Sizin verdiğiniz bilgiler ışıgında, düşüncelerimi ve kafamda şekillenenleri özetlersem;
- Telefonu sürekli bu iş için kullanan ve çok acil durumlarda şarj problemi çeken ve zor durumda kalanları duydum. Ayrı bir cihaz olmalı
- Hele ki ekran açık bir şekilde değerleri görmek istiyorum derseniz, telefonda şarj çok daha vahim bir problem haline geliyor.
- Ölçüm kesinlikle GPS özellikli bir cihaz ile yapılmalı
- Wahoo gibi iphone sensörlerinde bile problem yaşayan çok fazla kişi var. (Wahoo iphone ekran paylaşım cihazı ve sensor birlikte kullananlar, iphone arka ceplerindeyken bile baglantı kopması ve donma yaşadıklarından bahsediyorlar. yine iki cihaz ile telefon arasında baglantı kuruldugundan şarj da yine hızlı bitiyormuş. )
- 3.5 inç bir telefonu gidon boğazına bağlamak istemiyorum. Hem riskli hem de kaba bir görüntü. Bir de şarj problem var zaten.
Özetle aslında bir garmin 810 alabilsem tatmin olacağım. 510 bile 650 TL, böyle bir cihaz şu anda alamayacağıma göre, o halde 3 inç veya altında bir ekrana sahip, android bir cep telefon ile cağlayan beyin söylediği gibi ( Orux map) bir yöntemi deneyeceğim.
Çağlayan bey bir kaç sorum olacak;
- Strava entegrasyonu var mı? Yani kaydettiğiniz bir turu, direk tek bir tuşla strava ya upload edebiliyor muyuz? Yoksa farklı formatlar kaydedilen dosyayı strava'ya manuel mi upload ediyoruz?
- Eğim verisi hızlı geliyor mu? Yani bir yeri tırmanırken ekrana baktığımızda, o anki eğimi doğru ve hızlı bir şekilde guncelliyor mu?
Aklıma takılan son şeyi herkese soruyorum.
- Strava manuel atılan dosyalardaki değerleri kabul ediyor değil mi? Yani manipulasyona açık bir yontem çünkü. Segmente denk gelen yerde bir kaç dk lık oynama ile KOM yapabilirsiniz.