Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nabız saati mi göğüs bandı mı?

joachim

Üye
Tepki
30
Bisiklet
Trek
Selamlar, pek çok yazı okudum ama şu tam anlaşılmıyor: bisiklet kullanırken nabız ölçümü gögüs bandıyla mı yapılması uygun saat yada kola takılan aparatla mı ? Bluetootla cep.telime baglanabilen birsey almak istiyorum ama saat gibi kola takılacak bir aparat daha pratik olur diye düşünüyorum, neden gogus bandı tercih ediliyor ?

Scudo
bir ara ben de bakmıştım, saat şeklinde olanlar çok da geçerli veriler üretemeyebiliyormuş. göğüs bantlılar daha geçerli sonuçlar üretiyor deniyordu, sonrasında fiyatın gittikçe artışı ile vazgeçmiştim.
uygun fiyatlı olarak xaomi band s modeli nabız ölçüyordu, ne kadar tutarlı bilmiyorum ama fiyatı uygun ve telefona vb bağlanabiliyor

• Beğen
Tepkiler: joachim
Göğüs bandı kesinlikle, saat olarak verimli ölçüm almanız olanaksız. Tüm kaliteli markalar göğüs bandı ile ölçüm yapan saatler üretir.

@joachim (link) Bunu aldım ama 5 defa kullanabıldım. Nabız bandı ter aldı pıl yuvasından ve bozuldu. pil aktı icine.

Bunlar da baska bırının yasadıgı sorunlar ben temızledıgım ıcın resım cekemedım bunun aynısı oldu. ve siparişi onaylamıstım simdi dispute de acamıyorum adama msj attım cevap yok :D

(link)

(link)

• Beğen
@ElcaSeJawS Aliexpress ürünü bence normal. 2. el güzel temiz nabız bantlı saatler bulmak mümkün, tabii herkesin bütçesi kendine göre.

@joachim Sigma rox 5 kullanıyorum göğüs bandıyla. Gerçekten harika, km saati ihtiyacınız da varsa tavsiye ederim.
Saatten aynı verimi alabilir misiniz emin değilim

@Hasan Saylık Aynen ben oyle denemelik aldım. Denedım kendımce ve gerek olmadıgına da karar verdim.

@Kazuya
rox 5.0 ın ayrıca bilek aparatı da var.
Onu saat gibi bileğinize takıp , koşma yürüme gibi diğer sporlarda da göğüs bandından gelen nabız bilgisini saat konumunda görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: serpol79 ve Kazuya
Bugun aliexpresteki satıcıyla biraz mesajlastım baska bir ürün al magzamizdan onuda yanına koyup gonderelım dedi 2 euroluk bir saat aldım sipariş numarasini aticam bakalim neler olcak. Bu sefer gelmezse bende parasını onaylamam :D

Ben adidas'ın nabız bandını kullanıyorum. Araştırma esnasında bilekten ölçümün çok sağlıklı olmadığını okuduğum için göğüs bandını tercih ettim. Çapraz denemeler ile sağlıklı çalıştığını teyit ettim. Telefonumla eleştirdim ant+ üzerinden antreman yaparken ve bisiklet binerken kullanıyorum.

Ant+ destekli bir cihaz almak daha mantıklı çünkü güç tüketimi bluetootha göre çok daha ekonomik.

E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@joachim wooho diye bir markanın hem. Bluetooth hem ant+ bağlantısı aynı alette olan bir göğüs bandı var hem telefona hem Count 14 yada sigma 16-12 gibi yol bilgisayarları be strava ile rahatça kullanırsınız. Ben stravadan aldım 200 tl ye mal oldu.

• Beğen
Aliexpress'te Coospo H6 olarak arayın 25 USD civarında Ant+ ve BT uyumlu HR cihazları var. Ben kullanıyorum gayet güzel çalışıyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Tolga Uşaklı
Peki bir şey sormak istiyorum Sayın Uşaklı bu göğüs bandını evde trainer de tabletle kullanma şansımız varmı?

Ben trainer kullanmadığım için kesin birşey diyemem ancak tablette bluetooth veya Ant+ varsa cihazı eşleştirip kullanırsınız.

Ben şu saati aldım, göğüs bandıyla beraber geliyor. Çok memnunum. Antremanın bittikten sonra hafızasına kaydediyor ve yakılan yağı, kaloriyi de görebiliyorsun. Anlık ölçümü de gayet başarılı, sapmadı şuana kadar.

(link)

@MuhammedAAA şu ana kadar 500 km civarın bisiklet, 40 km kadar koşu için kullandım, hiç pilini değiştirmedim, uzun süre gidiyor.

1 yıldır mio alpha 2 kullanıyorum.biraz fiyatı yüksek fakat türkiyede bilinirliği az oldugu için ikinci elini çok uygun fiyatlara bulmak mümkün oluyor tabi beklemek gerekiyor (ben yaklaşık 8 ay bekledim) %98 hassasiyetle en iyi ölçüm yapan nabız saatiydi.aynı teknolojiyi adidas micoach la paylaştılar(adidas patent ödüyor)
Benzeri olan eski modeli alpha1 de aynı teknoloji sonuçta nabız ölçecekseniz.
Bence güncel alpha2 ikinci el fiyatları 400 civarı bulunabilir.yurtdışı sıfır fiyatı sanrım 250 dolar civarı.

Benim android saatimde vardı nabız ölçer, özellikle sıcak havada saat ile bisiklet sürmek çok rahatsız oluyor, tam sıksan bileğini rahatsız ediyor biraz gevşek olsa hareket ettiği için tutarsız ölçüm yapıyor. Göğüs bandı kesinlikle daha iyi.

Geri