Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden tayt?

Taytın üstüne neden şort giyilir? Utanıyor musunuz? Her sporun bir kıyafeti var ona göre giyinmek lazım. Tayt hem pedden dolayı hem de vücuda yapıştığı için rüzgar direnci yaratmasın diye giyilir.

Scudo
Selenin kalitesi daha önemli. Profilinizden gördüğüm kadarıyla bisikletiniz Salcano. Bende Kron tx 150 var orjinal selesi yamuldu, soyuldu süngerleri dağıldı kron şirketi de arkasında durmayınca (kotla biniyormuşum bahaneye bak) parasını verip özceylan bisikletten aldığım Selle Royal markalı İtalyan malı seleyi takıp bisikleti sürdüğümde inanılmaz bir konfor hissi yaşadım sanki evdeki tekli kanepeyi bisiklete takıp sürüyormuşum gibi. O sele ile 70+ km turlara çıktım bacaklarım artık yorgunluktan ölüyorken bile popom bana mısın demedi. Hayatım boyunca hiç tayt giymedim, okula giderken kot pantolon, hobi olarak sürerken eşofman giydim. Kron, Salcano, Bisan vb. yerli markalar giriş seviyesi modellerine selenin bulabildikleri, bulabilecekleri en kötüsünü, en adisini takıyorlar hem bisikleti sürerken kazığa oturuyormuş hissi veriyor hem de 6 ayda kendi varoluşunu sorgulayacak forma bürünüyorlar. Krondan önce Salcano troia marka çift amortisörlü çelik kadrolu çakma downhill bisikletim vardı onun da selesi hem acıtırdı hem de süngeri komple seleden ayrılmıştı selobant ile yapıştırarak kullanıyordum. Demem o ki tayt kadar selenin kalitesi de önemli hatta bence sele daha önemli.
Hocam 40 yaşındayım geçen sene bisiklet aldım çocukluğumdan beri ilk kez kullandım
Belki çok rahattır ama bende tayt hayatta giymem 😁
Sele için kılıf aldım jelli biraz daha rahat oldu ama uzun şürüş yapmadım

Hocam 40 yaşındayım geçen sene bisiklet aldım çocukluğumdan beri ilk kez kullandım
Belki çok rahattır ama bende tayt hayatta giymem 😁
Sele için kılıf aldım jelli biraz daha rahat oldu ama uzun şürüş yapmadım
Neden hayatta giymesiniz acaba? Özel bir sebebi var mı? Yoksa kendinize yakıştıramadığınızdanmı yada Türk milleti olarak en büyük handikabımız olan eş, dost veya elalem ne der korkusu mu?

Bisiklet sürerken tayt giymenin amacı, şort giyerken oluşacak rüzgar direncini azaltmak ve daha rahat pedal çevirmektir. Brooks sele kullandığım zamanlar bile pedsiz normal tayt giyerdim. Eğer tayt giymekten çekiniyorsanız formanızın cebine ince, hafif bi şort koyabilirsiniz. Bisikletten indiğinizde giyersiniz.

Özellikle hafif olması açısından doğa yürüyüşlerinde veya yaz dağcılığı faaliyetlerinde uzun tayt giyerim. Kış dağcılığında da yine teknik pantolonun altından termal tayt giyerim. Tayt bahar ve yaz dönemlerinde özellikle kene ile ilgili sorunları minimuma indiriyor. Tecrübeyle de sabittir.
Bisiklet faaliyetlerimde tercih etmemin sebebi de pad desteği ve yine hafiflik.

Neden hayatta giymesiniz acaba? Özel bir sebebi var mı? Yoksa kendinize yakıştıramadığınızdanmı yada Türk milleti olarak en büyük handikabımız olan eş, dost veya elalem ne der korkusu mu?
Hocam dar kesim pantolon ve t-shirt sevmem ama eski tip bulmak mesele rahat edemem sıkı elbise ile yoksa elalem ne der umursamaz biriyim
Gerçekten t-shirt lar body pantolonlar resmen tayt oldu

Spor yaparken giyilen bir şey zaten yoksa bizde sürekli taytla dolaşmıyoruz.Bende dar kıyafetleri sevmem ancak tayt bisiklet kullanımında olmazsa olmazdır

• Beğen
Tepkiler: Adem Tırpancı
Bi keresinde memlekette (küçük bi Trakya kasabası) tayt ile bisiklete binmiştim, babam ‘seni bu kılıkla kimse tanımaz rahat rahat gez’ demişti. Mahalle baskısı, ama taytsız bisiklet bence çok zor olacaktır.

Evet, Neden tayt? ile ilgili bazı yorumlarınızı okudum ve taytın ne kadar faydalı olduğunu öğrenmiş oldum. Fakat dar giymenin erkekler için islamda hükmü nedir diye bir araştırayım dedim. Erkek elbisesinin darlığı konusundaki yasaklar kadın elbisesinde olanlar kadar açık değilmiş ama İslamda avret olan bölgelerin rengini gösterecek ölçüde şeffaf giymek harammış. Ama kalın olmakla beraber yine avret mahallerinin şeklini belli edecek ölçüde dar olan elbise giymek mekruhmuş. Dar giysi giymeye tayt giriyor mu acaba merak ediyorum. Yoksa kot gibi dar pantolonlar için midir? 🤔

Evet, Neden tayt? ile ilgili bazı yorumlarınızı okudum ve taytın ne kadar faydalı olduğunu öğrenmiş oldum. Fakat dar giymenin erkekler için islamda hükmü nedir diye bir araştırayım dedim. Erkek elbisesinin darlığı konusundaki yasaklar kadın elbisesinde olanlar kadar açık değilmiş ama İslamda avret olan bölgelerin rengini gösterecek ölçüde şeffaf giymek harammış. Ama kalın olmakla beraber yine avret mahallerinin şeklini belli edecek ölçüde dar olan elbise giymek mekruhmuş. Dar giysi giymeye tayt giriyor mu acaba merak ediyorum. Yoksa kot gibi dar pantolonlar için midir? 🤔
Merhabalar. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; burası fetva merkezi değil, bisiklet sürücülerinin ve meraklılarının bilgi arayışı ve paylaşımında bulunduğu bir platform. Eğer konuyla ilgili gerçekten dinî bir merakınız varsa, araştırayım demişken cevabınızı da bulmuş olacağınızı düşünüyorum. Niyet okuması yapmak istemiyorum ama burada sormanızı da iyi niyetli bulmuyorum.

İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi olarak, sorunuzla bağlantılı birkaç örnek vermeye çalışacağım. Umarım anlaşılır.

"Sesinizi yükseltmeyin!" ama kimin yanında? "İsraf etmeyin!" ama nasıl? "İtaat edin!" ama kime? "Tayt giymeyin!" Ama niye? Sorulardan anlaşılacağı üzere, her şeyin bir sınırı var, Nisa Suresi 13. ayette de olduğu gibi "İşte bunlar Allah'ın sınırlarıdır.".

Ayetlerin önceleri ve sonraları genel olarak şöyle: Sesinizi peygamberin yanında yükseltmeyin. E peygamber yok diye bağırarak mı konuşacağım? hayır. Forumda bile büyük harflerle başlık açmak yasak. Bir yerde senden başkası ve bir büyük varsa, bağırarak konuşamazsın. Yiyiniz, içiniz israf etmeyiniz. Dökmeyerek mi sağlayacağız bunu? Hayır. Midemizin bir kısmını boş bırakarak.

İşin tayt kısmına gelecek olursak; herkesin günlük giyimiyle veya takım elbiseyle katıldığı bir ortama taytla gidiyorsan ve bu durum ayıplanıyorsa, mekruhtur da, haramdır da. Çünkü mekruh sadece harama yakın olan demek değil, yapılmaması hoş görülen/yapılması hoş görülmeyen de demektir.

İnsanların biraz olsun keyif alarak yaptığı sporları, dini referans gösterip "kardeşim oluyo mu bu hiç" demeyin. Helalini bulun helalini giyelim o zaman.
Neşeli forumlar.

Son düzenleme:
Taytın üzerine bol bir şort giyilebilir.

Tayt giyen süper kahramanlarla bile dalga geçiliyor ki günümüzde forumda bi abimize tayt giyiyor diye laf atan bi kız okumuştum :D

ben şahsen tayt giyecek olsam kesin üstüne eşofman tarzı bişey giyerim dini açıdanda bence haram.

Dini açıdan haramlara bakacak olursak forumdaki bayan arkadaşları dışarı alalım lütfen. Onlarla iletişim kurmamız haram.

Kokuşmuşluk... Tıpkı dindar olmayan birinin bizim yöneticimiz olamaması algısıyla eşdeğer. Çünkü dindar olunca yapılan tüm kötülükler mübah.
Eğitimli, donanımlı yöneticiler mi ? Kimin umurunda.
Provokatör nedir ?

Dini açıdan neyi giyip neyi giymeyeceğiniz size kalmış. Onları dini forumlarda tartışabilirsiniz. Burada bisiklet sporu açısından neyi giyip neyi giymemeyi tartışırsak daha faydalı olur. Aksi durumda iş ya kısır ayrıştırıcı tartışmalara gidiyor, ya da konu kilitleniyor. İkisinin de bir faydası yok.

Taytın üzerine bol bir şort giyilebilir.

Tayt giyen süper kahramanlarla bile dalga geçiliyor ki günümüzde forumda bi abimize tayt giyiyor diye laf atan bi kız okumuştum :D

ben şahsen tayt giyecek olsam kesin üstüne eşofman tarzı bişey giyerim dini açıdanda bence haram.

Forum olarak birçoğumuz 'dalga geçilme' eşiğini aştık. Bu yaşta bisiklete binilir mi diye dalga geçilmesini aştık, bisiklete bu para verilir mi diye dalga geçilmesini aştık, taytla dalga geçilmesini aştık. Ne giyip giymeyeceğiniz sizin tercihiniz, ister şort giyin ister pantolon giyin ama kendiniz nasıl rahat ediyorsanız ona göre giyinin, başkaları ne der diye değil. Aştık onları...

Kiyafetle dalga gecilmesi, tepki Turkiye'de siradan bir durum. Birakin tayti renkli bir seyler giyseniz bile laf edilebiliyor.
En garip kismi ise erkeklerin tayt giydiginde maskulenligini kaybedecegini ya da hasar gorecegini dusunmesi. Erkekliginiz/maskulenliginiz tayt giyerek zarar gorecek kadar kirilgan mi?

Olay basit kapri alırsın ve giyersin olur biter . Kapriyi de bacak aralığı biraz daraltırsın sıkıntı yok .

Yazın haşema ile sürüyorum . Sıcaklarda su tutmaması, vücuda yapışmayan özellikte olması ve çabuk kuruması , deniz bulduğum zaman direkt girme olanakları ile gayet keyifli.

Geri