Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ne fırsatçı duygusuz bir millet olmuşuz!

@Soner Közen Merak ediyorum, şu anki iktidar sahiplerinin yozlaşmayı yavaşlatacağını nasıl düşündünüz? Yozlaşmayı delicesine hızlandırdıkları da gün gibi ortadayken. Gerçekten çok merak ediyorum bunu.

Şehire Münih yazıp da "Diyanet İşleri Başkanımız" demek ama başkanınıza sizin hiç vergi ödememeniz falan ne güzel ya. Birileri ödüyor zaten o vergileri.
 
Scudo
konu yakın diye buraya yazıyorum, merak ediyorum istanbulda 41 kişi öldü, 200'ün üzerinde yaralı var, 40 civarında yoğun bakımda insan var, forumda istanbuldan çok katılımcı var, forum sus pus olmuş. sanki yeni gine'de patlama olmuş gibi.
 
Yagmacilik bizim toplumumuzun kaninda var. Ve yeni bir sey degil.
Kara afrikada bile olmuyor böyle seyler. Biz cidden genetik olarak arizali bir toplumuz.
Yillardir bazi kesimler mavi marmara, filistin goygoyu yapiyor, dün bir anda dedi ki "giderken bana mi sormuslar"
Bir anda satti kitleyi. Bu satislar devam edecek. Bu ulkede ne canin ne malin ne de ozgurlugun guvende degil.
Bu memlekette kendinize dikkat edin, cok dikkat edin. Daha cok ilginc seylerle karsilasacagiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
İnsanın olduğu her yerde sadece tek konudan ibaret olmak herkesi aynı kalıptan geçirmeye çalışmak doğru değil o nedenle insanlar sosyal varlıklar olduğundan ve çeşit çeşit olduğundan (kişilik cinsiyet, bilgi biriki, ırk, din eğitim, amaç, beceri her ne varsa) doğal olarak konu başka yerlere kayar. Sonuçta insaniyet ile din iç içedir. Kimsa burada dini eleştirmiyor yada dindar olanlar neden dine saldırıldığını düşünüyor ki. Allah'a şükür benim dine bir art niyetim olmadığı gibi olumsuz görüşlerimin hepsi insanlarla ilgili. Burada da insanlar hata yapmış. Dindanr insanların hepsi öz eleştiride bulunmadan konuyu maalesef saptırıp tu kaka 'ya getirip dokunulmazlık zırhına girmeye çalışıyor. Bir kere siz doğru-düzgün-iyi niyetli -çalışkan-ahlaklı birisi iseniz zaten alınmanıza gerek yok. Ama kökene indiğimizde iyilik timsali, hoşgörü, yardımseverlik gibi üstün vasıfları ön planda tutan bir dinin mensuplarının bu tip davranışlarda bulunması beni üzüyor.

Olay çok farklı yönlere kaymaz yeter ki tartışmaktan korkmayalım ama burada tartışılan insanların davranışı din değil bunun da ayırdında olmak lazım. Ben görüş olarak modernistim ama bu demek değildir ki inançsızım. Bunu bu dünyada kimse yargılayamaz yargılatmam ama herkeste yerini bilsin. Tüm teknoloji, bilim, sanat insanlığın emrinde. Bunu iyi kullanmakta kötü kullanmakta insanın elinde. Sen gavur dediğinizin herşeyini kullan ama sonra çık küfret. Bu olmaz. Lütfen mantıklı ve medeni olalım. Kitabımızın ilk ve en önemli emri OKU ! dur. Bu boşa değil. Oku derken kitap oku anlamında da değil hani
 
Bizim insanımız için, özellikle ortadoğuya göçtükten sonra, nitelik önemini yitirip nicelik önemli olmaya başlamıştır. Bunun en büyük sebebi de; söylersem forumun büyük bir kısmının beni topun ucuna koyacağı nedendir.
 
İspatlasaymışlar daha iyimiş ama böyle bişey ortaya çıkmışsa gerçekliği de vardır bence
 
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Zaten yapanlar bu milletten.Bir de taksiciler.Daha ne olsun? Ölümcül kombo işte.Namaz kılar, oruç tutar sonra müşteri soyar.Müslüman ya Allah korkusu var ya hani.İnancına göre diğer taraf var.Madem var, ona göre niye yaşamıyorsun embesil? Eğitimsiz, kültürsüz nerede varsa koymuşlar taksici diye.İstisnalar vardır laf yok.Ülke zaten olmuş Pakistan hatta özür dilerim Pakistan'a hakaret oldu.Ülke zaten beyin yoksunu iki ayaklı yuvası, o yüzden zerre şaşırmadım.Müşterileri soymadıklarına şaşırdım aslında!

Edit: Hepimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun.Kayıpları olan aileler'e Allah sabır versin.Hiç uğruna öldüler.Çok yazık oldu.
 
@furkan.zaman


2002 de yenıbosna da çalışıyordum o zaman da taksiciler almıyordu şirket sahıbı adam 70 bın euro var ustunde havaalanından 2 durak ileri gidecek taksiciye dıyor yukumuz ağır şirinevlere gidicez almıyorlardı sultan ahmetde bir yere yetişmek için 1 durak için taksiciye 50 lira verdiğimi bilirim. 4 5 yılda olmadı yanı 15 sene öncede aynıydı o şerefsizler. turistleri kazıklarlar ayakkabı boyacısı çağaloğlunda turıstın yakasına yapışır 200 liraya ayakkabısını boyar çarşıda turistlere 1 e alıp 1* a satmaya çalışırlarsa normal turist gelmemesi...
 
depremde ekmeği 20 katına satan adamla bunların bir akrabalığı varmıdır, belki orantısız bulacaksınız ama bu adamların yaşama hakkı yok bana kalırsa
 
Belki alakasız ama size esnaf dedikleriniz ne olduğunu acı bir şekilde anlatayım.Turist kazıklama tecrübemi paylaşmak isterim sizinle ne yazık ki: Mısır çarşısında dükkanı var "amcam" dediğim insan'ın.Ben de yazları gider çalışırım çeviri vs yaparım, ürün satarım.Neyse Mısır Çarşısında çalışırken o kadar dükkan'da insan tanıdım.Tüm çarşı ama.Malatya Pazarı gibi büyük yerler de dahil.Hepsi inancında insanlar, kötülük beklemezsiniz aslında.Ama... İnanın bana müşteri'nin kadınına kızına bakarlar, almayan müşteriye küfür ederler.Turist kadınları, kızları gözleriyle soyarlar.5 liraya alınan şeyi de 50'ye satarlar.Nereden biliyorum? Dediğim gibi o dükkanlar'dan birinde çalıştım.Bir zaman, turist'e dedim ki, 20 TL tuttu toplam'da efendim, o da yanlış anlamış ve çıkardı 20 euro verdi.Amcam ve çalışanlar olduğu gibi attı kasaya.Boş ver kendi hatası dediler.Verilen geri çevrilmez dediler.Bunu %99'u yapıyor o dükkanlar'ın yani kelime anlamı ile esnaflar'ın.Ha sizlere tavsiye bu arada, Mısır çarşısı'nda hiçbir şekilde temizliğe dikkat etmezler.Beklemiş lokumlar önler'e koyulur, tattırma sırasında alttaki lokumlar verilir.Alınan kuru meyveler arasında kaç tane böcek gördüğümü ben bilirim.Bu yazdıklarım konu ile alakalı gelmeyebilir size lakin öyle.Esnaf dediklerimiz ne yazık ki emektar insan değil, soyguncu aslında.Küçük esnaf kazanmamalı diye bakmaya başladım zaman içerisinde üzgün olarak.
 
Millet güzellemesi yapmaya gerek yok aslında. Ortada ne millet var ne ahlakı takdir edecek bir toplum anlayışı. Herkes dalgasına bakıyor. Yararlanabildiği ölçüde de mutlu. Malzeme ortada. Yukarıda bir arkadaş çok güzel izah etmiş. Cehaletin cesaret kazandığı ve cari erdem olduğu bir zamanı yaşıyoruz. Büyük düşünme Türkiye. Bilakis küçük düşün .Kendini ve aileni koru.
 
Taytla ilgili forumda ne var diye bakıyordum,bu konuyu gördüm..Hortlatayım,güzel mesajlar var;)
 
Geri