Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden GPS'li bir km sayacı gerekiyor. İşin içinden çıkamadım

@Edip Dinçer
Garminin hemen hemen her modeli icin gecerli bir durum dimi bu?
 
Scudo
@Tahsin Y.

Yeni modellerde değişik bir verici sistemi kullanmaya başlamışlar. Mıknatıssız bir sistem. Hız vericisi arka göbeğe, kadans vericisi de direk aynakola takılıyor. Mıknatıs yok. Sanırım adım sayarlarında kullandıkları ivme ölçer ile ölçümü yapıyorlar.

Kadans vericisi;
http://www.dcrainmaker.com/images/2014/05/IMG_3035_thumb1.jpg

Hız vericisi;
http://www.dcrainmaker.com/images/2014/05/IMG_2970_thumb.jpg
 
Hazır işin ehli insanlar konuyu okuyorken konu sahibi arkadaşımızın da müsadesi ile sormak istiyorum. Aşağıdaki iki ürünü fiyat ve özellik bakımından karşılaştırmanız mümkün mü? Teşekkürler.


Bryton Rider 40T With GPS, HRM & Cadence - 390 TL.
(link)


Garmin Edge 510 GPS with Cadence & HRM - 811 TL.
(link)


İlle de Garmin, Garmin olmazsa olmaz diyenler de nedenlerini yazarsa çok iyi olur. :)
 
@caglayan

Merhaba, Android tabanlı telefonum var. Ayrıca ANT+ uyumlu kadans, hız sensörlerim ve nabız bandı var. Sorum şu: Android telefona ANT+ sensörleri nasıl tanıtıyorsunuz? Ben piyasada bu bileşenleri aradım ancak iPhone destekleyen haricinde Android için bulamadım. Açıkçası epey anlatmışsınız, nasıl tanıttınız merak ettim.
 
@caglayan

Şeytan diyor o zaman 300-400 TL ye android tabanlı şarjı iyi giden orta boy ekrana sahip bir telefon al, hat takma içine sadece bisiklet bilgisayarı gibi kullan. Söylediğiniz özellikler harika gerçekten.
Peki hiç kayıt ederken donma, ya da kaydedememe ve tüm aktiviteyi kaybettiğiniz oldu mu?
Kullandıgınız sensör varsa link paylaşabilir misiniz?

örnek
(link)

Son kısma sesli güldüm, hakkınızı helal edin :)
 
@Erdal YILMAZ

Bryton 40T, Garmin 510'dan değil de 500'den işlevsel olarak farksız gözüküyor. 510'un renkli dokunmatik ekran, bluetooth ile telefona bağlayıp canlı takip ve verileri kablosuz olarak yükleme gibi özellikleri var.

Not: Ben Garmin 500 kullanıyorum, çok memnunum. 510'daki ilave özelliklere hiç ihtiyacım olmayacağını düşündüğüm ve 500'ün rengini (kırmızı) daha çok beğendiğim için tercih etmiştim.
 
@Murat B.

Bryton'ın fiyatının ucuz olması piyasaya tutunmak istemesi nedeniyle sanırım. Bir de bu piyasaya yeni girmiş olması nedeniyle yazılım konusunda sıkıntıları varmış sanırım. Daha her şeyiyle stabil bir sistem oturtamamışlar.
Bu arada 510'un benim için tek artı özelliği GLONASS destekli olması. Diğer hiçbir özelliği beni çekmezken, şu anda kullanmakta olduğum Edge 500'ü sırf bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum :).
 
@Fatih Tepeköy

Edge200 icin bakmak gerek. Kullanim kilavuzunda vardir. Ofisteyim simdi bakamiyorum o kadar detayli. Edge500'de var, daha once bu ozelligi cok kullandim. 510'da var. 800, 810 ve 1000 modelinde ise rota cizme var. Bilgisayardan bagimsiz, sizi istediginiz yere goturebiliyor.

Ama benim tavsiyem, almisken en azindan Edge500 almak. En azindan ilerde ekleyeceginiz sensorler ile biraz daha duzgun bir sistem olur. 200 ile yaptiginiz her seyi telefonla yapiyorsunuz zaten. Sikayetci degilseniz bu durumdan, boyle kalsin. Bosa masraf yapmayin.

Garmin'in ANT+ sensorleri bir cesit bluetooth protokolu kullaniyor. Yaklasik 10 metreye kadar gayet iyi bir bicimde veri aktarimi yapabiliyorlar.
O konuda bi dusunce kalmasin kafanizda.

Tekrar ozet gecmek gerekirse;
Eger bir gun kadans nabiz verilerini de gormek isterim derseniz, bence Edge500 ve uzerine bakin.
Bi kere yapilan bir masraf. Kesinlikle pisman olmazsiniz.
 
@Fatih Tepeköy

Hopp :) bir dakika yanlış anlaşılmasın her android telefon desteklemiyor tabi, aslında sony kullananlar şanslı xperianın neredeyse tüm modelleri ve samsung un galaxy serisine ait 4 ve sonrası modelleri ayrıca htc nin de birkaç modeli var sanırım, herhangi bir ekstra alıcıya (yada çözücü dongle) gerek duymadan bu modellerle ant+ destekli sensörleri okuyabilirsiniz. (link) bu linkte tüm modelleri, markaları, kimin neyi desteklediğini tek tek görebilirsiniz. ayrıca Android bu listede olmayan bir telefonunuz varsa android 4.0 ve üzeri işletim sistemi varsa bu defa dongle kullanarak sensörleri okuma şansınız var. Bende HTC onex plus var. Yukarıdaki desteklenen cihazlar listesinde yok ama garmin saatimin yanında gelen ant+ stick i telefona usb den bağlayıp tüm sensörleri okuyabiliyorum. Garmin in hız ve kadans sensörü ve de decathlon dan aldığım kalp sensörünü kullanıyorum.

Yukarıdaki linki inceleyin ant+ la ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Tekrar ediyorum orux map i inceleyin önceki mesajda anlattım, ant+ sedece programın bir artısı, ant+ olmadan da profesyonel değilseniz o kadar paraya yazık, 810 dan aşağı kalmaz :))

Garminciler kızmadan, toz oluyorum
 
@Bahadır Gürel

Öncelikle telefonunuzu şu listede aramanız gerekiyor (link)

bulursanız hiçbir şey yapmanıza gerek yok. google play den basit test programını yükleyip sensörleri kontrol edebilirsiniz. (link)

Eğer telefonunuz o listede yoksa (benimki yoktu) telefonunuz için bir dongle almanız gerekiyor, bunlara da genelde ant+ usb stick deniyor. Ben garmin saatimle birlikte gelen stick i kullanıyorum, telefona usb den bağladım sonra yukarıdaki programı yükledim. bu program telefondaki eksik programları size söylüyor zaten, bana ant+ plugin ve radio servis filan gibi birkaç program yükletti, bunları google play de ant+ yazarak sizde bulabilirsiniz. Sonrasında sensörleri gördü.

Ben bu sensörleri orux map programında kullanıyorum, ayarlar kısmında ant+ sensörleri tanıtabileceğiniz bir bölüm var, bir defa tanıttıktan sonra eşleşiyor ve sonraki kullanımlarda sadece menüden sensörleri başlat diyorsunuz o kadar.
 
@caglayan

IPBike ve IPSensorMan programlarını cep telefonuma kurdum. Ancak tanıtmak istediğimde "Sorry this phone is not ANT capable..." cevabı geldi. Kullandığım telefon Samsung Galaxy S4 Mini. Bu telefonun maliyeti bile fazlayken daha pahalı bir üst modelini almak yerine hız, kadans ve nabız için Garmin 500 kullanmak daha uygun düşer sanırım.

Ben Garmin 500 kullanıyorum, ANT+ bileşenlerini telefonuma tanıtma amacım, nabız değişkenliğini ölçme (HRV) ihtiyacından kaynaklanmıştı.

NOT: Telefonun Android versiyonunun 4.2.2 olduğunu yeni farkettim, üstteki mesajım şimdilik doğru değil. 4.3'e yükseltebilirsem tekrar test edeceğim.
 
@Bahadır Gürel
Ben htc one x plus telefonda 4.2.2 sürüm android ve usb den bağlı ant+ stick ile sorunsuz kullanıyorum, belkide dediğiniz gibi 4.3 ten sonra çalışabilir.
 
Bu arada eşimin note 3 cihazında usb stick bağlamaya gerek kalmadan sensörleri algılıyor.
 
Sizin verdiğiniz bilgiler ışıgında, düşüncelerimi ve kafamda şekillenenleri özetlersem;

- Telefonu sürekli bu iş için kullanan ve çok acil durumlarda şarj problemi çeken ve zor durumda kalanları duydum. Ayrı bir cihaz olmalı
- Hele ki ekran açık bir şekilde değerleri görmek istiyorum derseniz, telefonda şarj çok daha vahim bir problem haline geliyor.
- Ölçüm kesinlikle GPS özellikli bir cihaz ile yapılmalı
- Wahoo gibi iphone sensörlerinde bile problem yaşayan çok fazla kişi var. (Wahoo iphone ekran paylaşım cihazı ve sensor birlikte kullananlar, iphone arka ceplerindeyken bile baglantı kopması ve donma yaşadıklarından bahsediyorlar. yine iki cihaz ile telefon arasında baglantı kuruldugundan şarj da yine hızlı bitiyormuş. )
- 3.5 inç bir telefonu gidon boğazına bağlamak istemiyorum. Hem riskli hem de kaba bir görüntü. Bir de şarj problem var zaten.

Özetle aslında bir garmin 810 alabilsem tatmin olacağım. 510 bile 650 TL, böyle bir cihaz şu anda alamayacağıma göre, o halde 3 inç veya altında bir ekrana sahip, android bir cep telefon ile cağlayan beyin söylediği gibi ( Orux map) bir yöntemi deneyeceğim.

Çağlayan bey bir kaç sorum olacak;
- Strava entegrasyonu var mı? Yani kaydettiğiniz bir turu, direk tek bir tuşla strava ya upload edebiliyor muyuz? Yoksa farklı formatlar kaydedilen dosyayı strava'ya manuel mi upload ediyoruz?
- Eğim verisi hızlı geliyor mu? Yani bir yeri tırmanırken ekrana baktığımızda, o anki eğimi doğru ve hızlı bir şekilde guncelliyor mu?

Aklıma takılan son şeyi herkese soruyorum.
- Strava manuel atılan dosyalardaki değerleri kabul ediyor değil mi? Yani manipulasyona açık bir yontem çünkü. Segmente denk gelen yerde bir kaç dk lık oynama ile KOM yapabilirsiniz.
 
@Fatih Tepeköy

GPS verisi yoksa zaten segmentlere dahil olmuyorsunuz.
Ama dediğinizi yapanlar var.
Hatta digital EPO denilen bir şey var :)
 
Anladım, gps verisi olan bir tur dosyasındaki değerleri, segmentlerde değerlendirmeye alıyorlar. Teşekkürler.
 
@fatih tepeköy, android telefonu almadan önce mutlaka daha önce verdiğim linkteki listeden kontrol edin. Tavsiyem sony xperia serisi birşey olabilir. Xperia arc modelinde denemiştim sensörler gayet iyi. Fiyatı herhalde 150 filandir. Ant+ sensör kullanmayacaksaniz orux map zaten her android telefonda çalışır sanırım.
Strava ile senkronize olamıyor maalesef. mapmytrack ve başka birkaç siteyi destekliyor, strava için dosyayı dediğiniz gibi manuel yukluyorsunuz. Eğim verisini kontrol etmek hiç aklıma gelmedi, ben acelesi olmayan ehlikeyf tayfadanım :) yokuş görünce vitesi düşürüp tıngır mıngır çıkıyoruz ışte :) yüzdesini hiç merak etmedim doğrusu. Yaşlıyım ben :) ruhen :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Yıllardır Iphone sahibiyim ve MotionX GPS programını kullanıyorum. Rota kaydından tutun, anlık, ortalama ve max hız verileri ve total eğim iniş çıkış verileri saklananabiliyor. Ayrıca nabız ölçer gibi aparatlarla da her türlü outdoor aktivitesinde kullanıma uygun. Tek sorun şarj. Onu da powerbank ile çözdüm ama telefonu dinamo ile şarj opsiyonlarını araştırıyorum
 
@caglayan

Teşekkürler çağlayan bey, uygun vaktinizde anlık eğim verisinin olup olmadığını kontrol edebilir misiniz?
 
Bluetooth özelikli +ant sayaçları mevcut ama bu şekilde olan hem hız hemde kadans sensörü mevcut mu
 
Geri