Scudo Sports

Neden Bianchi'yi tercih etmiyoruz?

Kendisi ilk bisiklet üreticisi olmalı ama türkiye de güzel modelleri olmadığından gözümüzde çocuk bisikleti gibi bir yer edinmiş

• Beğen
Tepkiler: Veliuyar
Scudo
Türkiye'de olanı bisiklet bile değil zaten de GERÇEK İtalyan olanı tercih etmeyecek yoktur bile herhalde.

Bianchi.orjinali dünyanın en saygıdeğer bisiklet üreticilerinden biri.1885 de açılmış bir fabrika.ilk defa günümüz bisikleti modelini 2 teker aynı büyüklükte olan bisikleti yapan firma.aynı zamanda ilk içi hava dolu lastiği uygulayan firmada bianchi.birçok dünya rekoruna ve birçok profesyonel takıma 100 yıldır sponsorluk yapan,birinci dünya savaşında fabrikasında askeri araç bile üreten bir marka.bu markanın en önemli yıldızı ise şüphesiz la fausto coppi.yıllarca birçok şampiyonluk kazanmıştır.gimondi,pantani,filmin vb...böylesi prestijli bir markanın türkiyede bukadar kötü prestije inmesi çok üzücü.insanlar türkiyede orjinal bianchilere bile artık şüpheyle bakıyor.keşke yıllar önce isim haklarını başka ülkelere vermeselerdi su an colnago kadar prestijli kalabilirlerdi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve The UGUR
2011'de aldığım Türkiye üretimli Bianchi bisikletim var. Ne bir paslanma ne de bir boya atması vs. oldu. Ben gayet memnunum açıkçası. Bir kez 2012 yılında garanti süresinin son aylarında pedalımda boşluk hissediyordum mail ile belirttikten sonra yeni parçayla değiştirmişlerdi. Yeni ürünlerini ve servis anlayışları değişti mi bilmiyorum tabi. Fakat fiyat politikası gereği ürün üzerindeki parçalarda düşük seviye setler kullanıyor olabilirler. Yoksa parasını verdikten sonra bende Sora, Tiagra setli Cube, Trek kullanmak isterim. :) Fiyat/Performans bu kadar kısacası.

Forum lari hep okuyorumda kimse bianchi bahsetmiyor yada önermiyor . Neden.?

Hazır konu açılmışken arx 627 (link)
Ya da arx 629 (link)
Hakkında ne düşünüyorsunuz ? Benim için en önemlisi kadro ve ardından jantlar. Kadro geometrisi ve kalitesi ilerde geliştirmelere değer mi ? Ya da bu fiyata whistle, carraro almak daha mı mantıklı ? Sadece bu 3 markadan alabilirim 3üde bildiğim kadarıyla ayni firmanın ürünü ama fp dengesi bianchinin bu modellerinde daha iyi gibi.

@Taylan carraro al mtb istiyosan carraro force 271 al carraro big 827 var oda çok güzel

@Furkan124
Konuyu saptirmazsan sevinirim

Peki ben de bir soru sorayım yeri gelmişken. Bilmediğimden soruyorum, Bianchi'nin TR'de sattığı bisikletler burada üretiliyor peki Kron, Salcano, Sedona ve Geotech gibi firmalar da var burada üretim yapan. Bianchi'yi bu markalar karşısında kötü yapan nedir fiyat etmeni dışında ya da fiyatının yüksek olması mıdır?

Donanım olarak sonuçta her markanın iyisi de var kötüsü de, çok arzuladığım kafamdaki Cannondale'in bile donanımı yanlış bilmiyorsam giriş seviyesiydi fakat fiyatı 2000 liraya yakın mesela. Tabii bunu örnek verdim, Cannondale ile Salcano vs. kıyaslaması yapmıyorum.

@azizakgn kadrosu,maşası,boyası
Ümit bisiklet ile yarışır halde.
Ekipman konusunda yeterli bile olsa "Eşeğe altın semer vursan eşek yine eşektir."
Şöyle bir bianchi gördüm, o çocukluğumuzdaki bianchi olgusunu yerle bir etti.

(link)

@Exxplosive

Hiç sormayın hocam, şu modeller hakikaten marka değerini çok düşürüyor.

Yani bilmiyorum çoğu kişinin ortak düşüncesi 2000'lerin başına kadar belki de bisiklet dendiği zaman ilk akla gelen ülkemizde Bianchi idi. Nasıl bir isim yapmışsa o zamana kadar, bir o kadar da değeri hızlı düştü belki de bu modeller yüzünden ya da boya kalitesi kadro kalitesi vs.

Bir de yurtdışı Bianchi'lere bakıyorum o yeşil tonu o tasarım nedir öyle. Hayallerimizdeki yeri hakeden "gerçek Bianchi"ler onlar olsa gerek. Eskiden ismini yutkunarak zikrettiğim marka şimdi market bisikleti ismi gibi geliyor nedense...

Türk Bianchi

(link)

Bianchi

(link)

Bianchi gerçek bianchi değil. İsim hakkı satılmış ya da Merchandising denilen Türkiye pazarı bir dağıtımcıya bağlamış. Bianchi Avrupa ile Türkiye arasında eser yok ama Accell Bisiklet 2017'de Avrupa ürünlerini de Türkiye'ye getirecekmiş diye duydum.

http://www.thebikeshop.de/WebRoot/Store22/Shops/62303450/568E/84D7/0667/9D05/23D6/C0A8/2ABA/3E8E/Oltre-XR2-YLB99X1J.jpg

O Bianchi Türkiye'ye gelecek! O kadar! :)

@azizakgn aynı LCW markasında olduğu gibi, eskiden kaliteli ve iyi bir markaydı, sonra yönetim değişti satıldı etti , kalite düştü, şimdi LCW mağazasına insanın giresi gelmiyor.
Bunda da aynı şey, sen eskiden isim yapmış bir markayı alıp maliyetleri kısıp kalitesizleştirirsen böyle birşey çıkıyor ortaya.
Senin benim zamanımızdaki Bianchi marka değerini bilen bir baba, çocuğuna 200 lira daha fazla olsun ama Bianchi olsun diyerek bisiklet alıyor tabi çok bisikletten anlamıyorsa.
İşte bu tamamen pazarlama stratejisi.

Yeni bisiklet alamaya karar verdim eski bisikletim bianchi idi fruma bugun uye oldum tavsiye dinlemek ve okumak icin aa bor baktım kimseden bianchi lafi gecmiyor dedom ne oldu merakimdan bu konuyu acmakistedim beni aydinlatan arkadaslara tsk ederim simdi bianchi almak gibi bir rikrim hala var ama endiselerimde var tabi. Ya ne çok marka varmis be pıf.

Biz bianchi bahsetmiyor cunku biz bianchi sevmiyor. Gercek bianchi öleli uzun yillar oldu. Su an bianchi diye bildigimiz sey aslinda Yossi Kohen'dir. Bu nedenle biz bianchi sevmiyor. O yuzden de pek bahsetmiyor.

@Ersydn Aslında basit,

Az para çok köfte düşük hizmet = Salcano, bTwin, Mosso
İyi para çok köfte iyi hizmet = Canondale, Specialized, Giant, KTM, Focus
Çoook para çok köfte eh hizmet = Trek

Aylarca araştırmamın sonucu bu kadar. Ayı tekrar keşfetme. Doğru yanlış bilmiyorum. Tamamen kendi düşüncem.

• Beğen
Tepkiler: Murat B. ve Ersydn
Geri