Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

MTB'den YOL pisletine geçen çok, neden tersi hiç yok?

Scudo
Yol bisikletini alırken açılarına tutuş pozisyonuna dikkat edilir ise belirtilen ağrılar olmuyor. İşi bilen birisine ayarlattırılabilir. Yada kadro açıları size daha uygun modeller seçilebilir. Artık insanlar uzun turları daha sürede yapma niyetinde. Hızlı olmak istiyorlar. Bu nedenle de yol bisikletine geçiş çok. Dağ ve şehir bisikletleri hem ağır hem hantal kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Melih Çolak

Ne demek iyi okuyun.. ben zaten yazdıklarınıza cevap yazdım, gerizekalı yok karşınızda.

@Melih Çolak

Okuduktan sonra cevabımı nereye göre yazmışım bakınız. Siz yazdıklarınızı önce bir anlayınız.

İkiside var bende ikisininde keyfide yeride ayrı. Aslında başlık yoldan mtb ye tersi geçen neden hiç yok demek doğru değil çünkü ben çok şahit oldum. Hiç demek yanlış az demek gerek. Belki istanbulda az ama istanbul dışı geçiş yapan çok. Mtb ile asfalta sürmek eziyet tersi yol bisikleti ile bozuk zeminde sürüş eziyet. istanbul yalova üzeri keramet kaplıcaları turu yaptık iznik yolunda titreşim kolları bitirdi. Keşke mtb ile gelseydim dedim. Birkaç km sürüp bozuk yok orman gibi yerlere ulaşabilen Sakarya inegöl bisiklet topluluklarında yoldan mtb ye geçen örnek çok. Ama bütçe ve yer sorunu yoksa ikiside olmalı bence

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@canakan dostum çok sert konuşuyosun adam bir şey dememiş ki sen neden bu kadar sinirlendin. Yol bisikletide kullanıyor mtb de kullanıyor arkadaş mtbye göre rahatsız bulmuş ne var bunda :) bende öyle buluyorum ama yol bisikletini daha çok seviyorum.

Neyse uzatmadan tatlıya bağlansın kimse kırılmasın. Ortak paydamız bisiklet

İkisini de kullanan biri olarak; yol yarış kullananlar ile altinizda mtb uzun tura çıkarsanız nedenini anlarsınız ve bi daha mtbye turlarda binmezsiniz....
Millet bir kere pedalliyorsa siz 3 kere pedallayinca yol yarış alasiniz geliyor....

@Kubilay Şimşek
Oranlama ve fark büyük gibi olmamış mı. Benim mtb de o derece değil mesela.

@soneryen on dişli ve jant büyük tekerler ince ise fark kapanabilir ama kron250 ile xrs300 ün arkasında hiç durmadan pedalladim.... Önümdeki hiç kasmadan sürüyordu yinede yetişmekte zorlandım çoğu yerde beni beklediler.....

Şunu da belirtiyim bu seneki çanakkale turuna katıldım xrs300 ile millet dik rampaları mtb ile 1-2 vitesle zorlaya zorlaya çıkarken yol yarışçıların hiç zorlanmadığını gördüm....

Aslında başlığa bakınca tam tersi malum sitede bakıyorum yolu satan dağ istiyor çok ilana denk geldim dağ takaslı,yol bisikleti herkes o dropbara alışamıyor demekki.

Ben yol kullanıyorum ama hala içimde bir his dağlara tepelerde gezmek. Downhill, freeride, urban yapmak istiyor. Şehir içinde o kaldırım senin bu merdiven benim olsun istiyorum :) İlerde maddi açıdan rahatlarsam kesin bir mtb alicam.

@canakan kötüleyen yok sadece konforsuz diye yazdım iyi okuyun
@canakan

Ben kendime yazdım onu bel ağrısı diye siz başka yere çekmeye çalışiyorsunuz konuyu ve yazımda yanlışlık yok bel ağrısı oluşuyordu zamanında yazmışım sizin amacınız ne onu çözemedim

• Beğen
Tepkiler: avare_gezgin
@Melih Çolak
Benim eski bisikletim 15 kiloydu sadece maşa aynakol ve lastikleri degistim 10 kiloya dustu :D

Ben ilk bisikletimi yol bisikleti olarak aldım. Aradan bir sene kadar zaman geçti. Şimdi bu başlığı görünce yazayım dedim. Aslında bir ön maşası kilitlenen bir mtb alsaydım yine mutlu ederdi beni diye düşünüyorum. Bisiklet sürmek her türlü insanı mutlu ediyor. Pozisyon rahatlığından ötürü ileri de bir tane de mtb edinebilirim. Bunun hafifliği ayrı tabi ama olay bence bisiklet sürüyor olmak.

Ben de 11 kilodan 13 e çıkardım, çok memnunum. Herkesin keyif aldığı sürüş tarzı bisiklet tercihine şekil veriyor haliyle. Bana da her türlü yola girebilen bir bisiklet lazımdı. Fitness tarzı bişey aldım şehir içinde olduğu kadar bozuk dağ yollarında da sürüyorum şükür sıkıntı çıkarmadı 3 senedir. Yılda bir sefer de şehirlerarası haftalık turum var.

Özetle yol kullanan birisinde araziye çıkma isteği oluştuğunda geçer. Ama yol bisikleti kullanacak kadar bisiklete düşkün birisi elindekini satmaz mümkünse imkanları ölçüsünde bir de mtb alır bence.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Geri