Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

@bariss.t Sayın dostum sizi o güzel bisikletiniz ile İstanbul trafiği ve kentsel dönüşümünde sürmeye davet ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ervin
Scudo
@bariss.t arbayı örnek gösterdim çünkü onlarda bisiklet gibi neden araba farklı olsunki kimisi jeep kulanmayı sever kimisi spor tarzı sever herkesin zevki kendine bizim grupta abilerimiz var mtb kulananlar napalım sizin bu yolarda yeriniz yokmu diyelim adamlara yeri geliyor bende mtb ile çıkıyorum onlara ayak uydurmak için seviyorum roadbike da güel mtb de güzel ileriye doğru hata birtanede enduro almayı düşüniyorum kimin ne ile gittiği beni ilgilendirmez isterse tandem bisiklet kulansınlar garipseme neden bukadar taklmış millet mtb anlamadım yani rahatsızmı ediyor

(link)

@Çetin ŞAHİNÖZ hiç tartışmaya değmez bu konuyu isteyen istediği bisikleti sürer benim kızdığım nokta sadece şu trafikte normal bir şekilde gitmek varken trafiğin arasına girip tehlikeye atıyorlar kendilerini hiç gerek yok ha trafik sıkışmıştır ozaman tamam ama normal bir şekilde ben girmem araçların arasına kenardan kenardan giderim her zaman

her turlu yol sartlarinda kulanilanilme imkani veriyor.kilitli maşa silik lastikle sehirde kullanilabilir,bagaj takip turda kullanilanilir,orjinal haliyle dağa bayıra vurulabilir . :) Ayrıca yollarımız da zaten dağ bisikletine göre. çukurlar,logarlar,mazgallar.

@Çetin ŞAHİNÖZ

Üstat trafikte dar gidonlu bir yol kullansan bir daha mtb'ye yaklaşmazsın bile. O kadar rahat gidiyorsun ki fıtı fıtı en ufak boşluktan geçiyor bisiklet. Dur kalklarda arabalarla kapışıyorsun. Geçen A6 ile kapıştım o yemedi de fındık motor yarislerden daha hızlı kalkıp arayı açabiliyorum ve kondisyonumda Fatih Topçu gibi de değil.

@Ervin

Hocam yanlış anladın, adam keyfine mtb'ye biniyorsa ona o keyif veriyorsa orada komu kapanır. Bisiklete binmemesindense bir bisiklete binmesi her daim daha iyi. Sadece üye olmadan burayı okuyanların kafasında yol bisikleti alırsam kaldırımdan indiğim anda akoru bozulur, kadro kırılır gibi bir düşünce oluşuyor. Ben buna karşılık diyorum. Jantım sağlam kalsın diye mtb alanlar var.

Bir yol bisikletini (gidip 14 telli jantı olanlar gibi üst seviyeler hariç) usturuplu kullanırsanız hiçbirşey olmaz. 28 telli jant takımı var bisikletimde. Mtb'den biraz az. Kaldırıma inip çıkarken dan dun gitmiyorum, biraz daha dikkat edip mümkün olduğunca rampaları tercih ediyorum. Ağırlığımı da dengeleyerek hopluyorum. Rampa vs yoksada inip elimde geçirmiyorum bisikleti. Kontrollü şekilde zıplatıyorum.

Geçen mesela arnavut kaldırımında 35-40 arası bir hızla gidiyorum, bisiklet zangır zangır titriyor ama o rüzgarın keyfi bambaşka.

Birde yolla tura çıkılmaz, yükü tartmaz klişesi de eskidi artık. Şu anda arka portbagaj ve römork bağlı bisiklette. İleride ön bagajda ilave edeceğim. Yük vurunca da kadro tiftik peynirine dönmüyor. Yüklü halde giderken bile boş bir mtb gibi rahat rahat gidiyorum.

Şehirde kullanacaksanız triban 500 gibi bagaj delikleri olan bir bisiklet ve 1 takımda yedek jant edinin. Yollarda hız yapmanın keyfini sürün. Boşuna jant diye mtb almayın.

Onu bunu geçinde, bisikletle kaldırıma çıkma olayını bir bitirin ne olursunuz. Kaldırım yayaların unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve cyling35
@mrth
Motorlar değil yontulmamış motor sürücüleri çıkıyor. Hatalar, başkalarında da var diye tekrarlanmamalı. Kuralsızlık sizi mutlu ediyorsa bile, bunu alenen yazmak daha büyük ayıp bence. Yüzlerce kişi, çocuklar burada yazılanları okuyor. Umarım bu düşünce yapınız değil sadece bir şakadır.

Şehirde şu sürülür dağda bu sürülür diye atıp tutmaya gerek yok, ihtiyaca göre bisiklet alınır ve kullanılır. Konunun geneli bu yazdığım gibi yazılar ile dolu fakat yağmurda mtb nin daha güvenli olduğunu düşünen arkadaşlar dişli lastik ile ıslak asfalt üzerinde kendilerine çok güvenmesin. Dişli mtb lastiği o bisikleti toprakta kontrol etmek için kullanılır asfaltta ne freni nede viraj becerisi düz desenli bir lastikten daha iyi olamaz hele hele ıslak asfaltta dişli lastik en son güvenilecek lastiktir. mtb dendiği zaman genelde konforlu olması ve amortisör konusu konuşulur, amortisörler konfor için değil bozuk zeminde yola tutunmak için yapılır darbe emdiği için konfor seviyesini arttırır ama amortisör konfor için alınmaz.

@BerkEvren

Bencede bitirmeliyiz de öyle kolay olmuyo o hocam. Mesela üniversitede bisikleti park edebileceğim güvenli bir yer yok, mecburen eski bisikletimle gidiyorum. Eski bisikletimde eski bir mtb ve artık yürüyen sistemleri son demlerini yaşıyor.

Ben şimdi bu bisikletle yola insem kesin kaza yaparım, ara hızlanmaları vs berbat zaten. Birçok kişinin de bisikleti bu durumda olduğundan kaldırım daha güvenli. Gaza gelip yayaların arasında hız yapmamak lazım sadece. Usturuplu süreceksin.

Asıl tehlike kaldırımda dolaşan elektrikli bisikletlerle scooter'lar. Motoru olupta kaldırıma çıkanların hiç bahanesi yok.

Not: yol bisikletim ile mümkün olduğunca yolu tercih ediyorum.

@UtkuSener tamamen palavra hocam mtb daha güvenliymiş yağmurlu havada tamamen yanlış kendim defalarca mtb bisikletimi yağmurlu havalarda kullandım ama nasıl kullandım çok yavaş giderek ve çok dikkatli giderek yoksa en iyi mtb olsun altınızda disk fren yoksa v fren varsa mtb olmuş sehir bisikleti olmuş farketmiyor.kendim kalın tekerlek+ v fren kombinasyonu ile yağmurlu havalarda duramıyorum kayıyorum.allahtan sonunda kurtuldum şu mtb den gıcır gibi şehir bisikleti aldım biraz sefa sürücem

siz tartışa durun biz hafta sonları mtb yol şehir allah kime ne verdiyse tozu dumana katıyoruz :koptum:

Dosyalar

• 20017817_688010658049677_4277386635264238872_o.jpg
    20017817_688010658049677_4277386635264238872_o.jpg
    145,1 KB · Okunma: 15
  • 20116756_688010594716350_5450748625299573950_o.jpg
    20116756_688010594716350_5450748625299573950_o.jpg
    101,9 KB · Okunma: 15
  • 20117176_688011248049618_5930991366386734725_o.jpg
    20117176_688011248049618_5930991366386734725_o.jpg
    132,8 KB · Okunma: 15
  • 20229167_339867813116413_8464796298777857112_n.jpg
    20229167_339867813116413_8464796298777857112_n.jpg
    80,9 KB · Okunma: 17
  • 20258038_339867609783100_512902385245669536_n.jpg
    20258038_339867609783100_512902385245669536_n.jpg
    118 KB · Okunma: 17
@Ervin hocam o ağzınızı örttüğünüz uzun boyunluk sizi soğuktan mı koruyor yoksa başka amaçla mı takıyorsunuz?

@DESERT FOX genelikle sabahları serin oluyor onun için takıyorum ben genelikle birde gitiğimiz yer köy köylüler hayvancılıkla oğraşıyor hayvanların gübresinden çok aşırı derecede sinek var sürekli yüzümüze çarpıyor sinekler onun için takıyorum

• Beğen
Tepkiler: inceyasar
@Ervin hocam benim de boğazlarım ruzgardan soguktan da etkileniyor ancak bisiklet de kullanmak istiyorum gunduzleri oyle boyunluk taksam cok mu tuhaf olur? sizce?

ben dag bisikletinin benim amacıma uygun oldugunu düsündügüm icin aldım arazi veye orman icinde patika yollarda sürmeyi seviyorum tabi normal turlardada benim işim çok rahat görüyor hız tutkunu degilim tabiki yol bisikleti gibi hızlanmıyor ben seviyorum yinede agır olmasına alıştım işimi görüyor :)

Arkadaşlar bir noktayı da ekleyeyim, dağ bisikletini alıp şehirde kullanan ben ve benim gibi çok kişi bir çok yerini (en başta lastikler) değiştiriyor. bu şekilde biraz da dağ bisikleti olmaktan çıkıp melez bir ürüne dönüşüyor. Mesela kendi adıma SEDONA 721 e artık mtb denmesini en çok zorlaştıran değişikliği yazayım. Lastiklerim MAXXIS OVERDRIVE EXCELL 26.2.00tyre-image-Overdriveexcel_l.png

• Beğen
Tepkiler: aziz otkur
@Ervin

Valla ben tartışmıyorum. Şuan 6. Antalya bisiklet Festivali'ndeyim, yolla festivalin keyfini çıkarıyoruz. Rampa aşağı dün son viteste yol bilgisayarıyla 66 km/h hızla indim. O inişin keyfini hiçbir mtb veremez.

Yol bisikleti arazide gidemez diyenlere de kanmayın. Dün Göynük kanyonu girişinde stabilize bile olmayan yolda 35 km/h ile uçtum :D ne vites problemi ne akor problemi. Tek rampada ruble zorluyordu, değiştirdim, 30/39/50 aynakol 11/34 mega range ruble taktım , yokuş aşağı 50/11, yokuş yukarı 30/34 oranla problemi de çözmüş olduk :)

mtb ile saatte 7 km/h ile devam ;)

@bariss.t Yanlış anlamayında sizin takıntınız ve sıkıntınız hızınız olmuş. Şahsım adıma ben bisikletimi şu kadar hızla gittim şu kadar ortalamam oldu gibi kuramlarla sürmüyorum. Konuya sadece ufaktan göz atarken tesadüfen sizin yazdıklarınız gözüme ilişti ve çok ciddi söylüyorum,bakın gerçekten ciddi söylüyorum siz yol bisikleti ile MTB/All mountain/ Enduro gibi bisikletin farkını sadece yazılanlarla biliyorsunuz veya hiç bilmiyorsunuz. Şahsım adına yol bisikletide kullanan biri olarak o inişi ben MTB ile çok rahat alabilirken, sizin yol bisikletinizle en kötü bir MTB ile kıyaslar isek bi kartalkaya inişten, ayaş köy inişinden, bir konya kestel inşinden aynı keyif alamazsınız. İmkansız. Bu yüzden taraf olmak ziyade, olayın keyfine bakmanızı tavsiye ederim.
iyi forumlar

haftasonu dağa çkıp gezmek isteyenlere sözüm yok ama mtb alıp da sehirde kullanmak hata,para israfı bence.sehirde çoğu yerde asfalt var bazı yerlerde yamalı felan oluyor ama gene oluyor.asfaltın oldugu her yerde sehir bisikleti daha avantajlı hızlanma,daha az yorulmak gibi avantajlar varken sehir bisikleti tercih edilmeli.

Geri