Scudo Sports

Neden sesimizi duyurmuyoruz

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Tepki
1.079
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar sorum çok net neden bu bisiklette güven konusunda sesimizi çıkartmıyoruz. Başkalarına işimizi bırakırsak 10 yıl 20 yıl sonra anca akıllarına gelecek toplumda yaşıyoruz. Ben mesela az önce bu sigortalarla ilgili en önemli birliği olan Türkiye Sigorta Birliğine mesaj yazdım. Bu neticede istek yaptım. Kişilerle ilgili şöyle kısacık şeyler söyleyeyim

1-Vizyonları

Türkiye, Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’nin vizyonu, güvenilir ve tarafsız bir otorite olarak sigortacılık konusunda araştırmalar yapmak, eğitim ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmak, sektördeki tüm paydaşların çalışmalarını koordine etmek ve sigorta alanında referans bir kurum olma özelliğini devam ettirmektir.

2-Misyonları
Sigortacılık mesleğinin ve sigortacılık hizmetlerinin gelişmesi ve yaygınlaşması,
Sigortacılığı ilgilendiren konularda Kamu İdaresine görüş bildirilmesi,
Sigortacılık mesleğinin geliştirilmesi amacına yönelik kuruluşlar kurulması, eğitim faaliyetlerinde bulunulması
Kaynak: (link)

Bu bize söz hakkı çıkartmak için yeterli sebep olacağına inanıyorum.
Konuma bakıp yorumlarınızı esirgemezseniz mutlu olurum...

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
Scudo
Türkiye'de bisiklete binmeye çalışan insanlar,Türkiye'de hayatta kalmaya çalışan ateist insanlara benzetilebilir..
Yani istediğiniz kadar uğraşın,çoğunluk sizi umursamaz bu ülkede..

@ahlaksız Umursamasınlar çoktan umurumda mıydı sanki. Ben yapacağımı yaparım gerisi onlara kalır ama senin gibi baştan vazgeçen insanlar olduğu sürece bu ülkede hiç 1 şey yürümez

Evet arkadaşlar soruyorum neden olanlara neden tepki vermeyip "Boş yere uğraşırız, ne yaparsak boşuna, umrumda değil" gibi şeyler diyoruz. Neden hemencecik olumsuz konuşmaya başlıyoruz.
Sesimizi çıkarsak kaybedeceğimiz 1 şey var mı? Bu konuyu açmamdaki amaç bu yazdıklarımı düşünen insanların neden elini olumsuzluklara bağlıyor? :(

Geçenlerde başka konuda kişinin bisiklet için vergi indirilsin diye düşüncesi vardı. Gayet güzel fikir bu konuda gerekçeleri düzgünce toplayarak ilgili bakanlığa Cimer aracılığıyla yazma niyetindeyim.

Sesini çıkaranların, hak arayanların, yasal yollardan tepki gösterenlerin, yaptıklarına pişman ettirildiği...
İdealistlerin zamanla küstürüldüğü...
"Biat eden toplum" daha kolay yönetildiği...
"Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın " bencilliği gelenek haline getirildiği...
Pasif - Agresif, gözlemci, zararı kendine insan tipi çoğaldığı...
Aydın, Yazar, Sanatçı, Bilim Adamı, Akademisyen v.b.nitelik ve niceliği az bulunur insanların yerine ; Hemşehri, Cemaatçi, Yandaş, Dalkavuk v.b. mahlukların yüceltildiği bir yerdir "PATAGONYA"....
O ülkeden dersler çıkarmamız gerek..
Sahi kayıp eldiveninizi bulabildiniz mi sayın @JusTiMe ?

@cazci Bulamadım yenisini almıştım. Diğer yazdıklarınıza yanıtım insan iradesine hakim olursa ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın kişi yılmaz. Ve ben asla yılmayacağım. Bunun için dinimin üzerine yemin ederim! Faydasız olacağına ikna etseler bile yapacağım şeyden geri dönmem. Sesimiz ulaşmasın çokta önemli mi değil. Bugün ulaştıramazsam yarın ulaştırırım o günde olmazsa ondan sonraki yarın, kısır döngü gibi bunu sürekli tekrarlarım... Bunun için beni suçlayabilirler mi? Sadece benden bıkarlar ve durmayacağımı anladıkları zaman işte o gün icraatlarını gösterirler :)

Yapmayıp sonsuza dek pişman olacağıma, Yapıp pişman olurum :)

Bir aslan bir kurt ve bir tilki ava çıkarlar, bir geyik, bir koyun, bir de horoz avlarlar. Aslan kurda:
-Şimdi bunları adaletle paylaştırıp sohbetimize tat ver,der.
Kurt:
-Ey cihan padişahı geyik sizin, koyun benim, horoz da su zavallı tilkinindir. Aslan bir kükremeyle kurdu kan revan içinde yere serer. Tilkiye dönüp:
-Tez sen üleştir, der.
Tilki ey yiğitler ülkesinin tek hükümdarı:
-Koyun sabah kahvaltınız, geyik öğle yemeğiniz, horoz da sultanıma çerezdir, der.
Aslan:
-Aferin sana, bu adaletli taksimi kimden öğrendin
Tilki:
-Şu yerde yatan kurt kardeşten öğrendim, der. (Mevlana C.Rumi, Mesnevi'den).........................................yoksa konumuz mesnevi değil miydi, hay aksi yanlış yere yazdım

@karton_piyer Senin yorumundan önceki benim yorum sana yanıttır bilgine :)
@appendix Ama yazılabilecek yere yazdın ki seniğ tanımamı sağlamış oldun

@Phakahn Olalım değil mi xtr aktarıcısını 2360tl yerine 2100tlye almak daha güzel olmaz mı en azından %1 olsa 1954tl diyor :D 1200tlye olan bisikleti kdv %8 olsa 1060tlye geliyor :D

@JusTiMe tanıyamamış olabilirsin, genel bir şey yazdım..ayrıca:
-insanların kaybedeceği canından kıymetli şeyleri olabilir
-mücadeleden artık sıkılmıştır-yılmıştır
-mücadele etmeye değecek bir topluluk görmüyordur
-bu durum hoşuna gidiyordur
-çıkarı vardır.......burdan da çıkarın mı var demeyesin, ben gördükleri mi yazıyorum

cimer ve bisiklete gelen ötv vb zamlara gelirsek: acaba yeni yeni piyasaya giren bir bisiklet firmasının bazı dostları aracılığı ile kendine pazar yaratabilmesi için gümrük-ötv vb artışı yapılmış olabilir mi?...öylesine dedim, bildiğim hiçbirşey bilmediğimdir.

..selamlar

@appendix Ne yazdığın önemli değil(istediğini yazmakta özgürsün), neden yazdığın önemli. Ben buna göre kişiyi yargılarım
Bende diyorum ki:
-Kaybedeceğim 1 şeyim yok neden korkayım
-Mücadele etmekten ne sıkılacağım ne de yılacağım
-Mücadele etmeye değecek insan olmasına gerek yok(kendini de değersiz hissediyorsan umurumda olmaz)
-Bu durum benim zoruma gidiyor :mad:
-Çıkarı olanlar düşünsün. Ben çıkarım olacak hale getirmek istiyorum(Kısacası kendini beğenmişlik)
Gördüklerini yazman senin kişiliğini ortaya çıkartıyor bilgine ve buna bağlı olarak sana karşı tavır almama neden oluyorsun!

3-5 kurbağa bir ağaca tırmanmaya başlamış aşağıda bekleyen diğer hayvanlar aman çıkmayın boşverin düşersiniz dedikçe bütün kurbağalar tek tek aşağı inmiş bir tanesi hariç o kurbağa azim içinde ağaca tırmanmaya devam etmiş aşağıdakiler yine aynı şeyleri söylemişler ama kurbağa bunlara hiç aldırmayıp devam etmiş sonunda ağacın tepesine çıkmış hemen kurbağa sormuşlar nasıl çıktın oraya ses yok yine sormuşlar ses yok bakmışlarki ağaca çıkan o tek kurbağanın meğerse kulakları sağırmış

onlar ne yaparsa yapsan ister trafikte bizi tanısın ister tanımasınlar biz yolumuza devam edelim

@Satı Denilene kulak asarsan zavallı insan olursun. Bunu da göstermiş oldun. Teşekkür ederim :)

Birisi iş yerine 3 aylık bir kedi yavrusu atmış. Evde bakmış bu sürede sonra nedense atmış. Hayvan aç. Besledik. İş yerinde yanımızdan geçen bir grup iki ayaklı, asgari ücretin 160ü lira olduğu yerde utanmadan kedi besliyorlar dedi. Bisiklet için sesini çıkarsan, ülkenin daha önemli sorunları var diyip çıkarlar işin içinden.

167979 dosyayı görüntüle kedicik bu. Adamların resmi yok :)

Neden biliyormusun ? Aşağıdaki hikaye tamda bunu anlatıyor..

Padişah köyün birine fil göndermiş. Köylüler bi zaman sonra file bakamamış, geri verelim demişler. Toplanıp padişaha gitmişler. Tam kapıdan giriyorlarmışki önder olan arkasına bi bakmış hiç kimse yok.
Padişah adama sormuş niye geldin ?
Adam cevap vermiş: padişahım bizim köylüler bi tane daha fil istiyor...

@RedFoXO önder Nasrettin Hoca, padişah denilen de Timurlenk. Şarkısı bile var. Aman hoca kurtar bizi fillerden, gece gündüz çalıştık aç kaldı bu yüzden... Şeklinde.

Geri