Scudo Sports

Nabız Takibi

Özellikle sıcak yaz günlerinde dehidratasyonda da nabız yükselebilir, o yüzden nabız takibi yapmıyorsanız hidrasyona dikkat etmenizde fayda var.

Scudo
Nabız takibinin bana verdiği en büyük katkı, işe bisikletle gidip geldiğim dönemlerde nabzı belirli bir aralıkta tutarak gittiğimde hiç terlemeden işe varıyordum :) Kondisyonum düşükken biraz uzun ve zorlu sürüş yaptığımda da buna dikkat ederek daha verimli, daha az yorularak hedefime ulaşıyordum. Nabız takibinin nice faydası vardı daha. Profesyonel olmaya gerek yok. Amatör sporcuya bile çok faydası oluyor. Yeri geliyor antrenmanınıza rehberlik ediyor.

Herkese keyifli forumlar 🙋🏻‍♂️, propelatonda bile pek çok sporcu hala wattan çok nabız değerlerini takip ederek aksiyon alıyor. Bunlar özellikle, yaş ortalamaları yüksek olanlari.. Elbette kadans , nabız , watt, tss, vo2 Max, laktat ölçümü vs gibi değerler vücudumuzu "hackleme" konusunda hayli yol alsa da, nabız belki de en doğrudan verileri elde etme noktasında yardımcı olan değerlerden.. Ben de, en verimli yağ yakma aktivitesi olarak vo2 Max in %60 larinda kalmak için çaba sarf ediyorum.. Bu noktada kaldıkça , aneorobik seviyemin ve sonrasının verimliliğini arttırmış oluyorum.. ne yazık ki düşük aerobik seviyede antrenman yapacak kadar uzun sürelere şuan için sahip değilim ama bu şekilde değerlendirmeler ile peş peşe sprintler ve ataklarla alınabilecek kısa yokuslarda uzun endurans suruslerine göre daha avantajlı hale geldim.. yaza doğru , özellikle Ramazan ayinda uzun km ve düşük nabizla antrenman sayımı arttirirsam, açığımi kapatmış olurum.. tabi nabız konusu tek taraflı performansla senkronize hareket etmeyen bir konu.. önceki gün yediklerimiz, rutin dışındaki kıyafet ya da ağırlıklar, dinlenme ya da derin uyku surelerimizin verimlilik konuları ya da yanlış alınan takviyeler yüzünden etkilendiğini de hesaplarımıza katmaliyiz..

nabız takibi çok çok önemli,
Ama naçizane bir tavsiyem, yokuş çıkan bir bisiklet sürücüsü -eğer kısa yokuşlar değilse- kesinlikle sürüş sırasında canlı nabız takibi yapmalıdır
Tamamen kendi görüşümdür
Antrenman yapan takip etmeli ,heleki bir güç ölçeri yoksa. Kısa yokuşta sorun olmazda, uzun yokuşta hangi sınırda olduğunu bilmezse patlar gider, daha yokuş bitmeden.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Herkese merhaba bisiklete yeni başladım, Nabız takibi yapmak istiyorum akıllı saat ile Huawei watch gt4 almayı planlıyorum, anlık nabzımı sürerken nasıl takip edebilirim yol bilgisayarımda km saatimde yok nasıl bir şey kurmamı önerirsiniz telefonu gidona sabitlesem strava tarzı bir uygulama işimi görür mü düşük bütçeyle yapmaya çalışıyorum

• Beğen
Tepkiler: fatikngage
Herkese merhaba bisiklete yeni başladım, Nabız takibi yapmak istiyorum akıllı saat ile Huawei watch gt4 almayı planlıyorum, anlık nabzımı sürerken nasıl takip edebilirim yol bilgisayarımda km saatimde yok nasıl bir şey kurmamı önerirsiniz telefonu gidona sabitlesem strava tarzı bir uygulama işimi görür mü düşük bütçeyle yapmaya çalışıyorum
Elbette telefon işinizi görür neden olmasın. Telefonu kullanacaksanız saat yerine bir nabız bandı alıp Strava ile eşleştirip telefon üzerinden sürüş sırasında takip edebilirsiniz. Zira sürüş sırasında sürekli koldaki saate bakmak dikkat kaybına yol açabilir. Ama yinede siz bilirsiniz.

Elbette telefon işinizi görür neden olmasın. Telefonu kullanacaksanız saat yerine bir nabız bandı alıp Strava ile eşleştirip telefon üzerinden sürüş sırasında takip edebilirsiniz. Zira sürüş sırasında sürekli koldaki saate bakmak dikkat kaybına yol açabilir. Ama yinede siz bilirsiniz.
Saatteki Nabız verisini stravaya akataramam mı anlık takip için, göğüs bandıyla çok rahat edeceğimi düşünmüyorum açıkçası o yüzden saat bakıyorum

Saatteki Nabız verisini stravaya akataramam mı anlık takip için, göğüs bandıyla çok rahat edeceğimi düşünmüyorum açıkçası o yüzden saat bakıyorum
Saat üzerinden Strava uygulamasına veri aktarılıyor mu tam bilgim yok ama göğüs rahatsız edici olur diyorsan, aynı şekilde koldan ölçüm yapan nabız bantlarıda mevcut.

Screenshot 2025-03-30 at 08-46-36 034jroquutszus9jen83tcn-23_6770834_pza9.1920.jpg (WEBP resmi...png

Ben telefon uygulamasıyla göğüs bandıyla takip ediyorum. Bisiklet saatim yok, onun yerine telefonu gidona tuturup takip ediyorum. Wahoo fitness uygulaması bütün sensörleri destekliyor. Strava anlık bisiklet saati özelliği yok. Samsung health ve wahoo uygulamalarını kullanıyorum. İkiside en iyi bulduğum uygulama. Gps üzerinden hız ölçümleri gayet güzel. Kadans ve nabız sensörlerim var. Düzgün çalışıyorlar telefonla. Strava da bazı eksiklikler vardı o yüzden kullanamadım. Ama bu iki uygulamada verileri stravaya aktarıyor.

Saatler iyi bir veri kaynağı değil. Nabız için göğüs bandı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Trust5 ve mcanerg
Ben telefon uygulamasıyla göğüs bandıyla takip ediyorum. Bisiklet saatim yok, onun yerine telefonu gidona tuturup takip ediyorum. Wahoo fitness uygulaması bütün sensörleri destekliyor. Strava anlık bisiklet saati özelliği yok. Samsung health ve wahoo uygulamalarını kullanıyorum. İkiside en iyi bulduğum uygulama. Gps üzerinden hız ölçümleri gayet güzel. Kadans ve nabız sensörlerim var. Düzgün çalışıyorlar telefonla. Strava da bazı eksiklikler vardı o yüzden kullanamadım. Ama bu iki uygulamada verileri stravaya aktarıyor.

Bisiklet bilgisayarı alınmayacaksa, Mantıklı olan sizin yaptığınız, hız sensörü de ekleseniz daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Trust5

Çok teşekkür ederim sizin yaptığınız en mantıklısı gibi geldi, ama bütçem de çok yok uygun fiyatlı önerebileceğiniz sensörler var mı sadece Nabız sensörü 5k civarı ve her sensör sanırım bağlanmıyor telefona bağlantı türlerinden dolayı sanırım telefonum iPhone biraz araştırdım aliexpressten cycplus c3 ve Nabız bandı uyguna geliyor ya da megane s3 araştırıp onlardan birini alacağım sanırım ilginize teşekkür ederim

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim sizin yaptığınız en mantıklısı gibi geldi, ama bütçem de çok yok uygun fiyatlı önerebileceğiniz sensörler var mı sadece Nabız sensörü 5k civarı ve her sensör sanırım bağlanmıyor telefona bağlantı türlerinden dolayı sanırım telefonum iPhone biraz araştırdım aliexpressten cycplus c3 ve Nabız bandı uyguna geliyor ya da megane s3 araştırıp onlardan birini alacağım sanırım ilginize teşekkür ederim

Bende polar h9 var nabız bandı. Finspor resmi türkiye distrübütörü. 3 senedir var. 3500tl fiyatı gözüküyor. Sorunsuz çalışıyor. Tabi ben aldığımda daha düşüktü fiyatı. Çeşitli kanalarda kampanya ya denk gelebilir. Bir araştırın. Cycplus da amazonda da var oda bir seçenek. Telefon gps den hızı ölçüyor. Bende hız saati vardı tekerden kablolu. Karşılaştırdım bir süre telefonla , ikiside aynı hızı veriyordu. Hız sensörü gereksiz , kadansda çok önemli değil bence. Nabız önemli bana kalırsa ve şart bence. Sağlık için. Hızdan bile önemli. Yaşa göre max nabzı bulup istediğin zone da sürmek ara ara arttırmak filan gayet güzel ve keyifli.

Bahsettiğiniz saati alırsanız başka bir yatırım yapmanıza gerek olmaz. Saat hem nabız ölçüyor, hem gps içeriyor.
Yeni egsersiz başlat deyip açık alanda bisiklet sürüşünü seçersiniz ve başlatırsınız. Tur bitince kendi uygulamasına atıyor faaliyeti. Eğer Strava bağlantısını kurarsanız, faaliyeti Strava'ya otomatik atıyor.

• Beğen
Tepkiler: Peregrine
Geri