Scudo Sports

Nabız Takibi

Özellikle sıcak yaz günlerinde dehidratasyonda da nabız yükselebilir, o yüzden nabız takibi yapmıyorsanız hidrasyona dikkat etmenizde fayda var.

Scudo
Nabız takibinin bana verdiği en büyük katkı, işe bisikletle gidip geldiğim dönemlerde nabzı belirli bir aralıkta tutarak gittiğimde hiç terlemeden işe varıyordum :) Kondisyonum düşükken biraz uzun ve zorlu sürüş yaptığımda da buna dikkat ederek daha verimli, daha az yorularak hedefime ulaşıyordum. Nabız takibinin nice faydası vardı daha. Profesyonel olmaya gerek yok. Amatör sporcuya bile çok faydası oluyor. Yeri geliyor antrenmanınıza rehberlik ediyor.

Herkese keyifli forumlar 🙋🏻‍♂️, propelatonda bile pek çok sporcu hala wattan çok nabız değerlerini takip ederek aksiyon alıyor. Bunlar özellikle, yaş ortalamaları yüksek olanlari.. Elbette kadans , nabız , watt, tss, vo2 Max, laktat ölçümü vs gibi değerler vücudumuzu "hackleme" konusunda hayli yol alsa da, nabız belki de en doğrudan verileri elde etme noktasında yardımcı olan değerlerden.. Ben de, en verimli yağ yakma aktivitesi olarak vo2 Max in %60 larinda kalmak için çaba sarf ediyorum.. Bu noktada kaldıkça , aneorobik seviyemin ve sonrasının verimliliğini arttırmış oluyorum.. ne yazık ki düşük aerobik seviyede antrenman yapacak kadar uzun sürelere şuan için sahip değilim ama bu şekilde değerlendirmeler ile peş peşe sprintler ve ataklarla alınabilecek kısa yokuslarda uzun endurans suruslerine göre daha avantajlı hale geldim.. yaza doğru , özellikle Ramazan ayinda uzun km ve düşük nabizla antrenman sayımı arttirirsam, açığımi kapatmış olurum.. tabi nabız konusu tek taraflı performansla senkronize hareket etmeyen bir konu.. önceki gün yediklerimiz, rutin dışındaki kıyafet ya da ağırlıklar, dinlenme ya da derin uyku surelerimizin verimlilik konuları ya da yanlış alınan takviyeler yüzünden etkilendiğini de hesaplarımıza katmaliyiz..

nabız takibi çok çok önemli,
Ama naçizane bir tavsiyem, yokuş çıkan bir bisiklet sürücüsü -eğer kısa yokuşlar değilse- kesinlikle sürüş sırasında canlı nabız takibi yapmalıdır
Tamamen kendi görüşümdür
Antrenman yapan takip etmeli ,heleki bir güç ölçeri yoksa. Kısa yokuşta sorun olmazda, uzun yokuşta hangi sınırda olduğunu bilmezse patlar gider, daha yokuş bitmeden.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Geri