Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden carraro?

Scudo
bir kaç kez ekleyip değiştirince onu unutmuşum, evet ilk size olan tepkisinde yaptığı yanlış olmuş. sanırım sizden önce bir kaç kişi haksız olarak fanboylukla suçladığı için ve sizin uzun yazınız direkt onu eleştirmek gibi olmuş, ama bu yaptığı yanlışı değiştirmez tabi.

saygılar...

bu arada; aynı marka kullanıcısı olduğum için bir savunmam yok o bana uygun geldi aldım, eşimde salcano var, şimdi olsa belki başka birşey alırım, profesyonel amaçlı olmadıkça insanların maaşlarının 2-3 katı bir bisiklete ulaşım, basit egzersiz gibi şeyler için harcamasını doğru bulmuyorum şahsi fikrim olarak

Bir kere şunu söyleyerek başlayayım; yeni bir Cube kullanıcısı olarak Cube markasının Trek ve Cannondale ile aynı cümlede, aynı tez içinde kullanılmasını dahi doğru bulmuyorum. Bana göre Cube Carraro'dan ne kadar üstünse, Trek ve Cannondale de Cube'den en az o kadar üstündür.

Yaptığınız kıyası herkesin kolayca anlayabileceği örneklemelere çevirirsek; bence Renault ile Mercedes kıyaslaması gibi olmuş. Evet Mercedes de Renault da standart binek araçlarında dört adet lastik ve dört adet kapı kullanıyor. İki marka da belirli güçlere ve özelliklere sahip klima, müzik çalar, yol bilgisayarı ve üçüncü parti konfor ekipmanları kullanıyor. Ama elbette biri sıradan bir Fransız arabası, diğeri ise bütün dünya medeniyetlerinin hayranlık duyduğu, disiplin, teknloji ve bilim alanında saygı gören Alman mühendislerinin sanat eseri.

Söylediğiniz gibi bir çok sektörde kendini kanıtlamış, insanların gözü kapalı tercih edeceği prestijli markalar ve öbür tarafta kendini kanıtlamaya çalışan, her zaman öncüleri takip eden markalar vardır. Ancak maalesef milyon dolarlık bisiklet sektörü "ne farkı var" şeklindeki görüşlerle yürümüyor. Emin olun çok farkı var. Konuya daha spesifik yaklaştığınızda sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Eğer işi Trek de bisiklet Carraro da boyutuna getirirsek, Carraro da bisiklet Salcano da gibi bir çıkmaza gireriz. Neden Salcano almıyoruz o zaman? Kendi düşünceme göre Trek ile Carraro arasındaki fark, Carraro ile Salcano arasındaki farktan çok daha fazla. He tabi şu var; kime göre?

Herkesin bir marka ile arasında duygusal bir bağı vardır. Siz Carraro ile mutluysanız sorun da yok aslında. Hep Carraro'yu sevin, ama yine de İnşaallah bir gün Cannondale ya da Trek marka bisikletiniz de olur. Bisikletlerin en güzeli sizin olsun. ;)

• Beğen
Tepkiler: MustafaNR
@artvandaley Yahu ne biçim birisiniz siz ? Hala benim hakkımda düşünce toplamaya çalışıyorsun. Toplantının ortasında kendine yorum yaptırıyorsun. 33 Yaşında adamsın, git benimle uğraşma. Senin yüzünden terbiyesiz oluyorum burada. Zorlama benim sınırlarımı. Çok görüşmek istiyorsan, özel mesajdan numaranı gönder, arayayım sabaha kadar sohbet edelim. Kirletme buraları. Foruma ne amaçla geldin bilmiyorum ki. Git sikayetvar.com a anlat derdini forumdaşım. Nereye ne ile ilgili yazıyorsun baksana. Gerçekten beni hayrete düşürdün bugün. İnan 33 yaşında olduğuna inanmıyorum.

gençler niye tartışıyorsunuz ya, ben 40 yaşındayım 25 senelik bisikletçiyim. kullanmadığım marka model bisiklet kalmadı. şu anda da sadece ismindeki asalet nedeniyle "lapierre" kullanıyorum. bu bisiklet denen şey marka bazında çok az değişkenlik gösterir. önemli olan nedir biliyor musunuz, sizin bisikletinize periyodik bakım yapmanız, kendinizi sevmeniz, kendinize iyi bakmanız ve bisikletinize maddi manevi kaynak ayırmanız. gerisi hepsi boş. 12 yıl kullandığım bir İtalyan bianchi yol bisikletim vardı, inanın şimdiki mtblerden bile daha ağırdı. ama seviyorduk, dağ tepe şehir köy kasaba gitmediğimiz yer kalmadı onunla. askere giderken satmıştım (keşke satmasaydım, hala binerdim)

marka hiçbir şey beyler. bol bol rampa performansı yapıp baldırları geliştirin. gerisi boş. gerçekten...

@Çağrı Fatih Yamalı firmayla nasıl konuştuğumu bilmeden ve sana karşı en ufak bir yorum yapmamışken, "konuşmayı bileceksin", "adamına göre muamele yapar onlar" , "git başka yerde saçmala" hakaretlerini ve terbiyesizliğini kabul edemeyeceğim. Bu yüzden özür dilemelisin.

@Çağrı Fatih Yamalı hakaretlerinle, saldırganlığınla burayı kirleten sensin. Yazıklarına geri dön ve bir daha oku. Yaşın kaç bilmiyorum ama toplum içinde konuşmayı/tartışmayı öğrenmen gerekiyor kaç yaşında olursan ol.

• Beğen
Tepkiler: Erdoğdu MUTLU
Merida ile Salcano da aynı cümlede geçiyor:)

Carraro iyidir güzeldir bişey dediğimiz yok ama Carraroyu övüp Meridayı yerince insan gülümsüyor yani fikrinize saygım var.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
İlk mesajı baz alarak yazayım bunu F/P olarak alınabilir bisikletler üretse de, kadro kalitesi bakımından diğer markalarla ki ilk mesajda kıyaslanan markalar üst düzey adamlar her sene bu kadroların gelişimine ar-gesine milyon dolarlar yatırıyorlar yani kesinlikle bir tutulmaz ki örnekleri de vardır;
Trek Alpha serisi üst düzey alüminyumdur ve ömür boyu garantili kadrosu var,hangi üreticimiz,montajcımız veriyor üst seviye alü. kadrosuna veriyor 2 seneden fazla garanti ?

Birde bisiklet tek parça firma tarafından olmaması daha iyidir bence adamlar sadece kadro üretirken bir diğeri de alanında uzman olduğu konuda üretim yapıyor böylece ortaya kaliteli ürün çıkıyor.

Tabi ki bunların hepsinden önce kullanıcının cebinde ki miktara bakıyor. Eğer bütçe sıkıntısı yoksa güzel makinelerle yoluna devam ediyor.

Merida ve Salcano aynı cümlede??

Olmamış. Merida, first class markalar içerisinde bence.

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
bence carraro alınmaz big 927 vardır bisikletin heryeri dandik oynuyodu sonra scott gectim rahat etim

neyin stresi yaşanıyor anlamak zor :) hepsi aynı değilmi çevirince gidiyor çeviremezsen ferrari bisiklet olsada gidemezsin..

@Çağrı Fatih Yamalı İlk mesajınızı beğenenlerden biri de benim, ama sonraki mesajlarda maalesef üslubunuz seviyeyi düşürmüş. Sedona kullanıcısını ciddiye almamakla başlayıp yaşadığı sorunu dile getiren diğer bir arkadaşa git başka yerde saçmala şeklindeki yorumlarınızla devam etmişsiniz. Accel ya da başka bir firma hiçbir müşterisine adamına göre muamele etme lüksüne sahip değildir, sorunlu müşterinin gergin olacağı zaten bilinir, sorun çözmek yerine müşterinin azarlanması kabul edilemez, bahsi geçen firmalar biz bisiklet severlerin güvendiği markalar olması sebebiyle verecekleri hizmetin bir standardı olmalıdır diye düşünüyorum. Servisler ayrı bi mesele ona hiç girmek istemiyorum.

Kendim de bir Carraro kullanıcısı olduğum için düşüncemi yazayım; fiyat / performans olarak en yüksek komponentlere sahip olması, bana en uygun bisiklet türü olduğuna kanaat getirmem ve rengini - duruşunu da çok beğenmem neticesinde Carraro markasını ve Sportive 224 modelini tercih ettim.

• Beğen
Tepkiler: artvandaley
Neden Carraro çünkü diğer bisikletlere göre fiyatı aynı olmasına rağmen donanımı daha yüksek.

Neden carraro aldım dersek Şikayetvar vb. sitelerde Salcano'nun sürüyle şikayet edeni varken Carraro'nunki çok azdı ve şirketlerin sorunlara yaklaşımıda çok farklıydı. Carraro cevap yazmıştı nerdeyse hepsine, Salcano ise çoğunu sallamamıştı sanki. Bu iki marka arasında kalma sebebim ise tamamen maddi sebepler ve bulunduğum şehirdeki servis olanaklarıdır.Yoksa gönül başka firmalarada bakmak isterdi :) F/p iyi olduğunu düşündüğüm bir marka(f/p durumunu daha bilgili arkadaşlar daha iyi bilir benim teknik açıdan bilgim yok gibi bişey) ve duruşuda gözüme hitap ediyor(gözüme hitap etmesi önemli bende :) ). Bu sebeplerden tercih ettim ben.

Şunuda ekleyeyim keşke tartışma vb. olmasaymış.

İyi ve güvenli pedallamalar herkese :)

Notda düşeyim : Salcano kötü demek istemiyorum ama carraro bana daha iyiymiş gibi geliyor. Yoksa forumdada sorunsuzca Salcano kullanan arkadaşlar var.

Yerli malı olduğu için. Euro ve Doların içler acısı hali ortada. Kimse yabancı bisiklet almak istemez bu devirde.

Carraro daytona 2927 (2018) Arkadaşlar bisikletten kullanan var mı ? Sıkıntısı oluyor mu ? Cumartesi günü yetkili bayisinden almaya gittim kalmamıştı sipariş verdiler yarın yada yarından sonra geliyor inşallah. H.o. mu g.o. mu ?

@Guanzo İtalyan mali bu arada yerli malı falan değil.

@anx1ety İtalyan demişsin de senin o alacağım Carraro İtalyan falan değil. Manisa'da üretiliyor. Yerli bisiklet. İtalyan olanı da var orası ayrı da fiyat olarak yerli olanı katlar.
Yerli ama Kron vs. gibi kötü bir marka değildir.

Burada da Salcanoyu gömme söz konusu.

Geri