem mtb kullanırsınız. Tabi bazı eksileri oluyo. Çift bakım çift suluk çift lamba çift iç lastik... almak gerekiyor okadar. Ama mtb kullandıktan sonra yol bisikleti kullanan birisi olarak yol bisikleti daha keyifliymiş. Daha süratli ve rüzgarı daha iyi hissediyormuşsun onu anladım. Keyifli sürüşler...

şehir bisikletinin dag bisikletine göre hızlı ve daha akıcı olması tekerinin ince olması mı yoksa jant boyunun mu büyük olması ? mesela 27.5 jant dag bisikleti alsakta sehir biiskleti gibi hızlı ve akıcı olur mu ?

Aynı araca geniş taban lastik takınca nasıl yakıt tüketimini arttırıyorsa kalın lastikte bisiklette süreni zorlar. Tekerlek çapı işi bitirseydi herkes 29 mtb alır yol bisikleti performansında kullanırdı. Kaldı ki 29 mtb de 28 yol ile aynı çapta jant çemberi kullanır. Dolayısıyla ortalama mtb ile yol bisikleti arasında 2 kg ağırlık farkı ve 2-3 kat lastik genişlik farkı olur. Bu da mtblerin daha çok güç istemesine rağmen yol bisikletlerinin gidemediği yollarda gidebilmeyi sağlar. 27.5 jant kadro boyunu büyütür elbette arazide daha büyük teker bir yere kadar engellerden rahat geçebilmeyi sağlar.
Genel bağlamda dağ bisikleti alıp 1.75 lik lastik takarsanız yol bisikleti kadar olmazsa da daha rahat sürülen bisiklet elde edersiniz fakat konfor ile bozuk yol şartlarında sürme durumunuz olumsuz etkilenir.

• Beğen
Tepkiler: ayz0067
Geri