Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nedir bu MTB düşmanlığı?

ben şehirciyim ama mtb kullananlar iyi tadını çıkarsın atlasın zıplasın mtb tadı ayrı
 
Scudo
Mtb'ciyim ve memnunum. Bütçeme uygun bir mtb kullanıyorum. İleride aynı şekilde bütçeme uygun olarak bir şehir bisikleti daha eklerim inşallah. Uzun turlar yapma düşüncem var çünkü. Ama şu mtb'ci ergendir,karbon kullanan zengindir diye ayıran arkadaşlar.. herkes bütçesine uygun olanı alıp istediği yerde binebilir. Banane adam karbon bisikleti dağa taşa vurup kırdı döktüyse ? Yada kimene ben mtb ile asfaltta işe gidip geliyorsam ? Bazı arkadaşların belirttiği gibi bu tür ayrıştırmalar yapmaya çalışmak yerine faydalı bişeyler yapılabilsede keşke bisikletçiler azınlık olarak kalmasa. Herkese saygılar.
 
haci yaris bisikleti ile kamyon otobus arkasinda (ruzgar kesiyor )diye hiz yapmaktansa mtb ile 20 km hiz ile gider keyfime bakarim. Rogar korkumda olmaz

10000 tl ye pislet aliyorsun binmeye kiyamiyosun haci dugun ceyizimi bu haci . :)
 
bende mtb var dağa bayıra bozuk yola gider asfalttada gider sıkıntı yok her tarafta kullanıyorum kullanıcamda
 
  • Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
@PANTHER
"Video bu model bisiklet kullanıcısını anlamak için kılavuz diyebilirim. "
Diyemezsin. Bir kişinin davranışını burada kılavuz gösteremezsin. Yol bisikleti sürenlere lümpen diyemezsin. Bisikletlinin hatası yok bi kere. Orda sağa çıkış var. Kendisi de sağa dönmeyeceği için şeridin hafif solundan gidiyor ki, arkadan gelip sağa gitmek isteyen biri buna çarpmasın diye. Daha önce hiç öyle yoldan sürmediniz mi? 22 yıldır hiç o tarz bi yoldan gelmediyseniz şaşırtıcı. Veya en sağda durup, mtb nizden inip elinizde mtb nizle geçmişsinizdir sola. Belki de öyle yapmadınız, ama ben dışarıda gördüğüm bir mtb ciyi KILAVUZ alarak sizin de öyle yaptığınızı düşündüm.
Küçümseyici havalar? Pardon?? Sabah beşiktaş sahilde sürüyorum. Gördüğüm her bisikletliye selam veriyorum. Ya elimi kaldırıyorum ona bakarak, ya da kafamı sallıyorum. Mtb ler umursamaz oluyor, hiç cevap dahi vermiyor. Bazıları selam vermemek için başka yönlere bakıyor. Ne bu ego, küçümseyici havalar? Ha kusura bakmayın sadece o gün gördüğüm 10-15 tane mtb ciyi kılavuz aldım ve genelledim.
Yol bisikleti kullanıyorum. Mtb de kullandım. Her zaman kırmızı ışıkta durdum. Yayalara yol verdim. Bisikletlilere selam verdim. Arkamdan gelip, benimle yarış yapmak istercesine sollayan mtb cilere aldırmadan sürdüm. Bu zamana kadar kaza yapmadım mı? Yaptım. Kaza yaptıkça tecrübe edindim. Kaza yapmak için benim hatalı olmama gerek yok.
Eğer o yolda, o bisikletlinin yerinde sen olsaydın bence sen de kaza yapardın. Çünkü o araba bisikletliye çarpmak için sürdü. Sen adında bile bisiklet geçen forumda, arabacıda değil bisikletlide suç buluyorsan (ki suçu yok) 22 değil 122 yıl bisiklet sürsen dahi kendi kılavuzundan şaşmayıp bisiklet sürmeye devam edeceksin.
Son olarak
"Hep bana mı denk geliyor yoksa bu tür bisikletliler orasını bilemiyorum." demişsin. Hayır hep sana denk gelmiyor. Zamanında bir şey yaşamışsın, veya bir şey görmüşsün duymuşsun yol bisikleti kullananlarla alakalı. Bize karşı önyargı oluşmuş. O yüzden hep onlar sana denk gelmiyor. Sen hep elmaların çürük olanlarını görüyorsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkancycling
Rusya da ki kaza videosunu yeni izledim.Araba resmen beklemiş , bisikletçi gelince kasıtlı bir şekilde çarpıyor.Burada bırakın olaya kaza demek aynen başlıkta olduğu gibi bu bir cinayete teşebbüs...
Bazı arkadaşlar da bisikletçiyi suçlamış yahu GÖZ var nizam var yuh yaniii.Her insanın beyninin çalışma kapasitesi veya ne bilim dikkati, görme derecesi farklıdır, ben videoyu 3 kere izledim ve şimdi yorum yazıyorum lütfen videoyu iyi izlemeden analiz etmeden saçma sapan yorumlarda bulunmayın komik oluyor...
 
@enrique hacı ne diyceksin işte hacı herkesin hayatına kimse karışamaz hacı ya :D fjfjsfjsajf
 
Benim fikrim, 60 km ye kadar mtb kullanılabilir ama mesafe arttıkça hem enerji hem zaman vs bir çok sebebten ötürü yarış bisikleti tercih edilmelidir.Bende bu 2 tür bisiklette var ve İstanbul yollarında 1-2 saatlik işlerim için yarışı sokağa çıkarmaya üşeniyorum,kilitli pedalı,forması vs vs bunlar olmadan keyif alınmaz ee kısa mesafe için de bunları giy felan terlemeden, gerek yok.Çoğu öngörünün aksine yarış bisikletlerinin de bozuk yollarda dayanıklı olduğuna bizzat şahit oldum camlar, çiviler, köy yolları vs.Ancak konu logar kapağı felan olunca tabi bu en büyük tehlikeler arasındadır :) Malesef yola dikey yapmak varken neden paralel yaparlar anlam veremiyorum çok çok basit bir olay olmasına rağmen diyeceğim tek şey, this is Turkey.Böyle bi deyim var hacı :p
İstanbul gibi bi yerde yarış bisikletini nerde kullanıyorum diye sorarsanız da şile yolları, kocaeli kartepe vs genelde otobanlara çıkmak en iyisi.Hem trafik, gürültüden uzaklaşıyorsunuz hem de yollar temiz :) Mtb yi spor olarak ise Belgrad ormanı,polonezköy parkuru felan ama malesef çok seçenek yok o yüzden mtb bisikletim daha çok benim gündelik işleri görmede yardımcı oluyor...
 
Ben şehir içinde gezmiyorum Mtb kullaniyorum. Dağ, bayir arabanin olmadigi yerdeyim. Şehir içinde bisiklet sürmek Türkiye gibi bir yerde büyük sıkıntı.
 
Bakın şimdi ben liseye gecctim tamam mi mtb alacagim liseme gitmek icin bisikletle pek aram yoktur liseye giderken %65 asfalt /taş yol gerisi taşlı çakıllı ben simdi buraya resim atamiyorum da ben simdi o taşlı yola nasıl yol bisikletiyle ya da şehir bisikletiyle gireyim Allah aşkına ya beni bisikletten soguttunuz ne yapayim duzgun yolu bisikletle gidip gerisini sirtimda mi gotureyim ne yapayim ya sizene milletin neye bindiginden heeh yeter be:kötü:20180728_182135.jpg IMG-20180725-WA0001.jpg

Resim atmanin bi yolunu buldum da yaziyi kaldirmayi unutmusun
 
bu yolda kullananlar var ama ne kadar sağlıklı onu bilmiyorum . bir de yol bisikletlerini sadece asfaltta kullanın diyorlar ama bu yollarda kullananlar neye dayanarak bunu yapıyor acaba?
 
@Ozan52500 Kardeşim ilacın bende al yazıyorum reçeteni city bike al korumalı lastik tak düz yolda maşanı kitle ariziye girdiğinde maşanı aç
 
@Yagizz2 aynen katılıyorum hocam , bendeki alet öyle , tamamen özelleştirilebilir :hhhhhh:

Maşa açık - kapalı , fark barizler ötesi. Heleki bol çukurlu arnavut kaldırım yollarda.

Kapalıyken de düz yolda bastığını direkt aktarması keyif verici ;)
 
@TatanQa_tr ben katlanırcıyım ama ileride bir bisiklet alıcak olursam hidrolikli Mosso Legarda alırım
 
Ekleme yapayım da yanlış anlaşılmasın , MTB ye karşı falan değilim , severim de üstelik , bütçem sağlam olsa bir MTB bir yol bisikleti alır koyardım sarayımın 2000. odasına :kahve:
 
  • Beğen
Tepkiler: suat akman
ayrışma ihtiyacı. benim yaptığım en iyidir sıkıntısı bu. mtb kullandım çünkü yolların adı var kendi yoktu zamanında. asfalt ama her yer çukur. hem bakmayın, bu jadar çeşit bisiklet son 10 yılın pazarlama stratejisi. 10 evvelinden önce, bu kadar büyük değildi sıkıntımız. şimdi, ilk sorum bisiklete nerede bineceksin, ikinci sorum da bütçen ne? ancak insanların kafalarında, bisikletle ne yapmak istedikleri net değil. bisiklete bir app indiririz hoop mtb olur, bir app ile katlanır, diğer app ile drop bar çıkar yolda rüzgar gibi eser sanıyorlar. algıları bu yönde. nerede süreceksin? işte evden işe gidip geleceğim yol düz ise ince teker önerir geçerim. amaa hafta sonları downhill de yapayım, katlayayım bagaja da sığsın demeye başladıklarında anlıyorum ki, gencimiz aşık ama duygularından da emin değil. tam bir kaos. bütçe ne diyorum 350 lira diyince benim bilgisayar programı doğrudan genci karfurdaki bisiklet reyonuna gönderiyor. sen sağ ben selamet. mtb nin yeri ayridir, diğerlerinin ayrı. 21 yıl mtb, 5 yıldır da yol kullanıyorum, mtb m yok. aramıyorum da, ama mtb de keyiflidir. sürme alışkanlığımda mtb nin yeri yok artık. ama gidilen yola yapılan akrobasiye, ne kadar hor kullandığınıza bakar mtb ihtiyacı.
 
MTB'yi ezme sevdası her toplululukta sık gözüken eski/işi bilen tayfanın amatörleri ezme sevdasından öte değil. Nedense böyle niş topluluklarda hep gördüğümüz olaydır. Örnek müzisyenler (özellikle özeneni çok olduğundan gitaristler) giriş seviyesi gitarları, amfileri kötüler; yok bilgisayarcısı RAM'i beğenmez daha geçen sene kendi kullandığı ekran kartını beğenmez; balıkçısı zıpkın beğenmez onla balık vurulurmu der. Gerçekte bakarsan 1990'larn yılmaz zıpkınıyla 20-30 kg'lık akya - orfoz vuranları, orta halli washburn'le konsere çıkıp milleti coşturanları, 64kb'lık bilgisayarla aya gidip gelenleri görebilirsin. A bir de bu eleştirileri yapanlar büyük şehirlerin orta göbeğinde SUV'la gezerler. Genel anlamda bisiklet kullanmak manevi olarak bir duruştur. Önemli olan da budur. En nihayetinde kadro geometrisi, dişli çap ve sayıları ile lastik kalınlığı/çapından ibaret temel anlamda bütün bisikletler.
 
Geri