@Jokurx Kardeşim öncelikle belirtmek isterim ben de bir ng650 sahibi idim.
Bisikleti 2. el olarak sırf otobüse para vermemek için 190tl 'ye almıştım.
Aldıktan sonra kronik parçaları olan orta ve arka göbeğini ve bir kaç parçasını daha değiştirip güzelce bakımını yaptırdım. Böylelikle başlamış oldum bu bisiklet mevzusuna. Devamındaki 1 sene boyunca yaz kış, kar yağmur demeden ng650' ye bindim. Eh ufak aksaklıklar çıkarsa da onlar da çok cüzi miktarlarda idi. Viteslerin ve frenlerin ayarları bazen kaçıyordu, ben de zırt bırt bisikletçime gitmeyeyim diye kendim öğrenmeye başladım. Temizlik, ayar, bakım, yama vs. gibi. Artık bisiklete sıkıntısız ve aklımda bir soru işareti olmadan binmeye başladım, onu tanıyıp güveniyordum yani. Daha sonra hangi tarzda bisiklet istediğim, kullanım amaçlarım kafamda oturmaya başladı. Ben de buna uygun yeni bir bisiklet aldım.
Evet ng650 salcanonun çoğu modelinde olduğu gibi kronik sorunlara sahip ama sana tavsiyem, bisikleti sadece tamamen maddi olarak düşünme, sonuçta o mekanik bir alet. İllaki bakıma ve masrafa ihtiyaç duyacaktır. Ondan aldığın zevke ve tada bak. Ben ng650'den isteğim doğrultusunda çok zevk almıştım. Sonuç olarak sen bu bisikleti almışsın ve anlattıklarına göre öğreneceğin çok şey var. Öncelikle adam gibi bir bisikletçi bul, ustalığı iyi olsun. Sonuçta senin de yapamayacağın şeyler çıkacaktır. Bisiklet kullanan tanıdıklar edinmeye çalış, onlara bol bol sorular sor, işin içine girdikçe ne kadar çok şey bilmediğinin farkına varacaksın. Bisikletinin bakımlarını kendin yapmaya çalış. Hiç bir bisikletçi senin bisikletinin detaylarıyla uğraşmaz. Uğraşırsa çalıştığı zamanın karşılığındaki parayı çıkaramaz zaten.
Bisikletten lütfen soğuma, bunları aştıktan sonra çok keyif alacağından eminim