Klasik MTB oranlarıyla sürmüyordur, trekking ya da yol aynakolu takmıştır diye düşünüyorum. 30 ya da 32 dişli tekli aynakollu MTB kullanıcıları 35 ortalama yapmayı denemeye kalkmasın.
Yol bisikletine alıştıktan sonra bir akşam sürüşüne mtb ile gittim aynı dediğiniz gibi "şu inişe kadar olan düzlükte basabildiğim kadar basayım bakalım kaça çıkıyormuş" dedim. 35leri görmüş olsam da düz yolda 32T tekli ayna kol ve 11 ruble ile o kadar uzun süre gitmem mümkün değil, en azından kendi adıma. Neyse ki sonunda iniş geldi de devam ettim.
Başlığa zamanında ne yazdığımı hatırlamıyorum ama sırf mazgalda ve kasiste rahat geçmek için şehir içi kullanımda mtb almak bana göre yanlış. Bir çok kişi
yollar çok bozuk ince teker olmaz olarak düşünüyor ama başlangıç seviyesi "süspansiyonu var" denilsin diye süspansiyonlu bir bisiklet almak hamallık yapmaktansa sabit maşalı fitnes, trekking, şehir bisikletleri şehir içinde fazlası ile yeterli olacaktır. Bunlar 35-38c lastiğe kadar destekleyebiliyor. Bir süredir yol bisikletimi kullanıyorum. Geçen hafta bir sürüşte 6 km kadar yeni dökülmüş mıcır yolda, rotanın %60nı oluşturan soğuk asfaltta 25c lastik ile gidebildiysem şehir içinde çok rahat gidilir. Öte yandan 50-34/11-28 dişli oranına alışmamdan olsa gerek mtbde cumartesi günü yaptığımız rotada bile 32T üzeri dişe çıkmadım. Bir yerden sonra her şey kişinin bedeninde ve zihninde bitiyor.
11-52 ( 11-13-15-18-21-24-28-32-36-40-46-52) ruble var mtb bisikletimde. 46-52 bu dişleri %12-17 arası olan bir yerde kullandım şimdiye kadar onda da 7-8 ay sonra ilk kez bisiklete binmiştim öyle oldu.
Yazacağımın bir kısmını unutmuşum. Şuan bisiklet alacak olsam ya gravel alırdım yada rigid kadro bir mtb alırdım. Bir yere hızlı gitme derdim, yok daha çok keyif bisikletçisiyim. Mesela aklımda bu yaz tur yapmak vardı. Belirlediğim rotanın yarısı mtb'ye yarısı yola hitap ettiği için bir arpa boyu yol alamadım. yük bağlama kısmında da keza aynı şekilde oturmadı. Üstte yazdıklarımın ile çelişerek
"dediğimi yap yaptığımı yapma" durumu söz konusu.
bisikletler (link) (link) (link) aittir.