Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden bisiklet kullanıyorsunuz?

Hangi sebepler bisiklete biniyorsunuz?

• Spor amaçlı sürüyorum.

• Doğayla iç içe olmak güzel arkadaş börtü böcek falan.

• İnsanlardan kaçıyorum.

• Bıktım bu lanet şehir trafiğinden.

• Keyfimin kahyasımın arkadaşım sanane!

• Sosyalleşiyorum, güzel oluyor.

• Yeni yerler keşfetmeyi seviyorum.

• Özgür olduğumu hissediyorum.

• Yol nereye ben oraya arkadaş, rotasızım ben.

• Ulaşım amaçlı sürüyorum.

• Kilo verip, form tutmak için sürüyorum.

• Kafa dinlemek için sürüyorum.

• Toplam katılım
    389
Onu ve getirdiği herşeyi çok ama çok sevdiğim için...

Düşmek dahil :rolleyes:

Scudo
onceleri sadece ulasim araci olarak kullaniyordum
son 1 aydir yeni aldigim bisiklet ilede gezmek kafa dinlemek yeni yerler yeni kisiler tanimak acikcasi ozgur olmak denebilir.

@Ahmet Gürkan

Forumda da yer işgal eden, bir Cüneyt Abi'miz var. O da sanırım her gün Eryaman'dan bisikletle kızılaya gidiyor; işine. Forum aracılığıyla irtibat kurup beraber de gidebilirsiniz. Soyadı Hocaoğlu'dur. Forumda yorumlarda bol bol görülür ismi. Bir bakın bakalım. :in:

Neden Bisiklet ?
Eminim hepinizin bu soruya vereceği birden çok yanıtınız vardır. Ben bir çırpıda akla gelenleri sizlere derlemeye çalıştım. Sizin “neden”lerinizi de almaktan büyük keyif duyacağım… Evet siz neden bisiklete biniyorsunuz?
Sağlığınız İçin Yararlıdır…

Düzenli olarak bisiklet kullanan bisikletseverlerin zindelik seviyeleri, ortalama olarak kendilerinden 10 yaş genç jenerasyonun zindelik seviyesine eşittir (Kaynak: Ulusal Koroner Kalp Yetmezliği Vakfı Raporu - Amerika)
Haftada en az 30km bisiklet sürüşü bisiklet kullanmayan ve başka bir fiziksel egzersiz gerçekleştirmeyenlere oranla kalp krizi riskini %50 oranında düşürmektedir. (Kaynak: İngiliz Kalp Vakfı)
Eğer kısa mesafelere ulaşımın (10km ve altı) 3'te biri araçlar yerine bisikletler üzerinde gerçekleştirilseydi, ulusal kalp hastalıkları oranının %5 ila %10 seviyesinde düşeceği öngörülmektedir (Bisikletler Sigara İçmez Çalışması, CTC, 1992 / BikeBiz.com)
Trafiğin yoğun olduğu saatlerde, bisikletler araçlara göre yaklaşık iki kat daha hızlıdır. Eğer trafik yoğunluğundan şikayetçiyseniz ne mutlu bisikletseverlere!
Bütçeniz İçin Yararlıdır…

Bisikletler için araç vergisi, trafik sigortası, düzenli araç bakım masrafları ve en önemlisi yakıt giderinden kurtulursunuz.
İyi bir bisikletçi, bisikleti için yıllık en çok 100-150YTL’lik bir masraf yapacaktır. Eğer elinden onarım işi gelen bir kişiyseniz bu gider çok daha düşük olabilir. Siz aracınız için ne kadar harcıyorsunuz?
İyi bir bisiklet 10 yıllarca olmasa bile uzun seneler size ilk günkü gibi hizmet edecektir. Son aracınız kaç yıl dayanmıştı acaba?
Bisikletinizi hemen her yere park edebilirsiniz (kilidinizi unutmayınız) Astronomik park giderlerine son!..
Evren İçin Olumludur…

Bir aracın park için kapladığı yere 20 bisiklet parkedilebilir.
Bir bisikletin üretimi için harcanan enerji ve malzeme bir araç üretimi için harcanan kaynaklara oranla ihmal edilebilecek seviyede azdır.
Bisikletler havayı ve doğayı kirletmezler. Çok daha sessizlerdir. Siz yağ yakan, kirli egzost gazı püskürten, yüksek sesle çalışan bir bisiklet gördünüz?
Araçlar her yıl binlerce insanın ölümüne ve sakat kalmasına neden olmaktadır.
Ve Diğer Nedenler…

Bisiklet toplu ulaşım araçlarına ulaşımın zor ya da imkansız olduğu yörelerde neredeyse tek seçenek haline gelir.
Araç kullanmaktan hoşlanmayan, toplu taşımaya para harcamak istemeyen ya da bütçesi dar olanlar için bisiklet birebirdir.
Bisiklet şu ana kadar icat edilen “en verimli” ve “etkin” ulaşım aracıdır.
Bisiklet egzersiz demektir.
Bisiklet stresi azaltır.
Bisiklet beden, zihin ve ruh için adeta bir terapi görevi görür.
Bisiklet özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için günlerinin en sevimsiz saatleri olan ulaşım saatlerinien keyifli saatlere dönüştüren büyülü bir araçtır.
Bisiklet özgüveni artırır.
İş - ev arası bisiklet kullanımınız dahi yıllık 1000-1500 dolarlara malolan “Egzersiz Kulüplerine” üyelik masrafınızı gereksiz hale getirir.
Bisiklet darbesiz bir spordur ve vücudunuz üzerinde yıpratıcı etkisi bulunmamaktadır.
Bisiklet sosyal bir spordur. Düzenli sürüşleriniz esnasında tanışacağınız insan sayısını siz bile tahmin edemezsiniz.
Bisiklet kullanıyorsanız evden çıkmadan sabah trafiği raporlarını dinlemenize gerek kalmaz.
Trafiğin en yoğun olduğu zamanlarda bisiklet yolundan yoksa da sağ şeritten rahatça ilerleyebilmenin keyfi hiçbirşeyde yoktur.
Bisiklet enerji tasarrufu demektir.
Bisiklet temiz hava demektir.
Bisiklet ses kirliliğinin ortadan kalkması demektir.
Bisiklet daha parlak bir ten, daha sağlıklı bir vücut demektir.
Bisikletle ulaşımı seçen yeni bisikletçiler ilk yıllarında yaklaşık 5-6kg’lık kilo kayıplarına hazır olmalılardır.
Bisiklet işte verimliliğinizi artırıcı etki yaratacaktır.
Bisiklet ile Sauna’dakinden çok daha fazla temiz hava soluma imkanı bulursunuz. Sürüş esnasında terlerken deri gözeneklerinin çok daha fazla açıldığını ve yenilendiğinizi hissedebilirsiniz.
Bisiklet hayat boyu gerçekleştirebileceğiniz bir sportif aktivitedir.
Her tür zeminde keyif alabileceğiniz bir bisiklet türü bulunmaktadır.
Her mevsimde, her saatte keyif alabileceğiniz bir bisiklet sürüşü gerçekleştirmeniz mümkündür.
Şehirde ulaşım sizi daha mütevazi kılar.
Evreni yeniden keşfetmek için bisiklet eşsizdir.
Bisiklet sizi daha havalı ve farklı kılar.
Bisiklet eğlence demektir.

• Beğen
Tepkiler: Eray Helvacı
Sadece seçim meselesi.Bu söylediklerinizi seçmeyen bilemez bilen de vazgeçemez :)

Sağlık için,limitleri zorlamak,doğanın sesini dinlemek,şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve özgür olmak için.

Eskiden motorsiklet kullanırdım,herkeze motorsikletin dünyadaki en keyifli ulaşım aracı olduğunu söylerdim.2009 haziran ayında bi trafik kazası geçirdim şimdi sağ femur kemiğimde 38 cm lik bir platin var.eşim ve tanıdığım herkez motorsiklete binmeme izin vermedikleri için bende bisiklete yöneldim 3 ay oldu.

şimdi motosikletle harcadığım zamana acıyorum.

@çağdaş efe

Deli mi?Ne münasebet.Bencede bisiklet insan oğlunun en güzel mekanik icatlarından biri ve hareket için gerekli enerjisini sen sağlıyorsun.Diğer ulaşım araçlarının aksine bir yere varmak istiyorsan çaba sarfetmelisin.Hastasıyım.
:in:

:) Araba yada Otobüse binsemde Benim için Bisiklet Ayrı bir zevk.

Arkadaşlar herkesin bisiklet kullanma sebebi, neden bisikleti çok sevdiği vazgeçemediği sebepleri paylaşalım istedim.
Bu sabah Caddebostan sahilden Hasanpaşa ya iş yerime kadar bisiklet ile geldim.

O kadar farklı insan var ki bisiklet kullanan muhteşem bir liste çıkacağına inanıyorum katılımınız ile...

İşte başlıyorum:

-- İnsan gücünün belki de en verimli kullanıldığı teknolojiyi iliklerinize kadar hissediyorsunuz,
-- İçinde yaşadığım çevreye zarar vermediğimi duyumsuyorum,
-- Her pedal basışta etrafa pozitif enerji saçıyorum,
-- Ne benzin ne gaz hiçbir yakıta bağımlı değilim,
-- Gerçek anlamda özgür hissediyorum,
-- İnsan ayağının yürüyebildiği neredeyse her yerde sürebilirim,
-- Acil durum için yanımda bulundurduğum her donanımın aslında ihtiyacı olabilecek başka bir bisikletliye de yardımı olacağını biliyorum,
-- Canım istediği anda atlayıp yola dökülebilirim,

Benim için tek ve en önemli şey "özgürlük hissini iliklerime kadar hissedebilmek".

• Beğen
Tepkiler: T. Süren
Hem çevre açısından hemde evet özgürlük ve istediğim yere istediğim mesafeye kadar gitmek;kendini aşmak kendinle yarışmak fiziksel anlamda güçlenmek,spor ve eğlence arada son sürat yokuşlardan delice hızlarla adrenalin yaşamak.kısaca benim için bisiklet önemli sanatçıların dediği gibi perdeler üstüme kapanana kadar sanata devam bende bisikletimle aynısı'nı yaşamak istiyorum 50-60-70-80 yaşlarında bile ''''forever bike''''

Üzerine tanımam, müthiştir. Özelliklede seyahatin böylesi...

Ozgur
Saglikli
Cevreci
Basit, sade, pozitif bir yasamin sembolu
Zorlu kosullarda pedal cevirirken, bakimini yaparken, yeni parcalarla gelistirirken insana keyif veren "ben yapiyorum, kendi basima basariyorum" hakli gururunu veren bir arac
Sevgi, nese, dayanisma ve saygi tasiyan bir kulturun parcasi
Cocukken ruhumuzu saran ve bacaklarimizin gucunun istedigi her yere goturen, buydugumuzde cocukluk heyecanlarimizi hatirlatarak tebessum ettiren ve limitlerimizi zorladigimiz bir oyuncak
Moralimiz bozukken de keyfimiz yerindeyken de uzerine atladigimiz zaman bizi costuran ya da sakinlestiren bir arkadas / terapist
Bisiklet iste! Anlatılmaz yasanir :)

Seviyorum be arkadaş seviyorum seviyorum

• Beğen
Tepkiler: ufuk_izgisi
Ben arabalarla kıyaslamayı sevmiyorum. Kendim otomotiv mekanikeriyim. Arabalara karşı doğuştan bir aşk besliyorum fakat bisikletin yeri çok ayrıdır bende. Bisiklete karşı olan sevgimi araba veya motorsikletle kıyaslamam. Araba benzin harcar bisiklet harcamaz diye bisikleti seviyorsanız siz aslında parayı seviyorsunuz demektir.

@GökhanSemiz

Ben bunu şöyle düzeltebilirim; "Özgürlük" :)
Tabiki ayrıyetten seyahatte para veya herhanbişeye, kuruma bağımlı olmamakta önemlidir aslında.

Geri