Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mtb mezarlığı

Bisikletten gerçekten zevk almak isteyen kullanıcılarin bir Mtbsi, bir yol bisikleti, bir tur bisikleti olması lazım hepsinin kullanım amacına göre imal edilmiş araçlar.
İmkanı yoksa hibrid ile idare edilebilir.
Hiç bir tür ötekinden aşşağı değildir. Kullanıcilarida tabiki.
Unutmayin bisiklet tek kişilik bir araçtır. Bu yüzden iyi yada kötü, uygun yada değil, güzel yada çirkin sadece kullanıcısıni ilgilendirir.

Bisiklet kullanan herkesi sevmek ve taktir etmek lazım.

Scudo
konuyu açan derya pedalşör haklı ama bisiklet cinsi tercih meselesidir.tercihini mtb den yana kullananların çoğu bilinçli kişilerdir özellikle üst seviye mtb alanlar.bazıları bilinçsizce alır bazıları mtb yi seçmek zorunda kalır bulunduğu bölgenin coğrafi durumundan dolayı.bazıları da rahatlığı konforu görselliği sever.üç bisiklet aldım üçüde mtb idi giriş orta üst seviye.kardeşim ben mtb yi seviyorum konforu rahatlğı görselliği hoşuma gidiyor bana göre şehir bisikleti uyuz uyuz gidenler için mtb agresif yol hız için mtb ile her türlü gidersin ister uyuz uyuz ister agresif bozuk yol tümsekler eğlencen olur istersen hız yaparsın tabi yol bisikleti ile kıyaslanmaz hızı.yol bisikletini tercih edenlerin geneli kondisyon hız için ve sonuc olarak yarış içindir.diğer bir husus bisiklet benim istediğim yerde giderim önemli olan bisiklet sürmem değilmi.giant xtc advanced i bilinçli olarak aldım istesem güzel bir yol bisikleti de alabilirdim.şimdilik iş ev arası gidip geliyorum çoğu kişiye göre deore xt in fox amortisörün karbon kadronun 2400 euro luk bisikletin hakkını vermiyorum.ucuz bir şey alacağıma üst model birini alır yıllarca patlak haric sorunsuz kullanırım.mileti bisikletten soğutmayalım isteyen istediğine binsşn zaten sonra kullanım amacına göre doğru tercihi yapacaktır.yol hız yarış mtb yarış kurdunu dökmek için eğlence için şehir bisikletii ulaşım uyuz ıtuz gitmek için bmx hareket bisikletidir.tercih sizin.herkeze kazasız pedallamalar dilerim

Fazla değil, daha geçen hafta sonu pazar günü Edirne de gerçekleşen Cumhuriyet bayramı Bisiklet yarışına dağ bisikleti ile katılıp, sözde favori olan ilk 15 yarışçıya 26' tekerlekli bisikleti ile ibretlik ders veren arkadaşımıza yol boyunca yapılan sözlü taciz ve hakaretleri hala kendime yapılmış gibi kabul edemiyorum. belki flat gidon o kişiye daha çok güven veriyor, dropbar pozisyonu ile rahat yarışamıyor olabilir. bunlar kişisel tercihlerdir. aynı şekilde şehir içi kullanımda da bunlar geçerli. bir yol bisikleti kullanıcısı olarak söylüyorum, resmen asfaltta dağ bisikleti kullananlara hakarettir bu topic

Forum öyle bir hale geldiki sonunda bu topiğin müellifini yemjn ederim özler oldum. Ahhh nerde o eski topikler. Yaşlanır olduk sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Mtb tercih ediyorum çünkü kaldırımlara çıkıp inmeyi seviyorum , yağmurda çamurda kullanmayı seviyorum , bozuk yollarda hızımı düşürmeden devam etmeyi seviyorum , dağ- tepe çıkmak-inmek keyif veriyor. Tüm bunları çıkarttığımda asfaltta kullandığım süre 100 km de 20-30 km yapar sanırım

• Beğen
Tepkiler: selami atay
@Aynakoldan ses geliyor
O arkadaşın göbekleri jantları vs. özel parçalar olduğu söyleniyor,mekanik doping vs söyleniyor bilmiyorum reklam amaçlı biri olup olmadığını
ama eğer hakaret edildiyse çok yazık gerçekten.

@bacobaba39
Aynısını ben de okumuştum...

Bende MTB kullanicisiyim % 70 asfalt %30 arazi agirlikli kullaniyorum.Yol bisikleti tabiki kullanmak isterim ama hem maddi durum hemde yapmak istediklerimle uyuşmuyor.Aslinda tüm konu bu bence

Şimdi bu konu çok tartışmaya açık bir konu da değil bana kalırsa. Öncelikle teşekkür ediyorum saygı çerçevesinde olmuş konuşmalar. Ama ben bir mtb'ciyim.

1. Öncelikli olarak ülkenin ızgara döşeme sistemi yolun akış yönünde.
2.Asfaltın kireç oranı yüksek kalitesiz ve ısı görünce iyice işleri zorlaştıran bir asfalt
3.Her yer engebe bizim buralarda. Mtb sadece engebe aşmak değil tırmanışta da ciddi bir farkla çıkmayı sağlıyor
4.Diyelim ki taksimden veya Uludağdan iniceksin mtb gerçekten güvenli iner
5.Yolda farketmeden kaldırama paralel aynı renkle tamamlanamamış kaldırıma çarpınca 35 km hızla düşüp arabanın altında kalmazsınız (eminönü bakırköy dönerken bakarsanız yolun sağında... )
6.Daha dirençlidir yol bisikletlerine göre. Yanaldan bir darbe falan alınca orayı burayı dağıtmaz kolay kolay.
7.Hava yağmur çamur varsa hele ki hemen hemen çok yerlerde sel olur çamur olur bir sürü şey olur bunların hepsinden ayağınızı yere basmadan geçersiniz
8.Bir yerden bir yere giderken parka girersiniz alanda insanlar yoksa tekere kaldırırsınız arazi çamur varsa ona girersiniz ordan asfalta inersiniz ama hepsini de dengelice yaparsınız.
9.Eğer bisiklet dinamikleriniz düzgünse 2.2 continental cross lastiklerle yol bisikletçileri ile gidersiniz bazen geçtiğiniz de olur.
10.Birçok insanla bu lastikleri inceltesene diye başlayan yer yer komik yer yer eğlenceli muhabbetlerin ilgi odağı olursunuz.
11.Bisikletlere saygı olmayan bu yerlerde ani durumlarda kolayca hayatta kalma şanısını yakalar birden kaldırma atlarsınız
12.EEeeee turlara da katılırsınız....

Şimdi bende kendi eleştirimi yapmak istiyorum.

1. Yol bisikletine binmeyi mantıklı bulmuyorum. Asıl pazar diye bahsedilen yol bisikletleridir. Çünkü yol bisikletlerinde egoya kapılan insanlar mtbci arkadaşlardan daha fazla para ödemeye alıştırılıyorlar. Zira onların jantına bile kaç tane bisiklet alınabiliyor. Sonra setleri bilmem neleri kadrosu markası derken neler neler itiliyor yol bisikleti kulanan arkadaşlara. Hele akor sorunları kadro çatlamaları ilk düşüşte kırılmış duyduğum bir sürü kadrolarda cabası...

2.Bahsedilen ülkelere göre biz genç kuşak bir ülkeyiz. Ülkemizin oluşumu genç olunca dağlık fay hatlarının yoğun olduğu o nedenle yükselitinin de aşırı değişkenlik gösterdiği bir yer oluyoruz. Bununla birlikte bizim ülkemizde bisiklet yollarına motor girer araba girer park eder. Ya da adam gelir seni göre göre kırar aniden yol bisikletiyle durmanın mantıksız olacağını düşünüyorm. Benim bisikletimde 185mm rotor var - 2.2 lastik var. 40 km hızdan cart diye yavaşlıyor. Siz o kadar hızla genelde bir yerlere çarpmaya mecbur bırakılıyorsunuz. Yine ülkemizin bisikletlilere bakış açıısndan kaynaklansa da bu böyle. Kaç kardeşimiz öldü.

3.Yol bisikletleri gerçekten çabuk hızlanan geç duran aletlerdir. Ve bu aletler bizim trafikte onu kullananlar için tehlike saçıyor. adam çıkıyor 60 kmlere durması çok zor hızlar bunlar. Hadi onu geçtim yerde ızgaradır bir çukurdur düşük banketttir bunlardan çıkması bu bisikletlerin gerçekten çok zor.

4.Kendi açımdan yazıyorum bu bisiklet tipi motorsuz bir araç gibi görüyorum. Bir yere varmakla alakalı bir şeyler yapıyor. Ama bisiklet duygusunun tam olarak adrenalin yorulma doğayla mücadele etme gibi amaçlarını gerçekleştirdiğini düşünmüyorum. Arabaların arasından giden bir bisikletin bir insanı ne kadar mutlu edebileceği beni çok düşündürmüştür.

5.Eğer ki varmaksa amaç motora binerim. Ki biniyorum da. MTB ile bu konularda asla savaşılmamalıdır diye düşünüyorum.

6.Son madde de yol bisikletçilerinin artık ellerini ya da dillerini mtb'den çekip kendi yollarına bakmalarına gerektiği düşüncesindeyim. Bende mesala Dahon gibi katlanır bisikletlere ya da cyclocross bisikletlere ayar oluyorum. Ama onlara düşman olmuyorum ya da deli gibi eleştirmiyorum. Herkes istediğine binsin. Siz yola biniyorsunuz diye ya da dünya da belli ülkeler biniyor diye bizlere salakmışız muamelesi yapılmasın. Bizimde aklımız fikrimiz ve kendimize göre sürüş tekniğimiz var. Biz hayatı mtb ile yakalayalım sizlerde yol bisikleti ile yakalayın.

Kimseler kimselere karışmasın ve saygı duysun. He böyle bakkalın çakkalın sattığı 250 tl lik mtb bisikletlere tabi ki insanlar bindirilmesin. Doğru bir tanışma olsun. Ama isteyen istediğine binsin. İttiriyorlar kaktırıyorlar diye düşünülmesin. Asıl yol bisikletçilerine fena şekilde kaktırıyorlar. Ben bisikletçilerin son yıllarda özellikle yol aşılamaya çalıştıklarına şahit oldum. Sümüklü sora vites fren kolu tekine 300 tl mi öyle bir şey dedi. Yani eğer böyleyse değerli yol bisikletçi arkadaşlarıma italyan markalarında dura acelerde yedek parçalarda jant setlerinde ve en önemlisi hayallarindeki bisikletleri almalarında sabır diliyorum. İnşallah euro düşer ne diyim ki :D :D binin binin

Toyota pazarlama müdürü nün bir röportaj ini okumuştum.
-neden bazı modelleri TR ye getirmiyorsunuz? Neden xxx modelin cam tavanlısı TR de yok?

" Sabancı ile ilk modelimizi üretmeden ve fabrika kurulmadan önce mühendislerimiz yollarinizi incelemiş ve "Afrika yolları kalitesinde" olduğunu belirlemistik. Geçen 20 yılda fazla değişen bir şey yok. Müşteriler den olumsuz yönde tepki almamak için bazı model ve cam tavan li ürünleri getirmiyoruz" demişti.

Doğru dur ülkede yol yok, ama bu yol a binilmeyecegi anlamına gelmiyor. MTB ye köyde biniyorum berbat yolda iyi gidiyor, yıllarca binip hâlâ çok keyifle eşimin bindiği melez bisikletim ise evde ... arada ona da binerim.

Bu tartışmalar bana hep anlamsız gelmiştir, ben artık sıkıldığm ve caldirinca daha ince tekerli bir merkezde buldum kendimi. İs e olan yolum uzayinca yol bisikleti aldım. Hepsinin ayrı keyfi var ben carrcurr lastik sesi ile gitmek istemiyorum.

Parça jant upgrade olayları hepsinde var! ve hepsinde aynı.!! Brooks diye bir şeyin varlığını bu sitede öğrendim tanesi bir bisiklet ediyor....

Sonra giriş seviyesi nedir? Geçelim beyler... Ben ogrencime 200 TL ye aldığım bisiklet ile 90 km lik gezi yaptım çocuk şimdi ünv 3te ve İst dan İzmir e tür yaptı. "Bisiklet sevgisini siz asiladiniz dedi" keyif var mı keyif?
Olay budur!
Çocukken bindiğimiz Pinokyo lar en büyük mutluluk kaynağı değil miydi?
Bu tartışmalar keyifli zihinsel jimnastiği olarak kalsın

@Fakir Kemancı benim şimdi kendimi anlatsam övmüş olucam. Kaldı ki benden çok iyi mtbciler var. Bunu da geçtim bu adamlar yol bisikletlerini yolda gayet rahat geçebilen insanlar var. Çoğu zaman arkadaşlarla gittiğimde yol bisikletleriyle kafa kafaya gidebiliyorum. Tabiki hepsini herkesi sollarım diyemem amacımda basıp gitmek değil. İyi kurulmuş bir alet çok bisikletin canını yakar. Ama zaten ben bu bisikletleri geçince dört köşe olmazken siz mtb'e geçildiğinizde çok içleniyorsunuz gibime geliyor.
Bunu da geçtim daha az enerji harcamak tabiri bana göre saçma. Zaten amaçta mücadele etmek. Zaten akan bisikletlerle 50 yapmakla övünmekte saçma. Bir mtb ile 40 km hızda kalmak bir yere varabilmek bence iş. Bunu da geçtim bu kadar hız seviyorsanız motosiklete binin hiç enerji harcatmaz,spordur bir de çok uzak mesafelere gidebilirsiniz. Açıkcası ben yol bisikletini mtb'den üstün göremiyorum. Hele ki istanbul koşullarında. Bunu da geçtim orda uzun uzun yazdığım şey yol bisikletini aşağılamak değil cevap vermekti.Bir de yine yanlış anlaşılmasın benim beğenime göre mantığıma ülke koşullarına göre dağ bisikleti mantıklı ve bana mantıksız gelen bu yol bisikletine sahip arkadaşlar. Bence bu mtb'e laf atan yol bisikletlerine sahip arkadaşlar " bana göre siz karşılaştırmanızı katlanır eski pinokyolarla yapmalısınız çünkü onların freni manevrası kullanışlı olması yönünden bence sizinkine göre daha mantıklı. Bir kere kontra yaptım mı şak diye duruyor yaw... Yani dahon tipi bisikletlerle karşılaştırmıyorum bile o zaten çok kullanışlıdır " . Yani kendi bakış açınıza göre mtb'yi kötülerseniz bende içimdekini anlatmak zorunda kalırım. Benim yaptığım işe saygısızlık etmek ya da mantıksız gelmesi ya da böyle kötü gösterilmesi rahatsız ediyor. Saygı duymak zorundasınız. Saygı duyanın yol bisikletine saygı duyarım. Böyle olmak zorunda. Bu propogandayı mantıklı bulmuyorum.

Gerçekten mtb bisikleti kullanan herkese eşit ölçüde yaklaşan tüm her çeşit bisiklete binen arkadaşlarımdan özür dileyerek yazıyorum yazımı. Ben istiyorum ki herkes hepsine saygı duysun. Herkesin kendine ait bir sürüş tekniği, mantıklı bulduğu, içine sindirdği alet vardır. Hepimiz bisikletçiyiz hepimiz sahiplenelim bu güzel duyguyu. Her türüne binelim yolda birbirimizi görünce de selam verelim. Bisikletlerimizin değerleri ya da türleri belirlemesin güzel sohbetleri. Herkese hayırlı sahurlar....

@Emre Nakipoğlu

Öncelikle bir MTB nefretim falan yok baştan söyleyeyim ama yazdıklarını görünce bir yol bisikleti sahibi olarak cevap hakkı doğdu niyetim tartışma çıkarmak değil :)
1. Ben de hep bunu merak ediyorum... Nerede bu paralel ızgaralar? kaç bin km yol yaptım bir tane paralel ızgara denk gelmedi bana.
2. Zorlaştırmaktan kastını tam anlayamadım doğrusu. Çoğu yollarda kaymak gibi asfalt var.
3. İstediğin bir eğimde seninle kapışmaya hazırım. Endurance yol bisikletiyle mtb'nin tırmanış performansını kıyaslamak bile saçma bence.
4. Ne alakası var? Bisiklete hakim olduktan sonra hepsi aynı.
5. Yol bisikletinde "hızlı gitmek" zounda değilsin. 20 km hız ile de gidebilirsin ve kaldırıma çarpıp "arabanın altında kalmazsın."
6. "Çukura girdim tekerim 8 çiziyor" başlıklı çok mtb konusu gördüm bu forumda.
7. Yağmurlu çamurlu havada dışarıda bir işim yok zaten.
8. Tek teker falan apaçi işleri bana göre. Çamura neden gireyim abi neden yani? O bisikleti temizleyene kadar anam ağlıyor sonra:) Bunlar göreceli tabii saygı duyarım.
9. Bu en saçmasıydı bence. Lastiklerin değişti de kadroyu ve aerodinamizmi ne yapacağız? Senin mtb 15 kilo benim yol 8kg. Ağırlık elbette her şey değil ama çok şey...
10. ---
11. Yol bisikletinde kaldırıma atlayamıyor muyuz yani? :)
12. ---

@televole2 Hocam bizim İzmit 'te bisiklet yolları bile bozuk ve şuan İzmit de yaşıyan bilir ki bu tramvay yüzünden her cadde de bir çukur yada taş-çakıl dolu doğrusu. Ben de bir ara yol bisikleti almayı düşünüyordum fakat hem maddiyat yönünden hem de bozuk yollar yüzünden vazgeçtim. Tabi ki buna rağmen yol bisikketi sürülür mü, sürülür. Ben MTB yi de severim yol bisikletini de. Kim ne isterse sürsün. :)

@televole2 cevaplarında araştırma eksiklikleri var. kilo elbette üst düzey kullanış stilleri için önemli. benim mtb 9.5 kg. ve jantlar fulcrum seramik rulman olunca işler hiç düşündüğün gibi olmuyor. ve uludağa sıfırdan tırmansak çok üzücü olabilir senin için. hadi benden önce çıktın benden önce en basitinden inemezsin. ızgaralar inşallah sana denk gelmez. diğer taraftan kullanış stilidir sen seviyorsan sev ancak mtb karşıtı oldukça bunları yazıyorum. ben tüm bisiklet kullanıcılarına eşit mesafedeyim. ve ayrıca güzel üslubun için ayrıca teşekkürler. akıllı düşmanın olsun lafını haklı çıkarıyorsun. saygılar.

Geri