Konunun basini okudum ve tum aciklamalara bakmadim. Firma kotulemeleri de var ve ben firmayi savunmayacagim ama:
Salcanonun kadrosunun cok kotu oldugunu belgelerseniz kabul. Vites cekis sistemi ise pek cok giris seviye bisiklette kullanilan donanim. Burada sorun montaj ozensizligi ve ayar yetersizligi olmali.
Uretim hatasi her zaman icin olasidir. Bu durumda zaten garantiden degismesi gerekir.
Sizin durumunuzda uretim hatasi (hasarli-arizali parca), montaj hatasi yoksa (belli bir sure kullanmissiniz ve normal calismis hersey), sorun vites ayarinizda!
On ve arka vites aktaricilarin alt ve ust limit ayarlari dogru yapilmamissa zinciriniz dislilerden asarak atar. Ozellikle ruble aktaricisi nedeni ile olursa o anda uygulanan gucle kadro-ruble veya ruble-teker arasina sıkışarak zorlanir, yamulur, kirilir.
Zincirin hasarli baklalarini degiştirterek vites ayarlarini ve limit ayarlarini duzgunce yaptirin.
Ancak gecirdiginiz iki zincir sorunu nedeni ile parcalarda sorun olup olmadigini da iyice kontrol ettirin.
Gecmis olsun, kazasiz, belasiz, arizasiz, patlaksiz, keyifli pedallar