Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden bisiklet kullanıyorsunuz?

Hangi sebepler bisiklete biniyorsunuz?

• Spor amaçlı sürüyorum.

• Doğayla iç içe olmak güzel arkadaş börtü böcek falan.

• İnsanlardan kaçıyorum.

• Bıktım bu lanet şehir trafiğinden.

• Keyfimin kahyasımın arkadaşım sanane!

• Sosyalleşiyorum, güzel oluyor.

• Yeni yerler keşfetmeyi seviyorum.

• Özgür olduğumu hissediyorum.

• Yol nereye ben oraya arkadaş, rotasızım ben.

• Ulaşım amaçlı sürüyorum.

• Kilo verip, form tutmak için sürüyorum.

• Kafa dinlemek için sürüyorum.

• Toplam katılım
    389
Stres atmak-
Ulaşım-
Özgürlük-
Hızz-
Sağlık-

• Beğen
Tepkiler: Fanonn
Scudo
Aslında pek bir nedeni yok sadece bisiklete binmek bana iyi geliyor, kendimi iyi hissediyorum sanırım :)

• Beğen
Bisikleti sevmemin nedenleri aslında saymakla bitmez fakat bir kaç tanesini özetlemeye çalışayım.

1. Her pedala bastığımda beni seven o güzel rüzgara sarılırmışçasına daha da fazla pedalla basmak ve daha fazla havayı solumak için.

2. İnsanlardan uzaklaşmak gürültüden ve araçlardan kaçmak için doğayla iç içe olmak için pedallarıma var gücümle basmayı seviyorum.

3. Hiçbir ses yokken etrafta o aynakolu çevirdikçe zincirin o güzel sesi müzikmiş gibi gelip ruhumu bedenimi dinlendirdiği için seviyorum.

4. Çok lüksmüş gibi gözüküp aslında lüksü olmadığı için ama ayrı bir havası olduğu için seviyorum.

5. Bence en güzeli ve en iyisi bu benim için bunu 1 numaraya yazmadım pişmanmıym değilim eskiden annemin babamın bile sen salak mısın bisikletle oralara gidilir mi dediği günleri atlatıp oğlum bu gün nerelere gittin diye sordukları için insanların fikirlerini değiştirdiğim için bisikleti ve bisiklete binmeyi çok seviyorum...

Bisiklete binmek ayrıcalık,spor yapmak ise sağlıklı yaşam için zorunlu bir ihtiyaçtır benim için...

• Beğen
Bir neden daha eklemek istiyorum, şehir içinde trafik derdim yok... arabaların arasından sağından solundan yeri geldiğin de kaldırım ya da park alanlarından geçerek şehir içinde bir yerden diğer yere giden en hızlı araç oluyor eğer hızlıysanız..

• Beğen
Valla şu an doğaya, çevreye sağlayacağım katkıyı gözardı ederek konuşuyorum, ancak kendi adıma bisiklet kullanmaktaki tek amacım KEŞİF.
Araba ile gitmeyeceğim, gidip de keyif almayacağım rotaları, yolları bisikletle aştıkça, İstanbul içinde dahi bilmediğim bir sürü bölgeyi keşfetmek, öğrenmek imkanı buldum. Daha yolun başındayım. Bunun yanında bir de kilo verebilirsem on numara olacak. :)

bu soru bize çok soruldu çevre tarafından gittiğimiz yerlerdeki insanlar tarafından benim yanıtım her zaman sessizce .. bilmem seviyoruz işte olmuştur..gerçekten seviyoruz :)
en korktuğum şey ise kemaliyedeki taş tünele girdiğimde heryer karanlıktı kardeşim ve kuzenim önümdelerdi ışığım yetersizdi hiçbir şeyi görmüyor sadece pedal çeviriyordum.. sürekli konuşarak önde giden kardeşim ve kuzenimle irtibatı koparmamaya çalışıyordum..derken bir baktım kapkara güneş gözlüğü gözümdeymiş :))))))

• Beğen
ÖTV yok,Motorlu taşıtlar vergisi yok,Sigorta yok,Ehliyet yok,Yakıt parası yok,Spor salonlarına para vermek yok.

Sağlık var,Özgürlük var,Çevreyle barışık olmak var,Paylaşmacılık var,Kendini ekonomik olarak sömürtmemek var,Organik ve Mekanik iki varlığın mükemmel uyumu var.

Düşünün ki; Bedenimizin altında farklı bacaklarımız var ve kimsenin koşamayacağı kadar hızlı koşup kimsenin dolaşamayacağı yerleri bu sayede dolaşabilmek.

Bu güzel birşey değil mi?

taşıtımla giderken (bisikletimle) rahat rahat şarkı söyleyip kendimi kaptırdığım için

yol bedavaya geldiği için

toplu taşımalardan genelde daha kısa sürede istediğim yere gittiğim için

özgür olduğu için

bisikletimin üstünde huzurlu ve mutlu olduğum için

-Özgürlük duygusu ve bu duygunun iliklerine kadar işlemesi
-Hız tutkusu ve sürat
-Hiçbir kurala bağlı kalmama
-Her yere girebilen tamamen zararsız bir aracın sahibi ve kullanıcısı olmak
-Formda olmak ve sağlıklı kalmak
-Sözcüklerle anlatamadığımız bazı şeyleri ve ruhumuzu topladığımız bisikletle yansıtmak

ve

-AŞK :)

- bisikletin sadece karne hediyesi olmadığını farkettirmek için
- küçük bir şehirde yaşadığımdan ulaşım araçlarına binmek zoruma gittiği için.
- kendimi bildim bileli spor yaptım ve tanıştığım son spor olduğu için.
- trafikte yaya veya tasıt olarak yol istemektense bisikletle kendime yol açabildiğim için.
- ormanda yürüyüş yapmaktansa bisiklete binmeyi tercih ettiğim için.
- haftasonlarında yakında ki il ve ilçelere gidip gezebilmek için. (bisiklet olmasa hiç bir haftasonu otobuse veya arabama atlayıp şu ilçede ne varmış diye gitmem çünkü)
- bisiklete zorunda olduğu için değil sevdiği için binen insanların %95'inin toplumda "efendi/hanımefendi biridir" diye anılan insanlardan olduğunu farkettiğim için.

cevreyi kirletmemesi , özgürlük olması, insana sosyallik katması gibi pek çok faktörde var ama bisiklete binmemi saglayan asıl nedenler yukarda yazdıklarım. diğerlerini başka uğraşlarla da sağlayıp aynı keyfi alabilirim.

bakkala gitmek için :) hiç görmediğim doğa güzellikerini görmek için zirveye ulaştığınizda tarif edilemeyen anlatılamayan sadece bisikleti olan anlar dediğimiz bi güzellik . Hani kız arkadaşı ile buluşmaya gitmek için bi heyecan olur ya bisiklete bindiğim zaman da aynı şey tarifi imkansız aşk :)

doğa için :)
kendim için :)
ulaşım çok daha kolay :)
küçüklüğümden gelen bir hobi olduğu için :)
trafik sorunu olmadığı için :)
bisikletimin üzerinde kendimi huzurlu mutlu hissediyorum :)
benim için en önemlisi kendimi ÖZGÜR hissediyorum ;)

Uzaklaşmak, yakınlaşmak, yolları yaşamak...

birkere işyerine sadece bisikletimle gittim ancak dolmuşun durup kalktığı yerleri trafiği hesaba katarsak 30 dklik yeri sadece 10 dkde gittim ayrıca Ahmet Gürkan arkadaşımın dediği gibi 100 kişi ile dipdibe değil tek başıma bisikletimle gittim bisiklet harika birşey :) :)

Geri