Scudo Sports

Murat Çömez Kalp Krizi geçirmiştir.

Geçmiş olsun abi.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Geçmiş olsun , kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz umarım 🙏

• Beğen
  • Beğen
Sayın @Murat Cömez en erken zamanda yine dağ bisikletiyle arabalara makas atarken hızınızı alamayıp kaza yapmalı günler dilerim. 😅
Hastahanede yatarken beni hemen kaldıran "iyiyim yahu, bıraksalar kalkar giderim" YAZDIĞIMDA (konuşamıyordum da 😅) babamın "ha s..t.. lan, konuşamıyon bile" demesi oldu. Ters psikoloji bende işe yarıyor sanırım.
Umarım bir an önce eskisi gibi olursunuz.🤲🏻

Allah şifa versin.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geçmiş olsun..

Geçmiş olsun, hızlıca sağlınıza kavuşmanız dileğiyle.

Arkadaslar tekrar yazabiliyorum ve sizleri tekrar gecmis olsun dikleleriniz ve dualariniz icin Allah razi olsun diyorum ve tesekkür ediyorum.

Evet gecen Cumartesi (11.09.2021) saat sabah 10 gibi ameliyata girdim ve aksam 16:30 gibi cikmisim yani ameliyatin kendisi yaklasik 5 saat sürmüs gerisi narkoz verme falan.
Gece yavas yavas uyanmaya basadigimda ellerim ve ayaklarim bagliydi, agzimdan boru attiklari icin nefes alamiyordum, ellerim ve ayaklarimin bagli olmasi da ayilinca boruyu cekmemem icin bir önlemmis. Yaklasik yarim saat sonra boruyu cikardilar ve bende tamamen boru alindiktan 2-3 saat sonra azda olsa kendime geldim ve kendimi o halde görünce korktum. Bogazimda tam 9 tane boru her boru makineye bagli ve ayri ayri ilacveriliyor, göbegim ile yaranin arasinda 2 kalin boru ve kablolar aletler derken ben soka girdim.
Ameliyattan sonra 1 gün yogun bakimda, 2gün takip/kontrol bölümünde kaldim. Sonra tamamen satbil olunca normal odaya aldilar ve sonra karnimdaki borulari cikarip delikleri diktiler. 2 gün daha yattiktan sonra önce piskolog geldi ve piskolojimin bozuk olup olmadigin tespit etti, sonra hastanenin spor, jimnastik ve hareket etirme bölümünden iki kisi geldi, önce yelegimi giydirdiler ve nasil kullanacagimi ögrettiler sonra yataktan nasil kalkacagimi ve ayakta durabilecegimi gösterdiler ve ayagi kaldirdilar. 2-3 dakika ayakta durduktan sonra tekrar yatirdilar daha fazlasi zararliymis, bunu böyle yarina kadar 9-10 defa yap ve yarin adim atmayi göstercegiz dediler cünkü yürüme sorunlugu yasiyordum. Ertesi gün dedikleri gibi yine geldiler ve adimatirmaya baladilar ve bunuda yarina kadar belrli zaman araliklari ile yap dediler.
3. gün geldiklerinde artik yavas yavas yürüye biliyordum, ve Cuma (17.09.2021) günü kontrol altinda eve biraktilar.
Simdi evdeyim ve yavas yavas yürümeler yaparak günden güne düzeliyorum. Merdiven inip cikmam ise beni suan cok zorluyor ve 10 bsamak dan fazla cikamiyorum.
NOT: Agri haplari aldigim halde agri ve acisina dayanmak pek mümkün degil, dün yatarken gece hap almaya unutmusum ve sabah kalktigimda remen cocuk gibi dayanamadigim icin galadim. Ama tabiki günden güne agrilar azaliyor ve doktor yaklasik 1-2 ay sürer dedi.
Acik kalp ameliyati kolay bir sey degil ve kimsede hafifr almasin lutfen.

Bundan sonra beni bekleyen uzun bir sürec söyle gececek.

Isyerinden ortalama 1 sene istiratliyim.
Ayin sonunda (30.09.2021) 4 haftaligina Rehabilatsyon merkezine gidecegim ve orada insallah normal bir duruma gelmemem icin yardimci olacaklar.
Verdikleri yelek günde 23 saat üzerimde olacak ve bir saat cikartacagim. 6 hafta ile 3 ay arasi duruma göre takacagim, bu yelek kaburga kemiklerimin biribirinden ayrilmasini yada kayma yapmasini önlüyor. 6 hafta sonra ilk röntgen cekilecek ve kaburganin kavusmasi basladiysa yelegi cirkata bilirim aksi taktirde haftada bir röntgene girecegim ve kavusma baslayana takacagim.
Kaburga kemiklerim yukarida da dedigim gibi yaklasik 2 ayda biribirine kaynamaya basliyor, 3 ay sonra artik ayrilma yada kayma tehlikesi kalmiyor ve 6 ay sonra tamamen tekrar eski haline dönüyor ve artik spor yapmaya ve bisiklet sürmeme bir engel kalmiyor.
6 ay dan sonra is haytanin geri döne bilmem icin ayda 1-2 hafta günde 2 saat hic bir agirlik kaldirmadan, sagligima zara vermden calismaya basliyacagim ve bu 5-6 ay kendimi iyi his edene kadar sürecek sonra Allahin izni ile bana tekrar yeni bir hayat baslayacak.

Herkese tüm müslüman alemine saglikli, huzurlu ve mutlu hayat dilerim.

@Murat Cömez , iyi durumda olduğunuza tüm forumca çok sevindik.
Toparlanma süreci uzun gibi görünse de aslolan, önceki yaşam kalitesine kavuşabilmek. Adım adım bu sürecin de üstesinden gelip, sağlıklı bir ömür geçireceğinize inanıyoruz...
Bir ihtiyaç/istek durumunda her konuda yardıma hazırız..
Yeniden geçmiş olsun, her şey planlandığı gibi ilerlesin.
Esen kalınız...

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Sözünün önemini bir kez daha yazdıklarınla anlamış olduk. Tekrar gecmis olsun, önemli bir merhaleyi geride bıraktın. Bundan sonrası moral ve disiplin ile geçecek bir süreç. Sonunda yine kendini iyi hissedeceğin günlerin yakın olduğunu bilmen motivasyonunu artıracak. Nekahat dönemi boyunca kendini yormadan yazılarının devamını bekliyoruz. Saglıcakla kal.

İyi haberlerinizi aldığıma çok sevindim,bundan sonra inşallah eskisinden çok daha iyi olacaksınız,geçirdiğiniz çok ciddi bir operasyon,hiç kolay değil,yaşamayan anlayamaz,sizi daha uzun yıllar sağlık,mutluluk,içerisinde görmek dileğiyle,geçmiş olsun.

@Murat Cömez çok geçmiş olsun , ameliyatın başarılı geçmiş olması çok güzel.

Kolay değil elbet ama azimle , sabırla ve inançla bu zaman geçecek ve güzel günlerde tekrar pedallarken ; serin rüzgar bir yandan , güneşin tatlı ılığı da yüzüne değdikçe güleceksin içten..

Güzel haberlerini burada takip etmeye devam edeceğiz... 👍

Sizin gibi disiplinli, titiz, bir insanin nekâhat dönemini hızli ve sorunsuz atlatacağindan eminim. Çaktirmadan kendinizii de uprgade ettiniz bu arada Maşallah🧿😉

Geri