Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nabız saati mi göğüs bandı mı?

Arkadaşlar göğüs bandı rahatsız etmiyor mu? Bileklik olanlarından birkaç tane model gözüme kestirdim yarın bir bakacağım. Mesela decathlon'dakileri inceledim tip olarak pek beğenmedim ve forumda şikayet olunca almaktan vazgeçtim.

Bu arada nabız bantları telefonla iletişim kurup gelen aramaları cevaplama vs. özellikleri bünyesinde bulundurabiliyor galiba. Bu arada telefonla falan sık sık eşleştirmeyi düşünmüyorum pili daha uzun gitsin diye. Hani şu altında yuvarlak tek bir tuş olan varya işte ondan bahsediyorum arkadaşlar. Tek amacım bisiklet sürerken yağ yakım nabzımı görüp yaktığım kaloriyi hesaplamak. İş görürmü bu cihazlar.

Scudo
@KitapSever
Rahatsiz etmez, hissetmezsiniz bile

@N0YAN
Hocam bazen günde 3-4 saat dağ bisikleti antrenmanı yaptığım oluyor, forma sıkınca rahatsız etmesinden korkuyorum.

@KitapSever
Bilekten olcenlere pek guvenmiyorum, surekli hareket halinde oldugumuz icin sapma yapabiliyor.Ayrica kaza ihtimalini de goz onunde bulundurmak gerek, dusup kolu bir yere carparsaniz yenisini almak zorunda kalirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@N0YAN
Hocam son günlerde kilo vermek için yanlışlıkla dayanıklılık antrenmanları yaptığımı farkettim. :) Nabız ölçen cihaz almak şart oldu, bu arada göğüs bantlı cihazların şarjı ne kadar gidiyor acaba? Yarın sabah lastik almak için gitmişken bir tanede nabız ölçer alayım. Hayati bir konu oldu artık benim için.

@KitapSever 22 Saat aralıksız sürüş yapıp göğüs bandı kullandım, orada olduğunu unutuyorsunuz bile sıkıntı olmuyor.

Eğer doğru ölçüm istiyorsanız göğüs bandı kesinlikle şart. Ben hem göğüs bandından hem de çeşitli spor saatlerinden ölçüm yaptım ölçümlerin alakası yok. Bilekten ölçüm hareketli olduğunuz için çok sağlıksız, saçma sapan rakamlar çıkıyor. Göğüs bandıyla 156 Bpm çıkan sürüş saatte 121 Bpm görünüyordu...

@Bora Kıraç
O zaman arada ciddi derecede fark olabiliyor yani hocam, bilemedim şimdi. Aradaki fark çok fazla çıkmış.

@Bora Kıraç
Hocam bugün biraz göğüs bantlı nabız saatlerini inceledim ama ortalama bir fiyatta olanların tipleri çok acayip maalesef. Acaba sadece gidona mı taksam diyorum? Öğleden sonra birde bilekliklere bakacağım.

Bugün Coospo H6 aldım ve deneme sürüşüne çıktım. Videolardan nasıl bağlayacağımı gayet iyi anlamıştım. Taktım bandı, bluetoothu açtıktan sonra da stravayı da açtım. Kayıt ekranında heart rate kısmında bağladım H6'yı da. Sürüşe başladım hatta bazı bazı telefonumu çıkarıp nabzımı kontrol ediyordum. Ancak antrenmanı bitirip eve döndükten sonra aktiviteyi kaydettiğimde analiz kısmında heart rate'i göremiyorum. Bu problemi yaşayan var mı, varsa çözümü nasıl buldunuz acaba?

Bugün Coospo H6 aldım ve deneme sürüşüne çıktım. Videolardan nasıl bağlayacağımı gayet iyi anlamıştım. Taktım bandı, bluetoothu açtıktan sonra da stravayı da açtım. Kayıt ekranında heart rate kısmında bağladım H6'yı da. Sürüşe başladım hatta bazı bazı telefonumu çıkarıp nabzımı kontrol ediyordum. Ancak antrenmanı bitirip eve döndükten sonra aktiviteyi kaydettiğimde analiz kısmında heart rate'i göremiyorum. Bu problemi yaşayan var mı, varsa çözümü nasıl buldunuz acaba?
Kaydın linkini at bir bakalım.

Gerçekten ilginç. Acaba nabız verilerini gizledin de mi görünmüyor diye denedim. O zaman kendinin görmesi lazım. Sen şu stravayı evin içinde açıp bant ile bir denesene. İmkanın varsa oturduğun yerde çık bir 100 200 metre yürü kayıt et. Telefon açık olsun elinde gör birde nabız verini.

Gerçekten ilginç. Acaba nabız verilerini gizledin de mi görünmüyor diye denedim. O zaman kendinin görmesi lazım. Sen şu stravayı evin içinde açıp bant ile bir denesene. İmkanın varsa oturduğun yerde çık bir 100 200 metre yürü kayıt et. Telefon açık olsun elinde gör birde nabız verini.

Ekran görüntüsü falan atabilsem anlayacaksınız derdimi. Şimdi takıp bir daha denedim dediğiniz gibi evde yürüyerek. Kayıt boyunca görüyorum nabzı. Ancak finish diyip kaydettikten sonra üzerinde X gibi işaret olan birkaç sembol çıkıyor.
Ekran görüntüsü falan atabilsem anlayacaksınız derdimi. Şimdi takıp bir daha denedim dediğiniz gibi evde yürüyerek. Kayıt boyunca görüyorum nabzı. Ancak finish diyip kaydettikten sonra üzerinde X gibi işaret olan birkaç sembol çıkıyor.

Atabiliyormuşum bu arada ekran görüntüsünü. Solda denediğim süreçte gördüğüm ekran, sağda da finish diyip kaydettikten sonra gördüğüm ekran var.

WhatsApp Image 2022-07-29 at 23.03.10.jpegWhatsApp Image 2022-07-29 at 23.03.36.jpeg

Geçen ay bileklikten nabız bandında geçtim, daha iyi gibi şimdilik. Tavsiye ederim.

Nabız bandını strava ile kullanıyorum. Anlık olarak takip edebileceğim bir durumum yok. Genellikle koşuda kullandığım için. Bence nabız vs ölçmeyi düşünüyorsanız bisiklet üstünde özellikle yol bilgisayarı kesinlikle şart. Bükülen bilek saate de izin vermeyecektir. Strava ise telefon ekranı kapanıyor, sürekli açık tutmak şarj süresi vs bağlantının kopup tekrar bağlanması gibi hatalar oluşturabiliyor.

Koşarken kullandığımda göğüs bandı etkisi sıfır. Çünkü antrenman bittikten sonra bakabiliyorsun. " patates gibi koşmuşum " diyebiliyorsun. Anlık olarak antrenman sırasında nabzı görmek gerekli kanımca. Telefon ve nabız bandı ilişkisi burada geride kalabilir.

Herkese merhaba böyle bir ürün almayı planlıyorum. Düşünceleriniz nedir?
(link)

Ben kayış bandını ve uyumlu ant+ cihazı bulamamıştım. Genelde böyle sorunlar yaşanıyor. Saat alırsanız sorunu kökünden çözüyorsunuz.
Saatim varda, saat kadans bilgilerini strava ya aktarmıyor. Sadece kalp ritmi,hız, evaluation aktarıyor.

Saatim varda, saat kadans bilgilerini strava ya aktarmıyor. Sadece kalp ritmi,hız, evaluation aktarıyor.
Diğer iletideki cihaz yalnızca nabız bandı. Bir seçenekte de cadence ölçer ilaveli var ama bilgisayar yok içerikte.

Ben Huawei watch gt2 kullanıyorum, cadence hariç tüm veriler aktarılıyor,

Denemek için 2 adet ölçüm cihazı almıştım cadence ve speed için, İlaveten decathlon nabız bandı kullanmıştım. Bu 3 sensörü wahoo uygulamasında kullandım bluetooth bağlantı sayesinde, saat ile çok daha rahat ettiğim için, cadence ölçümü de olmayıversin deyip tüm sensörleri sattım sonunda.

Nabız bandını da saatin ölçüm değerlerinden şüphe ettiğim için almıştım, gelin görün ki binişlerde hem bant hem saat ile çıktığımda, deneme amaçlı, ölçümlerin aynı olduğunu tespit ettim.

Kolayıma geldiği için saat ile devam ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Diğer iletideki cihaz yalnızca nabız bandı. Bir seçenekte de cadence ölçer ilaveli var ama bilgisayar yok içerikte.

Ben Huawei watch gt2 kullanıyorum, cadence hariç tüm veriler aktarılıyor,

Denemek için 2 adet ölçüm cihazı almıştım cadence ve speed için, İlaveten decathlon nabız bandı kullanmıştım. Bu 3 sensörü wahoo uygulamasında kullandım bluetooth bağlantı sayesinde, saat ile çok daha rahat ettiğim için, cadence ölçümü de olmayıversin deyip tüm sensörleri sattım sonunda.

Nabız bandını da saatin ölçüm değerlerinden şüphe ettiğim için almıştım, gelin görün ki binişlerde hem bant hem saat ile çıktığımda, deneme amaçlı, ölçümlerin aynı olduğunu tespit ettim.

Kolayıma geldiği için saat ile devam ediyorum.
Benim saatim de her şeyi ölçüyor lakin kadans sensörünü doğal olarak ölçmüyor.
Saatim otomatik tüm bilgileri strava ya aktarıyor sürüş sonrası lakin hangi bilgiyi tutmak daha önemli ona karar veremiyorum.

Benim saatim de her şeyi ölçüyor lakin kadans sensörünü doğal olarak ölçmüyor.
Saatim otomatik tüm bilgileri strava ya aktarıyor sürüş sonrası lakin hangi bilgiyi tutmak daha önemli ona karar veremiyorum.
İşte ben bu noktada cadence olmasın dedim. Çünkü diğeri için en az 3 sensör gerekecek. Nabız + cadence + speed ve tabi telefonun uygulamadan GPS açması gerekecek.

Saat ile sadece saat cadence hariç hepsini tek başına yapıyor olması müthiş bence. Telefon olmasa da dahili GPS ile kaydedip sonra telefona atması da cabası.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri