Scudo Sports

Murat Çömez Kalp Krizi geçirmiştir.

Eylülün 10 da Özel bir hastanede yanlış tedaviden dolayı bacaklarımda his kaybı oldu onun için bugün ameliyata girdim sağolun.
Geçmiş olsun tekrardan. Tez zamanda şifa bulursun İnşallah. Ameliyat sonrası, rehabilitasyonu ve fizik tedaviyi es geçme. :harika:

Scudo
Geçmiş olsun; acil şifalar dilerim...

geçmiş olsun, acil şifalar dilerim

Güzel yorumunuz icin cok tesekkür ederim, insallah bu dönemi sizlerin bu güzel yorumlari ile hizli ve saglikli bir sekilde atlatacagim.

Ilginiz ve bilginiz icin cok tesekkür ederim.

Kan sulandirici sadece acik kalp ameliyatinda degil stent atidigindan sonra bir ömür boyu kullanilmasi gerekiyor. Ben ocak ayindan beri artik kullaniyorum ve sadece 1 degil iki cesit sulandirici kullaniyorum. Toplamda hap olarak sabah 4 adet aksam 3 adet hap kullaniyorum.

Diger söyledikleriniz icin sagligima özen gösterdigim icin her konuda profesiyonel destekler aliyorum, nasil davranacagim ve nelere dikkat etmem gerektigi icin planlarim var.

Evet ilk kalp krizinde dediginiz uyuku bozuklugunu yasamisdim ve gittigim rehabilasyon merkezinde piskolokdan gerekli destegi aldim ve sorunu atlatmistim. Simdi yani ameliyattan sonra allaha sükürler olsun uyuku sorunun yok ama malesef kabus görüyorum ve insallah 30.09.2021 de tekrar gidecegim rehabilasyon merkezinde piskolog tarafindan yine destek alacagim.

Bende tekrar size destekleriniz ve bilgileriniz icin cok tesekkür ederim.

Bu tür agir ameliyatladan sonra herkese tavsiyem profesiyonel destek almalari, inanin attiginiz adimi bile kontorllü atiyorsunuz.
Paylaşımlarını beğeniyle okuduğum, çok değerli bir forum üyesi @Murat Cömez benim için.
Çok geçmiş olsun.. inşallah tedavi sonrası hayata iyileşmiş ve gençleşmiş olarak tekrar başlarsınız.:)

Arkadaslar tekrar hepinize cok tesekkür ederim.

@Murat Cömez abi ne var , ne yok. Nasılsın . Son durumun hakkında biraz haber ver bakalım. Süreç nasıl ilerliyor, İnşallah herşey yolundadır. :harika:

Necmeddin, son durumum hakkinda bir aciklama yapayim.

11.09.2021 de ameliyat olmustum. Atdaki alintidan okuya bilirsiniz.

Arkadaslar tekrar yazabiliyorum ve sizleri tekrar gecmis olsun dikleleriniz ve dualariniz icin Allah razi olsun diyorum ve tesekkür ediyorum.

Evet gecen Cumartesi (11.09.2021) saat sabah 10 gibi ameliyata girdim ve aksam 16:30 gibi cikmisim yani ameliyatin kendisi yaklasik 5 saat sürmüs gerisi narkoz verme falan.
Gece yavas yavas uyanmaya basadigimda ellerim ve ayaklarim bagliydi, agzimdan boru attiklari icin nefes alamiyordum, ellerim ve ayaklarimin bagli olmasi da ayilinca boruyu cekmemem icin bir önlemmis. Yaklasik yarim saat sonra boruyu cikardilar ve bende tamamen boru alindiktan 2-3 saat sonra azda olsa kendime geldim ve kendimi o halde görünce korktum. Bogazimda tam 9 tane boru her boru makineye bagli ve ayri ayri ilacveriliyor, göbegim ile yaranin arasinda 2 kalin boru ve kablolar aletler derken ben soka girdim.
Ameliyattan sonra 1 gün yogun bakimda, 2gün takip/kontrol bölümünde kaldim. Sonra tamamen satbil olunca normal odaya aldilar ve sonra karnimdaki borulari cikarip delikleri diktiler. 2 gün daha yattiktan sonra önce piskolog geldi ve piskolojimin bozuk olup olmadigin tespit etti, sonra hastanenin spor, jimnastik ve hareket etirme bölümünden iki kisi geldi, önce yelegimi giydirdiler ve nasil kullanacagimi ögrettiler sonra yataktan nasil kalkacagimi ve ayakta durabilecegimi gösterdiler ve ayagi kaldirdilar. 2-3 dakika ayakta durduktan sonra tekrar yatirdilar daha fazlasi zararliymis, bunu böyle yarina kadar 9-10 defa yap ve yarin adim atmayi göstercegiz dediler cünkü yürüme sorunlugu yasiyordum. Ertesi gün dedikleri gibi yine geldiler ve adimatirmaya baladilar ve bunuda yarina kadar belrli zaman araliklari ile yap dediler.
3. gün geldiklerinde artik yavas yavas yürüye biliyordum, ve Cuma (17.09.2021) günü kontrol altinda eve biraktilar.
Simdi evdeyim ve yavas yavas yürümeler yaparak günden güne düzeliyorum. Merdiven inip cikmam ise beni suan cok zorluyor ve 10 bsamak dan fazla cikamiyorum.
NOT: Agri haplari aldigim halde agri ve acisina dayanmak pek mümkün degil, dün yatarken gece hap almaya unutmusum ve sabah kalktigimda remen cocuk gibi dayanamadigim icin galadim. Ama tabiki günden güne agrilar azaliyor ve doktor yaklasik 1-2 ay sürer dedi.
Acik kalp ameliyati kolay bir sey degil ve kimsede hafifr almasin lutfen.

Bundan sonra beni bekleyen uzun bir sürec söyle gececek.

Isyerinden ortalama 1 sene istiratliyim.
Ayin sonunda (30.09.2021) 4 haftaligina Rehabilatsyon merkezine gidecegim ve orada insallah normal bir duruma gelmemem icin yardimci olacaklar.
Verdikleri yelek günde 23 saat üzerimde olacak ve bir saat cikartacagim. 6 hafta ile 3 ay arasi duruma göre takacagim, bu yelek kaburga kemiklerimin biribirinden ayrilmasini yada kayma yapmasini önlüyor. 6 hafta sonra ilk röntgen cekilecek ve kaburganin kavusmasi basladiysa yelegi cirkata bilirim aksi taktirde haftada bir röntgene girecegim ve kavusma baslayana takacagim.
Kaburga kemiklerim yukarida da dedigim gibi yaklasik 2 ayda biribirine kaynamaya basliyor, 3 ay sonra artik ayrilma yada kayma tehlikesi kalmiyor ve 6 ay sonra tamamen tekrar eski haline dönüyor ve artik spor yapmaya ve bisiklet sürmeme bir engel kalmiyor.
6 ay dan sonra is haytanin geri döne bilmem icin ayda 1-2 hafta günde 2 saat hic bir agirlik kaldirmadan, sagligima zara vermden calismaya basliyacagim ve bu 5-6 ay kendimi iyi his edene kadar sürecek sonra Allahin izni ile bana tekrar yeni bir hayat baslayacak.

Herkese tüm müslüman alemine saglikli, huzurlu ve mutlu hayat dilerim.

Ve yukaridaki yazimda 30.09.2021 de 4 haftaligina Rehabilatsyon merkezine gidecegim yazmistim.

Evet 30Eylül de gitdigim rehabilatsyon merkezinde önce doktorlara göründüm ve sonra haftalik aktivite planlarimi verdiler.

Buplanlarda Jimnatik, soluma antremani, halter, Günlük yürüme, Kardio bisikleti sürme, doktorlarla görüsme, piskologla görüsme vs. gibi aktiviteler vardi. Baslangin sabah 7de kahvalti ve en gec 7:45 de aktivitelerin baslamsi oluyordu, her aktivitetetn sonra 30dakika aralik vererek aksam saat 16:30a kadar devam ediyordu.

Ilk oraya gitdigimde ayakta duracak ve konusacak halim yoktu, yaklasik 1 hafta sonra biraz olsun kendime gelmistim ama agrilarim vs devam ediyordu.
2. haftada ise agrilarimda azalmaya baslamisti.
3. haftada artik sporumu vs. sorunsuz yapabiliyordum ve agrilarim artik minimuma inmistidaha dogrusu hic agri vs artik his etmyiordum. Buna doktorlarda sairmisti ki beni kontrol ettiler ve röntgen vs derken sonuc olarak benim vücudum hastaliga, yaraya, agrilara vs. direncli ve cabuk tepki gösteren imuna sahipmis, bu insanlarda nadir görülen birseymis.
Normalde yaranin iylesmesi ve 3 ay ve kaburganin biri birine kaynamasi yaklasik 6 ay sürermis. Bende ise o üc hafta icinde tüm agrilar kayip oldu ve rontgende kaburgalarin kaynamaya basladigini gördüler, sanki inan hic ameliyat olmamisim gibiydim. Üzerimden yelegi vs cikardilar 4 hafta kalacagim rehada 3 hafta sonra beni eve gönderdiler.
Tabiki bende günlük aktivitetelerden sonra aksamlari 2-3 saat kadar disariya ciktim yürüyüs, yavas yavas kosma vs yaptim yani kendimi hic salmadim ve yoruldum kelimesini hic kullanmadim. Disiplinli bir sekilde günlük yaklasik 20000bin adimimi yaptitim. Sükürler olsun ki mücadelemin sonucu bana yaradi.

Allaha bin sükürler olsunki daha 2 ay olmadan sorunsuz bir sekilde her gün bisikletimi sürüryorum ve sporumu yapiyorum. (Normalde bana en 4 ay dan önce bisiklet süremesin dediler)
Suan sadece sag omuzumdan sag gösümün yanina kadar uzanan hafif ama rahatsiz etmeyen bir agri var onuda ya sinir sıkısmasi dediler yada icindeki telden süpeleniyorlar. 1 ay sonra bakilacak ve tedavisi de insallah yapilacak.

Sonuc olarak Allaha sükür ben cok iyiyim.
- Ilaclarimi zamaninda almam gerekiyor.
- Yedigim yemeklere dikkat etmem gerekiyor. (Bu cok önemli)
- 6 ay kadar 3kg den fazla yük kaldirmak yasak.
- Ameliyat yerine, yolda gezerken kimsenin carpmamasina dikkat etmem gerekiyor.
- Devamli nabiz kontrölü olmasi gerekiyor ve bunu garmin saati cok iyi basariyor. (En önemlisi spor yaparken ve bisiklet sürerken)
- Subat ayina kadar is yeriden istartliyim.

Son durum böyle ama agrim vs olmadigi iylestigim anlamina gelmez, tabiki arada ufak yoklamalar, agrilar bas dönmeler vs oluyor.

Saygilarimla, herkese Saglikli ve Mutlu bir hayat dilerim.

Murat Cömez

Sayın @Murat Cömez , son durumunuzla ilgili çok güzel haberler paylaşmışsınız. Çok sevindirici.

Bu güneşli Kasım sabahında, sizden gelen bu güzel haberler ziyadesiyle mutlu etti 😍

Mücadeleniz ve gayretleriniz için sizi tebrik ediyorum.

Azminizin devamını temenni eder, çok daha sağlıklı günler dilerim. :harika:

Ve yukaridaki yazimda 30.09.2021 de 4 haftaligina Rehabilatsyon merkezine gidecegim yazmistim.

Evet 30Eylül de gitdigim rehabilatsyon merkezinde önce doktorlara göründüm ve sonra haftalik aktivite planlarimi verdiler.

Buplanlarda Jimnatik, soluma antremani, halter, Günlük yürüme, Kardio bisikleti sürme, doktorlarla görüsme, piskologla görüsme vs. gibi aktiviteler vardi. Baslangin sabah 7de kahvalti ve en gec 7:45 de aktivitelerin baslamsi oluyordu, her aktivitetetn sonra 30dakika aralik vererek aksam saat 16:30a kadar devam ediyordu.

Ilk oraya gitdigimde ayakta duracak ve konusacak halim yoktu, yaklasik 1 hafta sonra biraz olsun kendime gelmistim ama agrilarim vs devam ediyordu.
3. haftada artik sporumu vs. sorunsuz yapabiliyordum ve agrilarim artik minimuma inmistidaha dogrusu hic agri vs artik his etmyiordum. Buna doktorlarda sairmisti ki beni kontrol ettiler ve röntgen vs derken sonuc olarak benim vücudum hastaliga, yaraya, agrilara vs. direncli ve cabuk tepki gösteren imuna sahipmis, bu insanlarda nadir görülen birseymis.
Normalde yaranin iylesmesi ve 3 ay ve kaburganin biri birine kaynamasi yaklasik 6 ay sürermis. Bende ise o üc hafta icinde tüm agrilar kayip oldu ve rontgende kaburgalarin kaynamaya basladigini gördüler, sanki inan hic ameliyat olmamisim gibiydim. Üzerimden yelegi vs cikardilar 4 hafta kalacagim rehada 3 hafta sonra beni eve gönderdiler.
Tabiki bende günlük aktivitetelerden sonra aksamlari 2-3 saat kadar disariya ciktim yürüyüs, yavas yavas kosma vs yaptim yani kendimi hic salmadim ve yoruldum kelimesini hic kullanmadim. Disiplinli bir sekilde günlük yaklasik 20000bin adimimi yaptitim. Sükürler olsun ki mücadelemin sonucu bana yaradi.

Allaha bin sükürler olsunki daha 2 ay olmadan sorunsuz bir sekilde her gün bisikletimi sürüryorum ve sporumu yapiyorum. (Normalde bana en 4 ay dan önce bisiklet süremesin dediler)
Suan sadece sag omuzumdan sag gösümün yanina kadar uzanan hafif ama rahatsiz etmeyen bir agri var onuda ya sinir sıkısmasi dediler yada icindeki telden süpeleniyorlar. 1 ay sonra bakilacak ve tedavisi de insallah yapilacak.

- Devamli nabiz kontrölü olmasi gerekiyor ve bunu garmin saati cok iyi basariyor. (En önemlisi spor yaparken ve bisiklet sürerken)

Son durum böyle ama agrim vs olmadigi iylestigim anlamina gelmez, tabiki arada ufak yoklamalar, agrilar bas dönmeler vs oluyor.

Murat Cömez

Sizi hiç tanımıyorum, sadece buradan paylaşımlarınızı okuma şansım oldu. Ama inanın tanıdığım ve sevdiğim bir arkadaşımmışsınız gibi hızlı iyileşmenize çok sevindim. Tekrar geçmiş olsun. Çelik gibi adamsın mübarek. Allah nazarlardan saklasın, umarım daha önce de yazdığım gibi eskisinden çok daha güçlü ve yenilenmiş olarak döneceksiniz...

@Murat Cömez , haberler harika..
Ağır bir operasyon sonucu hızlıca iyileşmenize çok sevindik. Üstelik tutkunuz olan bisiklete geri dönmeniz doğru yolda devam ettiğinizi gösteriyor...
İstirahat döneminizin aynı şekilde iyi geçmesini diliyoruz ...

Murat Cömez
Bütün bu süreçleri zor bile olsa atlatman bizleri çok mutlu etti @Murat Cömez, umuyorum bu gelişme senin açından çok iyi olur ve pedallara daha kuvvetli uzun süreler basarsın. Sağlıkla çabucak ayaklanman ve yollara dönmen dileği ile sağlıklı mutlu kal abim.

Murat Cömez
Eyvallah abi sağolasın. Merakımızı hoş göresin. Arada sırada sağlık durumunu soruyoruz. Bizlere iyi haberler veriyorsun.

İnsan odur ki dar dönemlerde sabretmesini bilmeli. İnsan odur ki dar dönemleri atlatınca şükretmesini de bilmeli. Bu kadar sıkıntıya rağmen hiç karamsarlık veya bıkkınlık göstermediniz. Sağlık sıkıntıları yaşayan forumdaki arkadaşlara da örnek oldunuz. Daha iyi olacaksınız İnşallah. 😍 :harika:

Ne güzel haberler alıyoruz Murat bey sizden,
Sağlıklı olduğunuza çok sevindim,
Yeni projelerinizi bekliyoruz en kısa zamanda,
Selamlar saygılar,

Tekrar geçmiş olsun en kısa sürede eskisinden daha sağlıklı olursunuz dilerim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
çok geçmiş olsun. hocam sizi tanımıyorum ancak azminize ve kararlığınıza saygı duydum. umarım en kısa sürede eski sağlığınıza kavuşursunuz.

Öncelikle son yazan @_Madmexx _ @suyunsesi @cazci @kyucel @mhmtp @necmeddin @Eduardo Bianchi @msevik @Efe ÇEPEL arkadaslara güzel yorumlari icin tesejkkür ederim.

Tüm forumu üyelerinin yeni yilinida kutlarim.
Bu yil sizin yiliniz olacak, buna inanıyorum. Başta sağlık, mutluluk ve huzur, nice başarılar hep sizinle olsun. Yeni yiliniz kutlu olsun!
Getirdiği mutluluğun tüm kötülükleri unutturacağı, başarıların tüm başarısızlıkları yok edeceği güzelliklerin hayatını dolduracağı bir yil dileğiyle.

2021 yilli bana cok zor dönemler yasatti.

1. Tarih 26 Ocak ve aksam saat 10 ve 10:35 arasi 2 kisa ve gecici olara 3 defa kalp krizi ecirdim ve 3. malesef gecmedi ve beni ölümün sigini getirdi, gözlerimi ertesi gün hastanede yogun bakimda actim. Hayatim ana damara 2 stend atilarak cok sükür kurtulmustu.

2. Mart ayinda malesef yine 1 stend icin hastaneye yattim. Sükrler olsun sorunsuz hal oldu.

3. Mayis ayinda 2 tane cenazemiz vardi. 12. Mayis Ablamin esi enistemi koronadan kayip ettik, Dayimin oglunu ise kalpkrizinden kayipettik.

4. Kontrol icin 6. Eylülde hastaneye yatmistim ve kontrol sonuclari ise hic de iyi degildi ve acil acik kalp ameliyati olmama yol acmisti.

Allah sükürler olsunki bu kabus dolu yilli öyle veya böyle atlattim ve yukarida da yazdigim gibi yeni yil insallah hepimize saglikli ve huzurlu bir yil olur.

Son düzenleme:
Tekrar geçmiş olsun sayın @Murat Cömez ve kayıplarınız için başınız sağolsun.

@Murat Cömez Kötü söz sahibine aittir, derler. Hayatın böyle şeyleri kafayı takmaya değmeyecek kadar kısa ve her anının kıymetli olduğunu bizzat tecrübe ettiniz. Kendinizi üzmeye, canınızı sıkmaya değmez.

Söylenen kötü söz ne sizi küçültür, ne de söyleyeni yüceltir. Siz sağlıklı ve güzel günlerinizin tadını çıkarmaya bakın, keyfinizi kimsenin kaçırmasına izin vermeyin. Tekrar geçmiş olsun.

Tekrar geçmiş olsun abiciğim, kayıplarınız içinde başınız sağolsun.. Sağlıklı bir sene diliyorum ailenle birlikte..

Geri