Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nedir Bu Sprint?

Dizdar MERT

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Temmuz 2010
Mesaj
504
Tepki
213
Şehir
Ankara
Arkadaşlar bazı yerlerde sprint atmak gibi bir deyiş görüyorum bunun anlamı nedir mesela "iyi bir sprintle 65-70km/h" ye çıkarsın gibi birşey gördüm açıklarsanız sevinirim forumda bulamadım o yüzden buraya açtım konuyu.
 
Scudo
5 arkadaşınla yan yana 30 km hızla gidiyorsun,

Sen,onlar hala 30 km de iken ani hızlanma ile ayrılıp arada fark yaratarak onlardan uzaklaşırsan sprint yapmış olursun.
 
sprint yüksek hızla yapılan kısa mesafe sürüş demektir basitçe.

genelde bisiklet yarışlarında etap düz ise ve bisikletçiler son 500-600 metreyi
depara kalkarak giderler..buna sprint denir

Yarış içerisindede olur sprint aralarda sprint kapıları olur bu kapıları en önde geçen bisikletçiler puan alır
 
Arkadaşlar herkese cevapları için teşekkür ediyorum:)
Yalnız bu sprint olayinda vitesi ön en büyük arka en küçük konumuna getirip mi yapmalıyız yoksa fark etmez mi?
Birde başka teknikleri de varsa anlatırmısınız?
Kafam karıştı da biraz dağ bisikletinde falan yapmaya çalışıyorum hiç öyle aşırı bir hıza ulaşamıyorum :S
 
peki yol bisikleti alınca düz bir yolda, dişsiz bir yol bisikleti lastiğiyle sprint atınca maksimum kaç yapabilirim ?
 
@Tarık Kalkan

Sprintte amaç nedir?
Ayrıca haklısınız hız merakım olduğu doğru:eek:
Ama tabi 70 görceğimden emin değilim:D
Birde bu sprint olayını geliştirmek için bildiğiniz bir antreman var mı yani bana şu anda yol bisikleti verseler 70e çıkamam tabi ama ileride belirli bir antremanla bunu geliştirmem mümkün mü yoksa denildiği gibi doğuştan gelen bir yetenek mi bu ?
 
  • Beğen
Tepkiler: şükrü sarıkoç
Bir de son birşey daha soracağım,
yol bisikletinde en ağır dişli konumu kaçtır?
 
@Tarık Kalkan

Yaaa bu rakamları duyunca beynimden vurulmuşa dönüyorum, düz yolda benim gördüğüm max. hız 41 km/s ve bu hızı koruyabilme kapasitem max. 3-4 dk. :(
bunalıma giriyorum inanın... Bu arada MTB ciyim.
 
Hızlı gidenlere özenme, yada herhangi bir ergen durumu değil benimkisi, özetle bisikleti ve onun bana verdiği hissi seviyorum, limitlerimi keşfetmek istiyorum hepsi bu. Anladığım kadarıyla bir çok değişken etkili bu hız artırma mevzusunda.Kadans olarak 90 ın altına 45 dk. boyunca düşmüyorum sabit bisiklet ile.Fakat trafikte bu mümkün olmuyor, hele yokuşlu inişli yolların çok fazla olduğu bir yerde antrenman yapmak zorunda olmak bu hız sabitleme olayını mümkünatsız kılıyor. Aslına bakarsanız bende nabız ve kadans arasındaki ilşkinin performansı nasıl etkilediği konusunda son derece cahilim. En makbulü nedir, nabzımız kaç olmalıdır ... Aydınlatırsanız sevinirim.
 
Aslında çıkmadınız, bunlar zaten birbiriyle bağlantılı faktörler.Eğer önümde uzun,düz ve boş bir yol varsa bende ort. hızıma odaklanıyorum, ama sözylediğim gibi bu herzaman mümkün olmuyor. Aslında yanlış anlamadıysam bu değerleri ne kadar koruduğumuz , yani dayanıklılık en önemlisi... İşte ben tam da onu artırmaya çalışıyorum.Yokuşlarla çok iyi anlaşıyorum orada bir problem yok ama ort. hızımı artırmam lazım. Şu ana kadar max.ort hızım 12 km boyunca 29.2 km/s oldu, daha fazlasını yapamadım. İlerleyen günlerde artık... Bilgi için teşekkürler.
 
Televizyon'dan duyuyoruz Sprinter'lar neden yokuş çıkamıyorlar,
İstisnalar var galiba, mesela Contador'da düz yol sprint yokuş hepsi mi var?

Bahsettiğiniz düz yolda 25 - 30 km bayağı iyi rakamlar aslında, Bakmayın, normal bisikletler için bir his dolup içimize, uçuyoruz sandığımız hızlar :)
 
sprint atmak bir anda hızlanmaktır bacak kas yapısındaki beyaz kasların gelişmesine yardımcı olur beyaz kaslar sprint atarak gelişir ve 18 yaşına kadar gelişir .
 
daha fazla hızlanmak istiyorsan tempolu gitmelisin ve yavaş yavaş vites arttırmalısın bi süre sonra bacakların alışacak ve hızlanacaksın :D
 
45 dk boyunca gidiyorsan eğer ki sanmıyorum şekerin düşer ve birşeyler yemen gerekir aksi taktirde feci şekilde yorulursun
 
Aşil tendondan Calves'e bağlanarak,Hamstrings'lere uzanan;quadriceps'lerin belirgin bir tepecik oluşturduğu bacak kaslarıyla,180-200 km yol katettikten sonra,diğerleri "Bitse de kurtulsak" modundayken,söz konusu kas kütlesi sahiplerinin, figüranlardan sıyrılarak,başrol oyuncusu olmanın gereklerini insan üstü bir çabayla yerine getirdiği "an" ın,bisiklet sporundaki adıdır Sprint.

Mark Cawendish,Andrei Graipel,Peter Sagan...Bunlardan her hangi birini,sonuna "sprint Finish" yazıp "Google" da video araması yapmanız yeterli olacaktır.
 
35:00 dan itibaren izlerseniz sprint ve güç ne demektir gayet iyi anlaşılır :)

(link)

Bu da bir sene öncesi: (link)

Lead-out yapan vatandaş (Renshaw) daha çizgi geçilmeden elleri kaldırıyor zaten :)
 
Geri