Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

MTB'den YOL pisletine geçen çok, neden tersi hiç yok?

Açıkcası dağ ,yol ve katlanır sahibi olarak yanına birde düz maşa bir şehir bisikleti koyasım var.

Scudo
Metre mi ağır, kilogram mı uzun? Sorusu ne kadar mantıklı ise MTB mi "iyi-kötü" Yol bisikleti mi "iyi-kötü" sorusu da anlam kazanır... MTB ile yol bisikletini karşılaştırmak ve bir sonuca varmak imkansızdır.

Daha önce söyleyen oldumu? Bilmiyorum ama bu tartışma çok saçma.
Armut mu güzel elma mı?
Hepsinin fonksiyonu, zevki, amacı ayrı ayrı ben bütün bisiklet kullanıcılarını seviyorum ve takdir ediyorum. Bütün bisiklet çeşitlerini kullanmaktan zevk alıyorum. Benimki en güzeli diyerleri kaka anlayışını anlamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@atasoy
Haklisin atasoy abi
Ama insan bisiklete binince keyif almak istiyor, biraz hiz istiyor , ne bileyim her turlu yoruyor evet ama tatli bir yorgunluk baska sey , debelenerek yol alma hissi baska sey. Mtb ler arazide mutis keyif veriyor dogru ama asraltta daha cok insana oldugu yerde sayiyor hissi veriyor. Buda bi gercek .

Kaymak gibi bir asfalt gelirse ve çevrede de avare avare bakınacak güzel manzara yoksa işte o zaman keşke altımda yol bisikleti olsaydı rüzgarı saçlarımda hissetseydim dediğim çok oldu, ancak dalıp da gizli çukura girdiğimde iyiki mtb yoksa yol bisikleti olsaydı lastik kesin yarılmıştı dediğim zamanlar da oldu.

İmza: giriş seviyesi mtb ci :)
Oldu mu? Kaptık mı jargonu?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@mariokaldato
Evet bende onu diyorum. Hepsinin kullanım amacı farkli. Amacina uygun kullanmazsanız acı verici olur.
Tur bisikleti diye birşey var, mesela ama insanlar dağbisikleti, yol bisikleti, katlanır bisikleti ile tura çıkıyor ben bunada saygı duyuyorum. Sonuçta tercih meselesi. Ne demişler zevkler ve renkler tartışılmaz.

• Beğen
Tepkiler: avare_gezgin
Bisikletlerin hepsi yerine göre candır.

Ama bana sorarsanız mtb başkadır.
Kadronun sağlam oluşu.
Yoldan çıkabilme imkanı.
Bisikletin üstünde avanak avanak sağa sola bakabilme imkanı.
Çukurlardan hoplaya zıplaya geçme imkanı.
Tura çıksan, yol bitse gir patikaya yine sıkıntı yok.
Şehir de kullanırken: 1. Aşırı hız zaten iyi değil korumasızsın. 2. Kafanı yoldan ayıramazsın en ufak hatana bakar bir tane rögar kapağı hayatını bitirebilir. 3. Sağlam frenlerinin olması lazım nereden neyin çıkacağı belli olmuyor 4.Yolların cam kırıkları, çukurlarla dolu olması. 5. Yola bağlı olman hiç bir zaman yoldan ayrılamaman bence bu özgürlüğü kısıtlayan en önemli noktadır.
Bisiklet demek özgürlük demektir. En özgür bisiklet türü Mtb olduğuna göre konu kapanmıştır.

Geri