ozkanburak
Soğuk Asfalt Bükücü
- Tepki
- 888
- İsim
- Burak Ö.
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
merhaba.155mm ya da 160 mm genişliğin de ki seleler size uygun olanı.
Yol bisikleti için.. ve hayır kesinlikle fazla değil , uygun olan sele ne ise onu kullanmak gerekir... şekil çok önemli değilmerhaba.
bahsedilen 16cm genislik seleler yol bisikleti icin mi tur bisikleti mi?
16 cm yol icin cok fazla degil mi?
merhaba.
bahsedilen 16cm genislik seleler yol bisikleti icin mi tur bisikleti mi?
16 cm yol icin cok fazla degil mi?
Arkadaşlar selam, durum güncellemesi yapayım istedim.Selamlar, hadi bakalım sele hakkında bir zorlu soru da benden gelsin...
Sele aynı ama bisikletler farklı???
Ilk bakışta saçma gelebilir tabii bu soru.
5mm bile bike-fit ile sürüş konforunu etkiliyorsa, bu açıdan durum pek farklı degil aslında...
Toto herşeyiyle aynı ambiyansı arıyor, çevresel değişiklikleri anlıyor ve tepkisini ortaya koyuyor. (olabilir)
Aslında bir gün önceki farklı sele kullanımı sonrası kendi selemi taktığım halde devam eden ağrı, bana bunu düşündürmüş de olabilir tabii
Yarın fikrimi değiştirebilirim.
Tüm umudum, tekrar aynı havayı yakalaması...
Bende bu şekilde selede daha rahat ettim😂 selenin burnunu gökyüzüne doğru dikmeyi deneyeceğim artık (!)
aman hocam mübalağa etmiştim...Bende bu şekilde selede daha rahat ettim
biraz yukarı aldım biraz aşağı aldım biraz ileri yaptım biraz geri yaptım yok olmuyor. alışayım diye epey şans verdim 3 ayda 90 saat civarı sürdüm. süngerli tayta rağmen 1.5-2 saat üstü tamamen işkence. mosso legarda'nın kendi selesi var şu an. diğer bisikletle 4 saat 5 saat taytsız falan pedal çevirince bunun 2 saati çok sınırlayıcı kalıyor. şu ilgimi çekti urun.n11.com/bisiklet-selesi-kilifi/jelli-yumusak-bisiklet-konfor-sele-P417556041 alıp deneyeceğim artık.Arkadaşlar selam, durum güncellemesi yapayım istedim.
Bu hafta sonu kendi selem ile 2 sürüş yaptım. Tabii aklımda hala bir soru işareti yok degildi. Sürüş öncesi seleyi biraz öne almayı düşünsem de vazgeçtim ta ki ilk gün sürüşün dönüşünde rahatsızlık devam edince yolda durup biraz öne aldım artık. Bir miktar iyi gelse de sonucu anlamak için henüz erkendi. Toplam 2 saatlik bir sürüş yine zahmetli bitti anlayacağınız.
2.gün yani bugünkü sürüşte daha ilk oturuşta amanın oldum. Yaraya tuz basmak bu olsa gerek . Tabii bisiklet tutkusu ile yola koyulduk. Tam 3 saatlik bir sürüş ve değişik oturuş pozisyonları ile konforlu bir sürüş. Tabii dünden hirpaladigimiz yerler bir miktar kendini hissettirse de bu yerlere yük gelmedigi için "tamam oldu işte" dedim bu sefer.
Aklıma bike-fit ile rahata kavuşan arkadaşların yazdıkları geldi. Bu anlamda bike-fit eger sizi agri ve sızılardan kurtarıyorsa kesin gerekli diye düşündüm. Ihtiyacım olursa seve seve yaptırmayı düşünüyorum.
1 yıllik yol bisikleti tecrübemde 2 tane sele kullandım. Ağırlık sebebi ile 2.yi aldım. Rahat batiyor işte bazen Ikisinde de rahat ettim. Bu bisiklet değişiminde sele olayını ilk defa yaşadım yani.
Beni motive eden, mevcut selemin illa ki rahat ettireceğiydi. Bisiklet değişince sele konforu mu değişirmiş hiç?
Gelecegim sonuç, çok sele değiştiren arkadaşlar için aslinda. Yeni sele almadan elinizdekinin ayarlarını degistirerek seleye biraz zaman vermeniz. Ben emin olduğum için ısrarcı oldum ve tekrar uygun ayarı buldum.
Uygun ayarlı sürüşler dilerim hepinize...
Selam, evet siz yeteri kadar zaman vermişsiniz.biraz yukarı aldım biraz aşağı aldım biraz ileri yaptım biraz geri yaptım yok olmuyor. alışayım diye epey şans verdim 3 ayda 90 saat civarı sürdüm. süngerli tayta rağmen 1.5-2 saat üstü tamamen işkence. mosso legarda'nın kendi selesi var şu an. diğer bisikletle 4 saat 5 saat taytsız falan pedal çevirince bunun 2 saati çok sınırlayıcı kalıyor. şu ilgimi çekti urun.n11.com/bisiklet-selesi-kilifi/jelli-yumusak-bisiklet-konfor-sele-P417556041 alıp deneyeceğim artık.
Ben de dağ bisikletime yeni aldığım seleyi yol bisikletine idareten takmıştım ama çok rahat ettiğim için büyük ihtimal yeni sele almadan biraz böyle bineceğim. Fotoğraftaki sele yol bisikleti için biraz geniş gibi sanki? Benimki yol seleleriyle aşağı yukarı aynı görünüme sahip.Arkadaşlar yol bisikletine geçiş yaptım ama dağ bisikletimde duruyor. Amacına uygun yerlerde ve şehirde onu kullanmaya devam edeceğim.
Aldığım bisikletin selesi çok sert ve kemiklerim tam sınırında selenin. Acaba dağ bisikletim için almış olduğum (link) seleyi yol bisikletinde kullanabilir miyim?
Öneri ve tavsiyelerinize açığım. Teşekkürler.
Biraz daha geniş evet. Bu sele ile 150 kilometrelere varan sürüşlerim oldu ve hiç acı hissetmedim tabi taytta var. Ama (link) aero kadro ve bu sele doğru olur mu bilemedimBen de dağ bisikletime yeni aldığım seleyi yol bisikletine idareten takmıştım ama çok rahat ettiğim için büyük ihtimal yeni sele almadan biraz böyle bineceğim. Fotoğraftaki sele yol bisikleti için biraz geniş gibi sanki? Benimki yol seleleriyle aşağı yukarı aynı görünüme sahip.
Tamamen oturma açısı. Esnek vücutlu kullanıcılar aero kazanç için daha fazla eğiliyorlar zaten bu da daha eğik açı ve agresif pozisyon demek.Merhaba arkadaşlar konuyu biraz hortlacağım yazacağım en iyi konu bu sanırım.
2 gündür gerek bu forumda gerek youtubede doğru sele seçimi ile alakalı birçok şey araştırdım okudum fakat hala kafam çok karışık.
Bazı yerlerde bisikletin türüne göre .( yol , Mtb, şehir) Bazı yerlerde ise vücüdunuzun aero (esneklik yapısına göre ) sele seçimi yapılıyor , Anladığım kadarıyla.
Örnek vermek gerekirse Pro marka sele bisiklet türüne göre ve aynı ayda vücüdun esnekliğine göre size sele seçimi sunabiliyor. (Galiba en kesini bu) Fakat seleye 750 TLden fazla bütçe ayıramayacağım için Selle royal gibi orta segmentteki markalar ise sürüş pozisyonuna göre seçim yaptırıyor. Ben bir türlü bu işin içinden çıkamadım.