Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

MTB'den YOL pisletine geçen çok, neden tersi hiç yok?

@Ozan Cansel
güzel betimlemişin dostum

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
Scudo
@TheOneUser
Evet abi yol bisleti asfaltta bi harika gercekten

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Katılmıyorum. Bu iş genelde yoldan mtb'ye, ya da mtb'den yola geçiş şeklinde olmuyor. İmkanı olanlar mtb'nin yanına yol, ya da yolun yanına mtb alıyor. İkisinin de yeri ayrı, biri diğerine alternatif değil. Fakat tek bisiklete sahip olma durumumuzda mtb gündelik kullanıma daha uygun ve güvenli olduğu için daha çok tercih ediliyor...

@uguryilmaz144
Aynen ugurcum benim yaza dogru bi retro yol bisleti bulup restore etme planim var...bakalim.nasip.kismet tabi

Şimdiden hayırlı olsun abi. Bende 735 tca tiagra almayı düşünüyorum. Bayilere yeni modeller gelmiş fakat 58 kadro yok henüz. 58'lerin gelmesini bekliyorum...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@uguryilmaz144
Nedir o 735 tiagra abi hangi marka oluyo o

@mariokaldato
Yol pisleti bir harika dostummmmmmmmmmmmm

@Berke
:D sloganimizida çakariz hemen diyosun :D

• Beğen
Tepkiler: Berke
Bisikletler ikiye ayrılır, Yol bisikletleri (bunlarda 5 ve üstüne ayrılır) diğerleri (bunlarda 5 ve üstüne ayrılır)

Bir ara kullanım alanım daha çok uzun mesafe ulaşım ve asfalt ağırlıklı olduğu için mtbden yola geçmiştim; geçmez olaydım tamam hız güzel ama manevra kıvraklık yok bisiklette yüksek hızda bir kaç çukura girdim düşüyordum neredeyse. Beni en çok pişman eden şey ise yollarımız. Malesef genelde kalın dişli asfalt olduğu için o vibrasyon yok mu insanı bisikletten soğutuyor. Antalyada bazı yolar araziyi aratmıyorr çukurlar bi anda girdiğimiz stabilize yerler, kenardaki mazgallar. İnce tekerler mazgala oraya buraya sıkışmasın diye 3 buçuk atmalar. Kaldırımdan inmeler çıkmalar... Şimdi mtb kullanıyorum. Ulaşım için sürmüyorum artık bisikleti keyif için kullanıyorum. Kalın lastikler arazi toprak arayışı, doğaya kaçış benim için keyif bu, bir başkası için farklıdır yargılamamak gerek.

@ozansefer
Hocam o zaman biraz hızdan fedakarlık yapıp 700x28c lastik takacak ve rahat yol alacaksınız bende antalyada oturuyorum d400 ve Süleyman Demirel bulvarinda hiç sıkıntı yok

Forumda kaç kişi Fitnes yada Hybrid bisiklet kullanıyor acaba?Fazla olmadığı ortada..Yol bisikleti size hız sunar,birde yüksek titreşim:) Mtb çok hız sunmasada en azından amotisör sayesinde engebeli ve bozuk yollarda konfor sunar,birde lasik kalınlığından dolayı zorlanmaya bağlı iyi bacak kası yaptırır:)Fitness bütün özelliklere yakın bir sürüş sunar.Performans içinde kullanılabilir,ön arka bagaj takılıp uzun yol içinde.Engebeli yollarada gelir Yol bisikleti kadar hafif olmasada Mtb yada Tur kadarda ağır değildir.150-200 km lik turlarda bile kondisyonunuzada bağlı olarak sizi yormaz.Kısacası ortak kullanım için "biz bunu neden daha önce düşünemedik" denerek ortaya çıkmış mükemmel bir bisiklet türüdür.maxresdefault.jpg

Bence arada atlanılan önemli bi nokta var. Herkes yol bisikleti kolay demiş. Hızlı ve hafif demiş. Aslında yol bisikleti çok zor bi spordur. Çoğu insan hobi olarak kullanıp kısa mesafe kullanıyor. Yahut uzun yollar da 20-25 ortalama ile gidiyor %5 i aşmayan eğimlerde.

Yol bisikletinin hakkını vermek gerek. Nasıl mtb'de, hardtail yada dh gibi çeşitler varsa yolunda aero ve tırmanış gibi farkları var.

Yol bence kullanmazı en zor bisiklet türü. Çünkü yolda %70-80 kondisyondur. %20-30 bilgi ve tecrübedir. Mtb de ise tam tersi(bence). %20-30 kondisyon %70-80 tecrübe.

Yol bisikleti kullanmak kolay diyen arkadaşlar, 200 km ortalama eğim ile, tırmanış ve inişleri ile +35 km ortalama ile yapmayı denediler mi hiç..

Yol bisikleti demek 10 bin liraya üst düzey 6 kiloluk bi makine alıp sahilde 25-30 ile ileri geri gitmek değildir. Yol bisikleti ter, emek ve inanılmaz bi acı demektir. Acıdan bağırmaya rağmen pes etmemektir. Rampalar da asla ama asla bisikletten inmemektir. En zor için savaşmaktır. 2 hafta ara versen kondisyon keybettiren nazlı bi makinedir. Yolun bütün sarsıntısını, titreşimini, çukurların acısını alsan bile pes etmeden devam etmektir. Kısaca yol bisikleti hakkı verilerek yapılması gereken ciddi emek sarfedilen bi spordur.

Bu durum mtb içinde geçerli elbette. Mtb de binlerce lira verip tek eğlencesi "kaldırımdan inip mazgaldan kaçmak" değildir...

Hobiciler ile gercekten bu işi spor olarak yapan kişiler ayırt edilmelidir daima...

Son olarak eklemek isterim ki yol bisikletleri sanıldığı gibi bel ağrısı yapmaz, o kadar da 'çıt kırıldım' değildiler ve manevra kabiliyet ve refleksleri oldukça iyidir..

@lealtad harika tespitler dostum, kalemine sağlık

@mariokaldato insanlar başlangıç için MTB alıyor çünkü ucuz. Biraz kullanınca başlangıç seviyesi MTB yetmiyor. Ya ileri seviye MTBye ya yola geçiyor.
Başlangıç seviye yol bisikletleri çok ucuz olsaydı MTB ye geçen de olabilirdi bence..

Geri