Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nabız saati mi göğüs bandı mı?

Benim saatim de her şeyi ölçüyor lakin kadans sensörünü doğal olarak ölçmüyor.
Saatim otomatik tüm bilgileri strava ya aktarıyor sürüş sonrası lakin hangi bilgiyi tutmak daha önemli ona karar veremiyorum.
Amatör sporcu hobi için sürüş yapıyorsanız vede kadans konusuna tahmini olarak hakimseniz tabiki nabız verileri sağlık açısından ilk etapta,saat olaraktan garmin dışında yanılmıyorsam muadili bir marka daha vardı ant destekli,huawei ,xiamoi watch ve Samsung watch gibi cihazlarda maalesef ant platformu desteklemediğinden kadans izlenmiyor... gönül isterki fiyatlar makul düzeylerde olsada hepimiz alsak bir powermetre alabilsek

Scudo
İşte ben bu noktada cadence olmasın dedim. Çünkü diğeri için en az 3 sensör gerekecek. Nabız + cadence + speed ve tabi telefonun uygulamadan GPS açması gerekecek.

Saat ile sadece saat cadence hariç hepsini tek başına yapıyor olması müthiş bence. Telefon olmasa da dahili GPS ile kaydedip sonra telefona atması da cabası.
Doğru söylüyorsun. Ben bir adet kadans sensörü almıştım yazın başlarında onu kullanıyorum fakat böyle de çok yorucu oluyor. Hem telefon hem saat, zaten strava ya aktarma yapınca ikisinden birini silmek zorunda kalıyorum. Şimdi kalp ritim göğüs bandı almayı düşünüyordum fakat vazgeçtim ne gereği var, en azından şuanlık.

Amatör sporcu hobi için sürüş yapıyorsanız vede kadans konusuna tahmini olarak hakimseniz tabiki nabız verileri sağlık açısından ilk etapta,saat olaraktan garmin dışında yanılmıyorsam muadili bir marka daha vardı ant destekli,huawei ,xiamoi watch ve Samsung watch gibi cihazlarda maalesef ant platformu desteklemediğinden kadans izlenmiyor... gönül isterki fiyatlar makul düzeylerde olsada hepimiz alsak bir powermetre alabilsek

Tamamen amatörüm ve hobi için sürüş yapıyorum, zaten öyle kafa tutmak veya meydan okuma gibi ne bir niyetim nede sağlığım var. Kendi başıma sürüş yapmayı seviyorum.
Evet maalesef garmin dışında sadece wahoo da bulunuyor ki o da garmin kadar pahalı. O zaman bundan sonra sadece saat üzerinden kayıt alacağım teşekkür ederim yorumunuz için.

Bu arada kadans sensörü bağlayabileceğiniz wahoo saati bu oluyor lakin fiyatı yine tuzlu, değer mi değmez mi orası tabi ki tartışılır.

(link)

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Kadansı niye ölçeceksiniz ki anlamadım. Yüksek kadans aerobik, düşük kadans anaerobik. İlkini fazla yaparsanız kas kaybediyorsunuz. Diğer bir görüşe göre daha az yoruluyorsunuz. Powermetre de kullanmamız gerek o zaman, o da VO2'yi belirliyor. Nabız zaten bu işe yarıyor gibi geldi, bilmiyorum.

Kadansı niye ölçeceksiniz ki anlamadım. Yüksek kadans aerobik, düşük kadans anaerobik. İlkini fazla yaparsanız kas kaybediyorsunuz. Diğer bir görüşe göre daha az yoruluyorsunuz. Powermetre de kullanmamız gerek o zaman, o da VO2'yi belirliyor.
Tamamen meraktan. :D powermeter çok pahalı ne yazık ki.

• Hahaha
Tepkiler: Burak Uğurlu
Forerunner 235 kullaniyorum, göğüs bandının daha efektif olduğunu düşünenlerdenim. Fakat konfor olarak bakıyorsanız tabiki tek başına saat daha kullanışlı.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Forerunner 235 kullaniyorum, göğüs bandının daha efektif olduğunu düşünenlerdenim. Fakat konfor olarak bakıyorsanız tabiki tek başına saat daha kullanışlı.

Gögüs bandı ile kiyaslamasini yaptınız mı hiç?

Geri