Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

NG650 v pişmanlıktır.. 1 haftada olanlar

@M.Burak KARADAĞ

Hani demek istediğim o fotoğraftaki yamuk olan kısmı ücretsiz değiştirir mi? 2 yıl garantisi var

Scudo
Yamuk olan iki baklayı değiştirecek altı üstü, 2-3 liraya kadar düşmemesi lazım bir servisin.

Normaldir salcano önüne gelene bayi servis ruhsati veriyor sanirim. Sonuç ortada tabi doğru ayarlanmamis vites yüzünden basiniza gelen şeyler bunlar. Eğer salcano aldiysan zaten servisleri yüzünden ya bisikletten sogursun ya bisikletci olursun.

garantili bir ürün almışsınız, garantiden yararlanmak için ne olmasını bekliyorsunuz ki, tabi hakkınızı arayacaksınız,
sorunu hangi servisle çözemiyorsanız önce o servisi şikayet edeceksiniz, sonra da merkez binayı hergün arayacaksınız,
hergün rahatsız edeceksiniz ki sizden kurtulmanın tek yolunun sorunu çözmek olduğunu anlayacaklar.

şikayet etsem kimse dikkate almaz diye düşünmekle hata ediyorsunuz, illa ki birileri dikkate alır!!!

Bir kaç gün önce 20km civarında giderken zincir bir anda attı ve az daha uçuyordum. Aynaya öyle bir sıkışmıştı ki pedalı tamamen kilitlemişti. İlk deneyimimdi zaten. Eve çok yakındım ama asıla asıla zar zor çıkarıp yerine taktım ve simsiyah yağlı ellerle devam ettim. Bisikleti internetten aldım diye servisin yaptığı surat ifadesinden öylesine toplayıp vereceğini anlamalıydım. Şansınız varsa iyi bir servise denk gelirsiniz. Yoksa geçmiş olsun..

Bu tür olaylarda markaların da suçu var tabi, önüne gelene servislik verirlerse olacağı budur. Adını kötüye çıkarmaktan başka bir şey değil bu yaptıkları. Aynı zamanda kullanıcıyı düşündükleri falan yok. Çünkü kullanıcıyı düşünseler önüne gelene servislik vermez. Şikayetlere göre hareket eder ve servis konusunda bir şeyler yapmaya çalışırlar..

Vites bisikleti aldığım ilk andan itibaren sorunlu. Katur kutur gidiyorum. 10 gün sonra ilk bakıma giderim bir daha da servise falan uğramam ve kendi işimi kendim görürüm inşallah..

@pohuman

Bide bu şikayetleri tek salcano servislerinde görüyorum yazık ya . Bir daha asla salcanoyla uğraşmam..

@Türka¥

Yararlanacağım sonuna kadar ya kafaya koydum

@Jokurx
Bakma sen insanlar diğer markalar pahalı olduğu için salcano'ya daha çok yöneliyorlar. Haliylede bu tür sıkıntılar sadece salcano daymış gibi görünüyor, gayet normal ;)

@BF Okuru

Bugün pazar.dinleneyim yarın ilk işim götürmek olacak servise..

@Jokurx

Hocam değiştirse de birşey fark etmeyebilir, yalnış anlama ama bana senin vites kullanımında kaynaklı gibi göründü. Senin kullandığın vites sistemi salcanoya özel bi sistem değil ki, bütün giriş seviyesi bisikletlerde kullanılan bir model bu(tourney , altus).

Zinciri yağlanmış ve doğru vites ayarı yapılmış en düşük vites modelinden en yüksek vites modeline kadar vites değişimi, nerdeyse hissetmeyecek kadar hafif ve vites değiştirdikten sonra tak sesi duymuyucak şekilde olur. Yani vitesi 1den 7ye kadar tek tek değiştir, eğer ki bahsettiğim gibi değişiyorsa sorun senindir.

O kısımdaki 3-4 bakla değişecek 3-5 tl lik iş.
Şimdi olay şu (hiç kimsenin bisikletini, bütçesini, beğenisini, ve gayretini aşağılamak için yazmıyorum)
1 1000 tl nin altında aldığınız her bisiklet öyle yada böyle bir sorun çıkarır çünkü maliyeti 500 tl lerdedir. Hiç bir sanayi üretimi maliyeti 2 ye katlamıyorsa üretim yapmaz. 800 tl bir bisiklet 300 maliyet 300 kar 100 devlet Payı şekilindedir.
2 düşük bütçelere bisiklet alınmaz mı? Alınır ama öyle servisler, hizmetler, garantiler beklemek gerekmez ayrıca pahalı bisiklet sahibi olsanı da sorunu bulup çözmek, tura çıkmadan kontrolleri her zaman yapabilmek, daha önce denediğiniz yedeklerin Yanınızda olduğunu bilmek sizin işiniz. Pahalı bisiklet aldığınızda size Kapıdan çıktığınız andan itibaren hizmet vermezler verselerde 20€ 60€ lar havalarda uçuşur. Sadece kontrol 1 seferlik. Belki bariz bir bozukluk için servis ücreti almadan garantiden değişim. Yani ben arka aktarıcımı yamulttum gittim yenisini aldım şunu değiştir desen kimse bedava yapmaz.
3 burada bariz kurulum servis hatası var ama o servis hiç para almadan kurulum yapacak ve sizden aldığı kupon başına 10-15 tl para alacak bu yüzden servis olduğu için mecburen yapıyor elinde 100 tl lik başka bir iş varsa dikkati onda oluyor.
4 tamir bakım ve değişim işlerini öğreneceksiniz 500 tl lik bisiklette öğrenip 3000 tl lik bisiklet aldığınızda neyi nasıl yapıldığını bilmek hem tur esnasında hemde bisikletin genel durumunkonusunda müdahale şansı verir. En yakın bayiye 10 larca km uzakta kadro kulağın koptu servise pedal çevirerek nasıl gidilir bilmek sizin yararınıza. Yedek lastiğinizde, ön arka lastiğinizde kaç tane yama olduğunu bilmek. Fren pabuçlarının, balataların disklerin durumunu bilmek size yarar. Frenlerin iyi durumda olduğunu her parçasını siz takarsanız bilirsiniz. Servisin elinde size uygun balata yoktur başka yerde yaptırmamaniz için balatalar az daha gider 1 ay sonra gel der siz 10 gün sora yokuş aşşağı inerken frenlerin tutmamasıyla balatanın bittiğini öğrenirsiniz.
5 ve en önemlisi salcano bir bisiklette Türk Kullanıcısının aradığı en büyük özelliği sunuyor ve istisnasız her modelinde. Ucuzluk, Türkiye'deki her bisikletten ucuzunu hatta ithal ürünlerin aynı setli bisikletinin salcanoda yarı fiyatına bulmak mümkün. Salcano her kadroyu ham aliminyum gibi gösterip %2 vergi ile ithal eder buna vites sistemleri dahil. Burada birleştirir bit miş ürün olarak piyasaya Sürer ve devlet %18 vergi alır. Ithal bisiklet %12 gümrük vergisi üzerine gümrük işlemleri bedeli üzerine %18 vergi bu arada kur riski ile tabiki aceara setli bir bisiklete salcano 1000 tl derken ithalatçı 1800 tl der. En önemli özelliği her bisikletten ucuz ve Avantajlı olması bu nedemek hiç tecrübesi olmayan her bisikleti aynı sanan yeni başlayanlara en az 1 kere satmak demek ve bu Say'ı çok yüksek dolayısı ile müşteri 1 kere müşteri olsa yeter ona.

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
@Ozan Cansel

Bende öyle değildi servisten aldım yolda sürerken ön tarafı 2 ye çıkarırken zincir sürtüyordu tırr tırr ses çıkarttı. Kolay geçmedi yani. Bilmiyorum :( Arkadaşımda aldı başka model beraber sürüyoruz ama o mağazadan aldı ve alır almaz montajını yaptılar . Ve özenle yaptılar. Ben mağazalarından almadım götürdüğüm servisin. 2 gün sonra montajımm yapıldı o kadar çok sıra vardı. Adam bitirmek için tak tak yapıyordur montajı bakmadan. Çünkü bekleyen insan çok.

@Zekeriya Çab

Serviste ki adamda demişti benden alınan bisiklete doğal olarak öncelik veririm felan. Valla haklısınız ne diyim. Ama bütçemiz bu kadar olduğu için bunu alabildim. Keşke daha fazla param olsa da daha iyi bisiklet alabilsem :kötü:

Servisler konusunda Salcano'ya has bir sıkıntı olduğu kanısında değilim. Çünkü bisiklet servislerinin çoğu birden fazla markaya hizmet veriyorlar.

Ben birkaç gün önce 2 adet carraro bisiklet aldım hepsiburada.com'dan. Büyükçekmece'de Muhammet Ali Saraçoğlu diye bir servisi aradım. iki bisikletim var montaj yaptıracağım dedim. Randevu almanız lazım çok yoğunuz bugün dedi. İyi o zaman yarın geleyim dedim. Öğle arasına yakın gelirsiniz, bir-iki saat sonra uğrarsınız bisikletleri veririz dedi.

Bende ertesi sabah bisikletleri arabaya yükledim, saat 10:30 gibi aradım adamları adresinizin tam tarifini alabilir miyim dedim. Adamın cevabı :"Şu anda çok yoğunuz montaj yapamam oldu".

Böyle deyince "dün demediniz mi yarın şu saatte gelin diye bende bisikletleri yükledim geliyorum" dedim. Adam daha pişkin şekilde "gelsenizde montaj yapamam oldu".

Bende haramideredeki Çelikoğlu bisiklete bıraktım, ama akşam 8 den sonra aldım bisikletleri.

Uzun lafın kısası esnaflığı ve ticareti sadece Salcano servisleri bilmiyor diğerleri çok iyi zannetmeyin.

Markadan ziyade servisteki -bayideki- insanın iş ahlakıyla alakalı bir durum bu sadece montaj hatası değil ben bisikleti aldığımda bayi ücretsiz ilk bakım kuponlarını vermemiş tabi bende o zaman bilmediğim için istemedim ilk bakıma başka servise gidince oradaki adam söyledi ama çok geçti artık adam yaptı yinede para almadan yani uzun lafın kısası her iş kolunda olduğu gibi bisiklet servisliği yapan adamlar 3 kuruş için hem kendilerini hemde firmaları lekeliyorlar tabi bunda firmaların denetimsizliği yada göz yumması da büyük etken

Yazık yaaa. Madem uğraşmıcaksınız yapmıcaksınız adam akıllı almayın servis bayiliği. Kendi reklamları için alıyorlar bence

Tüm servisler aynı önemli olan sizin bilmeniz. Bir parçayı servis dalgınlıkla ters taktı diyelim siz o parçanın ter olduğunu bilmezseniz ters olarak yola çıkarsınız illa kötü niyetle değil gayet dalgınlık la yapılan hata da olur. Bisiklet araba gibi değil içi dışı bir Karmaşık bir düzenek değil tavsiyem
Bütçeniz yada Canınız ucuz bisiklet kullanmak istiyorsa kaçacak yeriniz yok montajı takıp sökmeyi değiştirmeyi bileceksiniz bütçeniz daha çok olsada bilmeniz yararınıza çünkü bisiklette kaporta yok kazaya sebep olacak bir eksiklik yada Yanlışlığı kendim yapmış olmak isterim başkasının lakayitliğinin bedelini ödeyemem.

@Zekeriya Çab

Daha 2. Bisikletim ve önceki aşırı kötüydü. Çook eski zaten. Çok amatörüm yani öğrencem zamanla inşalah:)

• Beğen
Tepkiler: dodobir
@Jokurx karar vermek işin yarısıdır koç. Sen öğrenecem dersen öğrenirsin. Bana ne dersen servis de zaten bana ne diyor.

• Beğen
Tepkiler: N.ÖZKAN
@Jokurx bey bana biraz şikayetleriniz zincir uzunluğunda yaşadığım sorunları anımsatdı, ön ve arkayı en küçük dişliye alarak ayakta bi yüklenmeyi deneyin eğer zora gelince atlamada yapıyorsa zincir baklası fazla olabilir,

Bunu daha iyi zincir aktarıcının en katlanmış ve 3x1 gibi en açılmış pozisyonlarındaki duruşundanda bunun kanısına varılabilir..

@Jokurx dostum sende benim gibi şanssızsın bende geçen haftalarda decathlondan aldım bir bisiklet. (Rr 6.3) Bunny hop denerken bir anda zincirim koptu. Neyse değiştirdim şimdi vites ayarları gitti. Bence 1 ay bekleme zincirini değiştir. Garanti konusunda çekincen varsa sor çünkü zincir gerçekten sinir bozucu olabiliyor. :D

Geri