Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

MTB'den YOL pisletine geçen çok, neden tersi hiç yok?

@x-rayted
Başlangıç seviyesi yol bisikletleri gayet ucuz bende salcano xrs070 var sıfırı 680 tl

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@TheOneUser
ama başlangıç seviye MTB 300 lira
XRS070i hiç bir yerde göremezsin. Öyle bir bisiklet olduğunu bilmen lazım. ama dağ taş 300 TLlik yol bisikleti ile dolu.

• Beğen
@x-rayted
Salcano excelden mi bahsediyorsunuz veya migros kipa da satılan şu borusundan bozma mobilet amortisörlu bisikletleri mi ?
Adam akıllı giriş seviyesi bir mtb 500-600 civaridir mesela siz 300tl lik excele mtb derseniz ayıp edersiniz

• Beğen
@TheOneUser

Yani başlangıç seviyesi lafıma takılmayın. Genel olarak dağ bisikletleri yollardan ucuz ve de düşük seviye yol bisikleti pek yok.
Ayrıca her yerde MTB hakim.
Yol sürmek başlangıçta zor gelyiyor insanlar kullanıp lullanamayacağından emin değil.
O yüzden ilk tercih genelde MTB oluyor..

• Beğen
İnsanlar bilinçsiz tercihle ilk başta mtb bisiklet alıyor çünkü;dışarda hep mtb görüyor satıcılarda da hep mtb var görüntüsü de güzel maşalı dişli lastikli falan , daha sonra bisikleti büyük keyifle süreceği varsayımıyla asfalt yola çıkıyor.Ancak belli zaman sonra kendisi de bu durumdan sıkılacak ben sürekli asfalttayım bisiklet gitmiyor diyecek sürdüğü lastik büyük ithimal 2.2 inç gider mi? Tabiki gitmez.Yanından şimşek gibi geçen yol bisikletlerini de görünce üzülecek.Ama öyle yada böyle yol bisikletine bir kere deneme fırsatı bulsaydı zaten mtb ye bakmayacaktı durum böyle.Yalnız burada mtb yi kötülemiyorum hakkıyla dağlarda tepelerde kullananlara değil sözlerim.

@Ertan M.
Dediğiniz gibi Hocam insanlar mtb nin kaslı görünüşüne kanıyor ve alıyor şehir içinde kullanmak için sorunca "Eh şehir mazgal dolu çukur dolu ben totomu korumak isterim" diyor ama gözü yolda :),

@lealtad

ozet yapılmıs..Ayrıca kronık bel agrım kendıme uygun geometrılı yol bısıkletını bulunca tamamen gectı..Bısıklet surmeye dag ıle basladım ,dandıkten trıban3 ile de yol bısıkletıne basladım..11 kg agırlıgındakı bu yol bısıkletı bıle proshe gıbı geldı )) Bu tammen ruhunun senı nereye getırıdgı ıle alakalı bı sey..Dag ve orman agırlıklı yerlerde yasamayan bırı ıcın ,bozukta olsa asfalt yollarda bısıklet kullanmak durumunda kalan bırı ıcın dag bısıkletı pozısyon, lastık dırencı ve geometrısı geregı gezıntıden oteye gecemıyor...Yol bısıkletının agresıd surus pozsıyonu ,yag gıbı akıp gıderken verdıgı hıs, ruzgarın sesını ve kendısını ılıklerınızde hıssttırmesı farklı bı duygu..Bunu seven yolu sever )) Ve arkadasın dedıgı gıbı yol bısıkletının zevkını sınırlarını zorlarsan anlarsın ve bu durumda da olaganustu performans ve kondusyon gerekır..Oyle downhıll yapım , kırda bayırda dolasayımla elde edılemeyecek bır kondusyon...yer yer ruzgara karsı 1500 evolatıon rotada 100 km 35 ortalama ıle gıderse ınsan kondusyonun ne demek oldugunu anlıyor )) Yol bisikletinin en onemlı aranılan ozellıgı kadrosunun rıjıtlıgıdır..Bu nıyedır ? Cunkı bısıklet uzerıne daha fazla ınsan gucu bıner.Yanı daha fazla guc gerektırır adam gıbı yol bısıkletı kullanmak..Tıtresım meselesıne gelınce ..Yol bısıkletı daha pahalı bır alan evet..Bu tur yan etkılerden sıyrılmak ıcın ıyı bır yol bısıkletınız olmalı..

Amacında kullanıldığı surece zevklidir bisiklet, sadece 1 bisiklet türünü secmek zorunda hissedenler niye?

@kasapogluu
Burda sanırım konu bu dedıgınızı anlamayan bazı arkadasalr ıcın gecerlı )) Dag bısıkletı adı ustunde dag bısıkletı ama toprak yol harıcı kullanmanın da normal oldugunu savunuyorlar )) Hıc bır yol bısıkletı seven dag yoluna ya da toprak yola ya da mecbur kalmadıkca cok bozuk asfaltta yol kullanmaz ..Dag bısıkletı kullanır ve elbet o nu da cok sever..Konu sehırde dag bısıkletı kullanmanın yoldan daha zevklı oldugunu savunmaları .Ve bu tamamen yol bısıkletının amacını yasayarak hıssetmemelerınden onyargılı olmalarından kaynaklı..ya da hızdan zevk almamalarından v.s ...
Genel ıhtıyac durumuna gore tabıı kı en mantıklısı ve en guzelı ıkı tür bısıkletınızın de olması..Duruma gore dag bısıkletı kullanırım ama musaıt ortamda kullandıgım yol bısıkletının zevkını almam.Bu da zevke gırıyor ..Hepsı bu ))

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
MTB ye gazeteden kuponla alıp 7-8 sene çalınana kadar bindim.20li yalardaydım
HYBRID-melez bisikletime yollar uzayıncaya kadar, 30ların sonlarında
YOL a ise şimdi biniyorum.daha 40 abasamadım,Bence her bisiklet güzeldir, üstünde mutluysan gerisi hikaye. Ama 35mm ince lastik olmasına rağmen diğer bisikletim beni çok yordu. Yol bisikletim kendimi patene biner gibi hissediyorum. Sanırım bundan oluyor geçişler,
Köy e gittiğimde ise dağ bisileitnden başka şansımız zaten yok, toprakta bozuk asfaltta akıl karı değil. Off road dışında MTB ye ben binmiyorum bence yeri orası.

• Beğen
Tepkiler: İsmail ATALI
@lealtad
Yazının tamamına katılıyorum ama sadece alıntı yaptığım yere katılamıyorum. Durumu iyi olup da üst düzey bir bisikletle kendi çapında kısa ve ortalama hızlarda tur yapmak isteyenler de olabilir bu bir hobi sonuçta kim hangi bisikleti nasıl isterse öyle sürebilir diye düşünüyorum.

@Berke
Bence arkadasın demek ıstedıgı bu degıl..Tabıı kı herkes her bısıklete ıstedıgı gıbı bıner..Burda konu o bısıkletın maxımumunu kullanma meselesı.Yol bısıkletı surucusu olmak babında da aynı sey gecerlı...

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve Berke
@Berke

Burada söylemek istediğim herşeyin hakkını vermekle alakalı. Mesela gidip xtr setli 8-9 kiloluk bi mtb alıp sadece ormana girip düz patikada sürmekde aynı durum. Yani her alanda olduğu gibi bu mekanik aletlere gerektiği gibi davranmak gerek. Eğer yeteri kadar zorlayamıyorsan, hakkını veremiyorsan yada kişinin en fazla zorlayacağı/üst limiti deore ise mesela xtr gereksiz israf geliyor bana.

Kısaca herşeyin hakkını vermekle alakalı bi durum. Yiyeceğinden fazla yemeği alıp masada bıraktıktan sonra çöpe atmak gibi yada..

Edit, tabi bu kişisel bi düşünce. Senin şahsi düşüncene de saygım var elbette. Sadece net izah etmeye çalıştım kendimi :harika:

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve Berke
Ben çok sansli bir mtb kullanicisiyim. Evimin karsisinda Kayışdağı ormani var. Aydos da yakin. Orman havasina, toprağa, inişe, tırmanışa doyuyorum. Bu ozgurluk beni cezbediyor. Yol bisikletim de var. Ama dagda ormanda mutluyum..

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Hortlatmak icin yazmiyorum ama kafama bi yol pisleti yada sehir bisleti almak fikri düstu bu ara. Tabi metebe den asla vazgecmem o ayri. Ne demis muslum baba " dunya tersine dönse vazgeçmem "

Hakimiyeti ve kondisyonu genel olarak dağ bisikletinde yaparsın zaten. Kimse direkt olarak yol bisikletinde başlamaz. Başlayanlar da vardır illa ki fakat kondisyon kazanana kadar bir hayli çalışmışlardır(helal olsun). Dağ bisikleti aslında bu işin temeli gibidir. Yol tutuşu olsun, trafikte seyir olsun, arazide olsun, her şeyi hemen hemen dağ bisikletinde öğreniyorsun. Yol bisikleti bu işin zirvesi. Bir kere tadına bakıldı mı geri dönüşü olmuyor. Sonrasında gelsin 105'li setler, Ultegra'lı Dura-Ace'li setler :)

Geri