Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

NG650 v pişmanlıktır.. 1 haftada olanlar

6 yıllık Hector bisikletimin ağırlığından ve suluk tarzı şeyler takabileceğim yeri olmadığından başka bir problemi yok. Bisikletinizi sevin :)

Scudo
@CanerG
Suluk kafesi için delik açmak konusunda tornacılar yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

@pietro Leatherchest
Helal kardesim boyle devam et!

Bisikletforum ve salcano arasında ne var? Bunun için yeni konu açmayı düşündüm ama boşuna forumu rahatsız etmeye gerek yoktu, madem salcano ya yönelik bi şikayet var... 2 aydır ng350 kullanıyorum ve bisikleti kesinlikle zorluyorum. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım ama nedense bu forumda hiçbirşekilde salcano önerilmiyor markanın yanından geçilmiyor, arama butonuna salcano yazdığımda şikayetler genellikle servis tarafından. Servis hariç salcano ile ilgili sorun yaşayan görmedim. Tek sorun servis midir? Forumda önerilmemesine rağmen bisikleti beğendiğim için donanım da çoook yüksek olmadığından bozulursa bi üst modelini alır yoluma devam ederim diyerek aldım yanlış mı yaptım? Şuan sadece kadro veya maşa sıkıntı çıkarırsa yolda kalırım o da tek seferde çok fazla bütçe ayıramayacağımdan.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@pietro Leatherchest

@Hrii3y

Salcano sitesinden alıntıdır

Yıllık 150.000 adet üretim kapasiteli yerli firma ile olsa olsa gurur duymak lazım. Mutlu olanlar zaten orada burada yazma ihtiyacı duymaz ama üretim hatası ama kendi hatası sebebiyle haklı olanlarda hakkını aramalıdır.

Türk firmaları olmasaydı bizler bu fiyatlara ancak hayalimizde bisiklet kullanırdık.

SALCANO Bisiklet ve Motorsiklet, Salko Bisiklet adıyla, 1975 yılında İstanbul’da bir aile şirketi olarak kuruldu. Salko Bisiklet SALCANO markası adı altında 16.000 m2 kapalı alanda Bisiklet ve Motorsiklet üretimini sürdürmektedir. Günlük 600 adet, yıllık 150.000 adeti aşan üretim kapasitesi ile çalışan Salcano Bisiklet üretiminin 100.000 adedini başta İngiltere olmak üzere Hollanda, Almanya, Afrika ve Balkan ülkelerine ihrac etmektedir.
2001 yılından bu yana Motosiklet pazarı hakkında yaptığımız araştırma ve bulgulara dayanarak,2006 yılında motosiklet marketine giriş yaptık. Salcano markası ile Türkiye standartlarına ve yollarına göre özel olarak üretilen ürünlerimizin yapılan testler sonucunda muadillerine oranla %25 yakıt tasarrufu sağladığı ortaya çıkmıştır. Ürünlerimiz Türkiye genelinde 500’ün üzerinde SALCANO bayisinde satılmaktadır, ayrıca 400 civarında SALCANO servisimizle müşterilerimize satış sonrası hizmet vermeye devam etmekteyiz.

@Jokurx
Arkadasim bahsettigin sorunlarin hicbirisinin ng650 nin kalitesiz olmasiyla bi alakasi yok,tamamen servisin ayarlari duzgun yapmamasindan kaynakli.
1.zincir atmasi arka vitesteki 2 vidanin ayari yapilmamasindan kaynakli
2.sele yerinden oynamasi vidanin sıkılmamasindan kaynakli
3.arka tekerin hafif 8 cizmesi,her yeni bisiklette olur agirlik arka tekere bindigi icin en basta ufak bi bozulma olur.akord ayari ise 5dknizi almaz basit
4.ciftini 200 lira verdigim lastikleri 4 gunde 3 kez patladi.sans faktörü
Sonuc olarak ng650ye 2000km bindim lastik haric hic yolda kalmadim. 1.87boy ve 18inc kadro olmasina ragmen.frenlerin ses yapmasina gelirsek xlc yada baradine 3 renkli kartuslu v fren pabucu alin hd frenlerden bile saglam ve sessiz oldugunu gorceksiniz.

Geçmiş olsun.Bir servis kurbanı daha :( bende NG 650 v kullanıcısıyım. 5 aydır hiç bir sorun yaşamadım 1000 km nin üstünde yol yaptım . Senin kısmetine yanlış montaj yapan bir servis denk gelmiş :(

@pietro Leatherchest
Tabi arkadasim alma bence sen bu sekilde lüzumsuz laflar edecegine. Git Amerikada yaşa bence,cicili bicili scott bisikletlerin olsun.

Düzelttim simdi gidebilirsin.

NG650 V fren bende de var çok memnunum uzun yolada gittim hiçbir sıkıntı olmadı.. Bence yazdığın yazıdan anlaşılıyor sorun bisiklette değil arkadaşım sorun ya montajda yada sende yanlış vites kullanımından geliyor o sesler. Frenlerden ses geliyor diyorsun o ses frenlerden değil lastik kalın olduğu için birden sprinte kalkınca yolda ses yapmaya başlıyor onun frenle alakası yok artı frenlerinden olsun her şeyinden memnunum ben tek dikkat etmen gereken doğru vites kullanımı ;)

@CirkinTim

Tekerlekten hızlanınca gelen ses ile frenden sıkınca gelen sesi ayırt edebiliyorum. Dediğiniz çok alakasız. Ve vites kullanımlarımda doğru 1-1 1-2 1-3 2-3 2-4 2-5 3-5 3-6 3-7 şeklinde. Bence sorun serviste çünkü bugün farkettim gidonu dahi yamuk takmışlar. Sağa doğru fazladan çıkık. Bugünde gittim usta yine yokmuş. Ne zamandır gidiyorum vitesler için. Şu bedava 2. Bakımıda yaptıracağım ve bir daha asla oranın yanından bile geçmicem. Olmadı artık parayı bi yerden bulup başka bisikletçiye yaptırcam bakımı. Bugün bi tanesine sordum 30-35 tlye yaparım komple bakım dedi.

@Jokurx
Kardesim ben sana hak veriyorum servis cok onemli ve sadece yapmak icin yapiyorlar.Ben sifir bisiklet almistim.Aldigim 2.haftasinda vites gecislerin sikinti zincir atma gibi sorunlar yasadim.Gecenlerde servise bakima goturdum sorunlari anlattim iki vida sikta tamam oldu dedi.Ama hala bahsettigim sorun yine devam ediyor.Ustelik birde simdi zincir on aktaricilara surtuyor ve ses yapiyor.Sorun cikiyor yaptirmaya gidiyorsun sorun cozulmuyor ustelik baska sorunlarda ortaya cikiyor.Nasil is yapiyorlarsa…

• Beğen
Tepkiler: BicycleLover
@Jokurx Kardeşim öncelikle belirtmek isterim ben de bir ng650 sahibi idim.;) Bisikleti 2. el olarak sırf otobüse para vermemek için 190tl 'ye almıştım. :)Aldıktan sonra kronik parçaları olan orta ve arka göbeğini ve bir kaç parçasını daha değiştirip güzelce bakımını yaptırdım. Böylelikle başlamış oldum bu bisiklet mevzusuna. Devamındaki 1 sene boyunca yaz kış, kar yağmur demeden ng650' ye bindim. Eh ufak aksaklıklar çıkarsa da onlar da çok cüzi miktarlarda idi. Viteslerin ve frenlerin ayarları bazen kaçıyordu, ben de zırt bırt bisikletçime gitmeyeyim diye kendim öğrenmeye başladım. Temizlik, ayar, bakım, yama vs. gibi. Artık bisiklete sıkıntısız ve aklımda bir soru işareti olmadan binmeye başladım, onu tanıyıp güveniyordum yani. Daha sonra hangi tarzda bisiklet istediğim, kullanım amaçlarım kafamda oturmaya başladı. Ben de buna uygun yeni bir bisiklet aldım. :)
Evet ng650 salcanonun çoğu modelinde olduğu gibi kronik sorunlara sahip ama sana tavsiyem, bisikleti sadece tamamen maddi olarak düşünme, sonuçta o mekanik bir alet. İllaki bakıma ve masrafa ihtiyaç duyacaktır. Ondan aldığın zevke ve tada bak. Ben ng650'den isteğim doğrultusunda çok zevk almıştım. Sonuç olarak sen bu bisikleti almışsın ve anlattıklarına göre öğreneceğin çok şey var. Öncelikle adam gibi bir bisikletçi bul, ustalığı iyi olsun. Sonuçta senin de yapamayacağın şeyler çıkacaktır. Bisiklet kullanan tanıdıklar edinmeye çalış, onlara bol bol sorular sor, işin içine girdikçe ne kadar çok şey bilmediğinin farkına varacaksın. Bisikletinin bakımlarını kendin yapmaya çalış. Hiç bir bisikletçi senin bisikletinin detaylarıyla uğraşmaz. Uğraşırsa çalıştığı zamanın karşılığındaki parayı çıkaramaz zaten.;)
Bisikletten lütfen soğuma, bunları aştıktan sonra çok keyif alacağından eminim :D

Arkadaşlar bendede ng 650 var pedal basarken arka göbekten sesler geliyor zincir devamlı sarkma yapıyor.normalde bisikleti elimle götürüken bile pedalların dönmemesi gerekirken,dönüyor?servis yagdan diyor başka bişy demiyor.bu sorunu yaşayan varmı?yardımcı olursanız sevinirim.bu arada bisikletide 4temmuzda aldım

Zincir 15lira onu değiştirdiğinde ve zinciri bisiklet icin kullanilan yaglar ile yaglarsan hic sorun olmaz tabi on arka ve orta gobeklerde yaglanacak be ayda bir balata spreyiyle bisikletin uzerindeki tum yag temizlenip toz topraktan arındırılacak.ben 6 aydir ng650 kullaniyorum dediginiz hicbir sorunla karsilasmadim

Kardeşim bendede ng650 md 29'' var. Memnunum neden mi bisikleti tanıyacaksın neyi yapıp neyi yapamayacağını bileceksin. Örneğin kardeşim bu bisiklet mtb her kaldırımdan atlarım çıkarım diye bir şey yok o bisikletin göbeği çok zayıf, büyük ihtimal nasıl atlandığınıda tam yapamıyorsunfur ordanda vitesler zincirler gider. Lastik patlayacak elbet 2.20 lik dandik lastikler var. Nasıl yama yapılcağını bil, malzemeni eksik etme. Ha benim avantajım şurda oldu gittim bisikleti izmir ana bayi çankaya sundudan aldım. Bisiklete en ufak bişey olsa ayarı gitse ben yapamassam götürüyorum hallediyorlar karşılıksız. Neden böyleler peki? Herkes biliyor netten 100 -50 lira ucuz almayı. Ben pahalıya aldığımda zaten o karşılığı verdim. Bisikletle ilgili daha sorun olursa bana yaz beraber halledelim

Geri