Scudo Sports

Nabız Sorunu

Scudo
Normalde benim kalbim 60 atıyor .

Birkaç yıldır şu nabız meselesini araştırıp dururum.Kimi iyi der kimi kötü.Ve artıları var eksileri de. Anlamadım gitti :)

Ben yüzerken çok çabuk yoruluyorum.Gerçi durduğum zaman nabız yükseldiğini düşünüyorum 140-150 civarına çıkıyor.Dinleniyor tekrar devam ediyorum bu döngü böyle devam ediyor.

Efor,ekg,elektro kardiyo, gibi testlerde birşey çıkmadı.4-5 yıl önce sigarayıda bıraktım.Bu nabız olayında nasıl davranmak lazım acaba.Yani bisiklette nabız belli seviyeye çıkıp standart yerini koruyabilir ama yüzme de nefes katkısı %100 olduğu için belli standartta kalmıyor.

@Bahadır Gürel

Usta bende çıkmadı da.Yüzme için olan tabloyu eklermisin.Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Alberto

Yüzme için olanı burada var: (link)

Ancak dinlenik nabzı (Resting Heart Rate) ölçüp öyle girmek gerekir. Dinlenik nabzım gün içinde otururken 50 bpm civarına düşüyor. Ölçüm için oksimetre kullanıyorum.

upload_2016-7-4_10-41-32.png

Yüzmede max nabız bisiklete göre daha düşük olmalı. Bir formül vermişler sitede. O formülü kullandığımda bisiklet için max nabzımı 175 bpm, yüzme için max nabzımı 160 bpm olarak hesapladı. Bisiklette max nabzımın 175 bpm'den fazla olduğunu bizzat test ettiğim için biliyorum (180-185 bpm arası). Bu nedenle formüller doğruyu hesaplayamıyor, en fazla antrenmansız ortalama birinin nabzını hesaplıyor.

Merhaba arkadaşlar. Gecen gün nabiz saati aldim. Kurulumunu yaptim gayet duzgun calisiyor anlik gosteriyor vs. Bugün 140 km lik bir tura ciktim. Nabzim 20-25km lerde 135-140 az daha zorlasam 155 160 oluyor. O tempoda kalinca da 195 e cikiyor cok kötü oluyorun o zaman da. Ne yapmam lazim anlamadim benimle mi alakali yoksa yanlis bi sey mi yapiyorum. 195 nabiz cok yuksek kritik sınır degil mi 220-yaş olayinda benim 197 nabiz sınır ancak 195 e böyle cikmasi cok can sıkıcı. 2 kere cıktı bir de yavasladim baya bi yavas gittim anca indi ki depar da atmamistim 195 e ciktiginda :(

@Anonim @alpyese. Sagolun arkadaslar.
Bahadir hocamin yazdiklarini surekli okuyorum da bulamamistim bu konulari onceden okumustum unutmusum hepsini icim rahatladi tesekkurler :komik:

@Auron Sanchez cok dusuk tempoda uzun surusler yapin. 120 nabizlardan bahsediyorum. Mesela o gun 120 nabzin uzerine hic cikmayin. Zamanla gelisecektir :)

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@tuna karahan

Yaşım 24 Apple Watch kullandığım için uzun zamandır nabzımı kontrol edip kayıt sltına alabiliyorum, dik rampalarda yada çok hızlı pedal çevirdiğimde max 180 ni gördüm istirahat halinde ise olması 75-87 arası geziniyor. Daha önce acillik olduğumda nabzımı ölçerken bende watch ile kontrol ettim sonuç aynıydı muhtemelen sizin cihazda bir problem var doktorumun da daha önce bana söylediği nabız 65 in sltına düşerse baygınlık gerçekleşir.

@teo53 dinlenir halde 55 nabız ile geziyorum emin misiniz? İnsanları yanlış yönlendirme yapmayın. Her insanın metabolizmasi farklı kalp yapısı kilosu kuvveti farklı.

Hocam babam milli takım atletizm antrenörü bana 180 üzeri kritik seviye ölüm sınırı demişti bi anormallik var sizde@tuna karahan

@Anonim aynen şiddetle tavsiye ediyorum ben faydasını yokuşlarda görüyorum şuan

@Yavuz S.

Hocam benim normal otururken nabzim 78 atiyor bisiklette 55 olduguna emin misiniz :D

@MetehanDerici ben 195 te ölmedim hocam yoruyor ancak kriz durumu gibi bir sey hissetmedim ancak tehlikeli tabi ki de :(

@Auron Sanchez bende 5 yıldır düzenli olarak atletizm antrenmanı yapıyorum antrenmanları nabız saatiyle yapıyorum artık kalp alıştığı için tempoyu ne kadar yükseltsemde 140 ı geçmiyor sizinde o nabzı geçmesinin sebebebi vücudunuzun düzenli spora alışmış olmaması bence

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu
@MetehanDerici hocam lisedeyken profosyonel basketbolcuydum araliksiz 2 saat kosardim her gun. Universitede mtb ile basladim her gun 40-50 km arasi surdum simdi yol bisikletinde mesafeyi arttirdim. Bir haftadir antreman yapamadim belki ondandir hocam bakalim ya nabza bakarak antreman yapacagim umarim hamlamisligimdandir :)

@Yavuz S.

Tabikide yanlış yönlendirme yapmak istemem, yaşadığım bir olaya istinaden doktorumun benimle paylaştığı bilgiyi aktardım size. ( Doktorum Acıbadem iç Hastalıkları uzmanı 10 yıldırda tanırım kendisini ) Bir gün yemek yerken birden ter boşaldım, ve gözlerimin yavaş yavaş karardığını sonrasında kulaklarımın uğuldadığını fark ettim ve watchtan nabzımı kontrol ettiğimde nabız 65 di hemen ayaklarımı uzattım ve bir süre sonra kendime geldiğimde nabzım 78 e çıkmıştı. Doktorumla paylaşmıştım durum böyle böyle ama bayılmadım dedim, nabız 65 in altına düştüğü zaman baygınlık gerçekleşir zaten sınırda kalmışsın 50 lerde direk bilinç kapanır bilgisini verdi. Kardiyoloji doktorumda bu bilgiyi doğruladı. (Bunu beni tanıdıkları için benim bünyeme göre söyledilerse bunu bilemem. Yarın doktorumu arayıp direk sorucam bu durumu ve sizede özelden bilgi aktarıyor olacağım ) Birden fazla rahatsızlığım olduğundan dolayı konun öneminin ve hassasiyetinin farkındayım bende çok internette yanlış doğru bilgiler okudum, emin olmadığım yada doktordan direk duymadığım bilgiyi zaten paylaşmam :) Sevgiler

image.jpeg

Sadece bir kez, benim olmayan 20 kg nin üzerinde, her tarafı amortisörlü, yaylı falan bşr bisikletle yokuş çıkmak zorunda kaldım sonuç bu :) Normalde maksimum 185 ler de dolaşıyorum. Yaşım 35 bu arada. 226 nabıza ise anlam veremiyorum. Nasıl olduysa artık...

@Auron Sanchez Dinlenik hal. Bisiklet sürüşünden bahsetmedim. max nabızı 206 olarak gördüğüm çok oldu artık 185 leri geçmiyor. millet 110 km yolda 130 ortalama kalp ile geziyor. daha ben o seviyelere inemedim mesela ...

@teo53 Şöyle bir anımda var. Kan alımı için hastaneye gittim. nabzımı 56-57 ölçütü hemşire dedi sende bi sorun var yok dedim bu böyle, hepde böyle oldu yok sen bi git gez gel dedi. gezdim geldim o sırada bi kadın oturdu; o an dinlenik nabzı 126 çıktı. ona normal dedi manyak.. sonra ben gene oturduğumda 64 çıktı nabzım. kısaca özellikle ağır spor yapanlarda kalp giderek güçlendiği için zamanla düşer atım hızı.

yanlız ayple saati her daim doğru ölçmüyor neden nerdesiz; bilekten alınan veri ile göğüsten alınan veri kadar sağlıklı değildir. hata payı %20 civarında.

Geri