@mtbcandir
MTB ye tukaka diyenler ne yazıkki MTB yi hakkıyla kullanmayı beceremeyenlerdir, yol bisikletçisi olmakla bunun alakası yok tamamen tecrübesizlik ve egoyla alakalıdır. eğer bu konuda dinlemeniz gereken bir yol bisikletçisi varsa bu tercihi Peter SAGAN'dan yana yapın, garmin alıp profil jant koydu diye kendini pro zanneden mehmet abiyi çok ciddiye almayın
Ayrıca bu kıstaslarda hep yol koşulları değerlendirilir ama bisiklete aynı zamanda keyif için bineriz, yani hepsi ayrı tad ayrı doku, şehir şartlarında da sürüş karakteri olarak mtb geometrisi tercih edilebilir, bu tamamen kişisel bi tercihtir, ama mtb alıp araziye hiç girmez sadece şehirde dolaşırsanız o da biraz gariptir. Kısacası "bisikletçi" olarak mümkün olduğu kadar çok stili denemek sürüş yeteneklerinizi kat be kat artırır, daha önce yoldan mtb'ye geçen ve yine mtb den yola geçerek şampiyonluk kazanan profesyoneller vardır, mesela SAGAN kariyerine mtb de başlayıp mtbyle devam etmek istediğini belirtsede son noktada tamamen duygusal nedenlerle yol yarışçısı olup mtbyi hobi rafına kaldırmıştır, ve yeteneklerini diğer yarışçılarla kıyasladığınızda mtb altyapısının yararlarını görebilirsiniz. Önemli olan yaptığınız seçim hakkında bilgi sahibi olup ihtiyacınızdan emin olup, gelen öneri ve eleştirileri kulak arkası edebilmenizdir. Bisikletçilerin bisiklet sürmekten sonra en sevdiği şey diğer bisikletçilere ekipman ve stil önerisi yapmalarıdır. "Sen buna karbon maşa taksan on numara olur, bisiklet güzelde profil jant ister, boynu aşağı bassan daha fazla randıman alırsın vs. vs. Bence önemli olan bu disiplinleri harmanlamak ve seçtiğiniz disiplinler dışındakileri küçümsemekten sakınmaktır
yolcu mtbyi küçümser, downhillci ikisinide, 29" kullanan 26" kullanana selam vermez
bunların ekipmanla alakası yoktur, tek neden kompleksler ve egolar, sizde bunları bi zahmet görmezden geliniz.
Şunuda eklemek istiyorum ki, stilleri ve bisikletleri eleştirmeyin, üzerindeki kişileri eleştirin, çünkü yeteri kadar bilgi ve tecrübeye sahip olmayan, sırf trendi yakalamak için bisiklet alan birinin düşünce ve tavırları, tüm yol'cu ya da mtb'ci arkadaşara mal edilemez. Ve yine siz bu tecrübesiz ama egosu yüksek insanları referans alarak herhangi bi stili kötü yargılamayın. yol bisikletinde de mtbde de adrenalin vardır, bu tip yorumları yapmadan önce ilgili disiplini yeteri kadar deneyimleyin, eğer yine de memnun kalmazsanız artısıyla eksisiyle deneyimlerinizi paylaşın. Birkez yeteri kadarıyla deneyimleyip ruhu hissettiğinizde, insanların tercihlerinin nedenini anlayarak yersiz eleştiri ve önerilere gerek duymazsınız
Ben sadece tek bir disiplini uygulayan birinin, diğer disiplini yeteri kadar deneyimledikten sonra seveyeceğine inanmıyorum, yani mtb'ciye bi yol bisikleti hediye edin ve sonuçları 30 gün süre ile gözlemleyin
yada yol'cuya güzel bir mtb hediye edip, atlamalı zıplamalı bi parkurdan sağ çıkacak kadar eğitim alacağı süreyi eklersek, bunun sonunda hoşuna gitmeyeceğini sanmıyorum, dişimi kırarım
Bonus: "Bilen söylemez, söyleyen bilmez" (çin atasözü)