Belki alakasız ama size esnaf dedikleriniz ne olduğunu acı bir şekilde anlatayım.Turist kazıklama tecrübemi paylaşmak isterim sizinle ne yazık ki: Mısır çarşısında dükkanı var "amcam" dediğim insan'ın.Ben de yazları gider çalışırım çeviri vs yaparım, ürün satarım.Neyse Mısır Çarşısında çalışırken o kadar dükkan'da insan tanıdım.Tüm çarşı ama.Malatya Pazarı gibi büyük yerler de dahil.Hepsi inancında insanlar, kötülük beklemezsiniz aslında.Ama... İnanın bana müşteri'nin kadınına kızına bakarlar, almayan müşteriye küfür ederler.Turist kadınları, kızları gözleriyle soyarlar.5 liraya alınan şeyi de 50'ye satarlar.Nereden biliyorum? Dediğim gibi o dükkanlar'dan birinde çalıştım.Bir zaman, turist'e dedim ki, 20 TL tuttu toplam'da efendim, o da yanlış anlamış ve çıkardı 20 euro verdi.Amcam ve çalışanlar olduğu gibi attı kasaya.Boş ver kendi hatası dediler.Verilen geri çevrilmez dediler.Bunu %99'u yapıyor o dükkanlar'ın yani kelime anlamı ile esnaflar'ın.Ha sizlere tavsiye bu arada, Mısır çarşısı'nda hiçbir şekilde temizliğe dikkat etmezler.Beklemiş lokumlar önler'e koyulur, tattırma sırasında alttaki lokumlar verilir.Alınan kuru meyveler arasında kaç tane böcek gördüğümü ben bilirim.Bu yazdıklarım konu ile alakalı gelmeyebilir size lakin öyle.Esnaf dediklerimiz ne yazık ki emektar insan değil, soyguncu aslında.Küçük esnaf kazanmamalı diye bakmaya başladım zaman içerisinde üzgün olarak.