Kan kokusu boğaz bölgesinin kuruyup kılcal damarların çatlamasından da kaynaklanabilir. Ağzınız/boğazınız sürekli ıslak olmalı. Susuz kalmayın.
Nefes alıp verme şöyle olmalı: Bazı kişiler refleks olarak nefeslerini tutarlar. Nefesini tutar, hareketi bitene kadar tutar bitince bırakır ve o sürede vücut oksijensiz kaldığı için nefes nefese kalır. Nefesi tutunca nefes nefese kalırsınız o yüzden asla nefes tutmayın sürekli normal nefes alıp veriyormuş gibi derin nefes alın ve derin nefes verin. Nefes alıp vermeleri kendiniz belirlediğiniz tempoda kontrol altında tutun. Nefes alıp vermek gerçekten çok önemlidir. Bana bu sene kayak hocası öğretti. Kayarken dönüşlerde nefesimi tutuyormuşum, tabi bir süre sonra nefes nefese kalıyordum. Kimse benim kadar nefes nefese kalmıyordu. Dönüşlerde nefesimi kontrollü bırakmamı dönüp düzeldiğimde kontrollü almamı anlattı ama ilk anlatılışta yapılamıyor. Bir süre sonra vücut hareketleriyle senkronize edip doğal nefes alış veriş gibi yapılabiliyor. Çalışmak lazım. Burundan alıp ağızdan vermeye çalışın.
Nefes nefese kaldığınızı hissettiğiniz an derin bir nefes alın ve sonuna kadar boşaltın tekrar derin alın sonuna kadar boşaltın.