Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden GPS'li bir km sayacı gerekiyor. İşin içinden çıkamadım

Scudo
@Cenk Yiğit
Yukarılarda bir mesajda link vermiştim, şu an telefondan yazıyorum, zor oluyor yoksa linki ekledim kusura bakmayın, o linkte hangi sensörün hangi özelliği desteklediği, hangi marka cihazlarla uyumlu olduğu listelenmis. Ant+ sadece iletişim protokolünün adı, o yüzden isterseniz ant+ özellikli termometre bile bağlayabilirsiniz. 10 dan fazla ant+ özelliği var, ve evet bendeki sensör hız ve kadans özellikli ben sadece hız için kullanıyorum.

@caglayan

Yazdıktan sonra araştırmaya geçtim ve bir çok marka ve çeşit olduğunu gördüm :) Runstatic'in 180$ bir setide mevcut ama fiyat olarak aşırı pahalı geldi . Hem nabız bandı hemde hız ve kadans'ın sağlıklı çalıştığı iphone için ideal bir set var mı ? i-gotu diye bir marka buldum yaklaşık 90$ gibi bir para tutuyor

Ben bu gps olayına daha 2 gün önce başladım, on numara, sevdim, çok sevdim ama android telefonda strava kullanıyorum turun ortasında kaydı yarıda kesme gibi saçmalıklar yaba biliyor, bi de utanmadan soruyor sonra, kayıtlarınızı kaydedeyim mi yoksa sileyim mi? E mübarek, hani nerde üçüncü seçenek, "kaydetmeye devam et kardeşim daha bitmedi"...
Yok malesef, bu donma olayı olmasa çok güzel ;)

Ama ben istisnayım sen bana bakma, strava kullanıpta yok donuyor şöyle oluyor böyle oluyor diyeni daha duymadım, kullan gps olayı çok güzel tavsiye ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@Fatih Tepeköy

Hocam strava sikayetini duymus sanirim.
Yeni guncelleme geldi internet sitesine;
Artik garmin connect'e upload ettigimiz aktiviteleri dogrudan oradan aliyor. Garmin Connect'e de bluetooth uzerinden telefon ile gonderebiliyoruz verileri. Bu sayede hic bilgisayara ihtiyac duymadan islem tamamlanmis oluyor :D
(Sanirim dun eklendi bu ozellik)

@caglayan

çağlayan bey, kontrol etme şansınız oldu mu?

@Fatih Tepeköy

hafta içi çok geç varıyorum eve, yarın kontrol ederim, iyi oldu hatırlattığınız tamamen unutmuştum.

@Bahadır Gürel

genellikle sony ant+ sensörü ekliyor telefonlarına. 2 sene evvel xperia s aldım. tercih nedenlerimden biriydi ant+ sensörü. bisiklet için bisiklet bilgisayarı kullansam da koşarken telefon ve nabız sensörü daha rahat oluyor. gün içinde nabzı sürekli kaydedecek bir porgram bulamadım ama google play de.

@caglayan

caglayan bey kontrol edecektiniz :)

@Fatih Tepeköy

Offf :) Unuttum yine, ya kusura bakma çok haklısın, kontrol ettim aslında ama yazdım foruma sanıyordum, üzgünüm :) yaşlılık işte :)

Anlık eğim var, ama nasıl :) İşin doğrusu beni pek tatmin etmedi, yani pek anlık olmuyor, veriyi gps ten aldığı için gösterdiği değer aslında geride kalmış oluyor. Ve % olarak doğruluğu tartışılır, en azından biz arkadaşla tartıştık :) bazen % 8 gösteriyor mesela ama yol neredeyse düz, aynı noktada beklediğinizde bir süre sonra değer olması gereken seviyeye geliyor. Ben pek güvenilir bulmadım açıkçası. İrtifa kazancı ve kaybını gösteren bölümler daha başarılı geldi bana.

Birde anlık eğim yol kayıt modunda var, daha önce kaydedilmiş bir yolu takip ederken 300 metre sonra %8 eğim başlıyor diye uyarmıyor mesela.

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/deac169db5494ed8e204fb666983124d.jpg

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/19/a41e2e980f0b4482e146dac69afb0bef.jpg

Arkadaslar merhaba. Sigma 16.12 sts ve btwin count 8 km sayaclardan sonra uzun zamandir aklimda olan projeyi bugun hayata gecirdim. Eski htc telefonuma aktif kullandigim runtastic programini yukleyip, count8 den cikma aparata, yaklasik 100 kg tasima kapasitesi olan cift tarafli bantla yapistirip gidona monteledim. Telefonda sim kart yok, dolayisiyla herhangi bir sebekeyle isimiz yok. Programi gun icerisinde yaklasik 5 saat kullandim. Verilerimi, eve vardigimda wifi araciligiyla sorunsuz aktardim. Telefonlarda batarya olayi biraz sikintili. Son 1 saat kala programi durdurdum sarj yuzunden. Yani 4-5 senelik telefonda boyle en azindan. Oluyor yani bu iş, telefon da kullanilabiliniyor. Runtastic programinin marketinde aksesuarlar da satiliyor. Ats vb ihtiyac olanlarin bi goz atmasini tavsiye ederim. Neyse, tabi bunlar taze hava cozumleri. Yagisli havalarda telefonlar pert. İyi haftalar herkese..

Birde şu ürün var, ben bayılmıştım ama o kadarla kaldı şimdilik.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
tüm bunları konuştuktan sonra önce gps'i bir timex 2.0 cycle trainer, şimdi ise garmin 810 kullanıyor olmam herkese ders olsun :)
yolun sonu belli arkadaşlar, sadece ayda bir kaç sefer boş zamanlarınızda 30-40 km bisiklet sürecekseniz, size her çözüm olur. Hatta yol bilgisayarına ya da cep telefonuna ihtiyacınız bile yok, çıkın keyif yapın dönün.
ama bu işi düzenli yapacaksanız, hiç tereddüt etmeden gidin bir garmin XXX model bundle(hr,hız,kadans) set alın.

@Fatih Ç.T.

Iphone, edge200, arada ödünç timex, suunto ambit2s ve en sonunda edge 510 :)

Eger verilerinizi detayli incelemeyi seviyorsaniz, sürekli antreman yapiyorsaniz ve gelismenizi takip etmek istiyorsaniz aklin yolu garminXXX serilerinden geciyor. Suunto da fena degil ama bisiklette kullanimi handikapli biraz.

Haftada 1-2 sefer bisiklet suren birisi icin akilli telefonlarin gayet yeterli oldugunu dusunuyorum. Bluetooth ile calisan HRM aldim (Wahoo). iPhone 5S ile birlikte Strava'da gayet mutlu mesut kullaniyorum.

iPhone kullanicilarina kesinlikle uygulamalarini tavsiye edecegim onemli bir tavsiyem var. Surus sirasinda batarya omrunu arttirmak icin, Ayarlar bolumunden Edge, 3G, Wifi, Bluetooth'u kapatin. Bu sayede telefonunuzu saatlerce kullanabilir hem de gelen aramalara da cevap verebilirsiniz.

@bambam84 strava HRM için anlık veri görebiliyormusunuz? premium üyelik falan gerektiriyor mu? birde nereden ve fiyat olarak hangi aralıkta ?
cevaplar için şimdiden teşekkürler.

@scarpaner

Strava'da yada Runtastic'te herhangi ek ucret gerektirmiyor. Direkt olarak kullanmaya baslayabiliyorsun. Verileri anlik olarak Strava yada runtastic ekraninda gorebiliyorsun. Cok kullanisli.

HRM'i Wahoo Fitness sitesinden aldim. Daha once arastirmistim. Nabiz bilgilerini iPhone'a bluetooth ile gonderiyor. Bir arkadasim getirdi USA'den. Turkiye'ye gonderim yapmiyorlar.
Cihazin bana maliyeti 150TL civarinda oldu.

Cihaz olcum konusunda gayet basarili, memnunum. Zaten internette hakkinda cok olumlu yorum var.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/81gh4i3Ka5L._SL1500_.jpg

Turkiye'de de Polar H7 benzer ozelliklerde satiliyor. Bluetooth ozellikli ve iPhone'lar ile uyumlu. Onu arastirmani tavsiye ederim. Bu da sanirim 200TL civarinda satiliyor.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/71dFGyc02zL._SL1500_.jpg

su an eksik olan km saati kaldı cadance sensor mu yoksa km saati mi kararsız kaldım
(link)
saat olarak aklımda bu var
cadance içinde
(link)
(link)
(link)
sizce hangisi mantik lı daha mantikli birsey varsa tavsiye istiyorum :D

Ben de ne zamandır tel üzerinden strava kullanıyorum.Ama gps li ve ant+ uyumlu bi cihaz alayım dedim.Garmin,bryton malum çok pahalı.İgsport 10 ve 20 var onlar da 45 ila 60 dolar.Benim nabız veya kadans sensörüne ihtiyacım yok sonuçta profesyonel sporcu değilim.Fiyatı biraz daha uygun gps li bi cihaz tavsiyeniz var mı?

bir gps li bir km saati almak bana baya tuzlu geldi kendime bir bisiklet telefon çantası aldım (link) şuna koyuyorum açıyorm runstatic programını (telefonumun gps i baya iyi sıkıntı olmuyor) yanımda bir tane powerbank oluyor şarj sıkıntım da olmuyor.hem de runstatic buluta kaydediyor turlarımı çok rahat pc ile bakabiliyorum misss.

powerbank+bisiklet çantası yaklaşık 86 tl gibi bir fiyata geldi bence makul bir fiyat

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri