Scudo Sports

Niçin yaşıyoruz? Var mı bir amacımız, olmalı mı?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Soru klişe ve belki de sıkıcı... Ama bu sorudan ne kadar kaçarsak kaçalım, günün birinde gene duruyoruz ve "niye yaşıyorum?" diye soruyoruz kendimize.

Her ne kadar, "Yaşamın ille de bir amacı olmak zorunda değildir." diyip dursam da kendime, bazı insanların sırf idealleri-inançları uğruna ölümü göze aldıklarını görüyorum ve kendi yaşamımı sorguluyorum.

Niye yaşıyorum, bir amacım var mı, bir amacım olmalı mı?
Doğ, büyü, bisiklet sür, okullar bitir, bisiklet sür, evlen, bisiklet sür, çocuk yap, bisiklet sür, öl ve bisiklet süreme :D.
Bu mudur yani ?

Yoksa çok fazla düşünmemeli mi böyle şeyleri? Gelişine yaşamak mı gerekiyor? :kötü:

Scudo
@m.klcts

başkalarının adına düşünmüşsünüz resmen, sağolun. ben de yıllardır sorguluyordum. boşluktaymışım demek ki...

ironi bir yana, yaşamın amacı yaşadığımız ve paylaşamadığımız şu gezegeni herkes için daha iyi bir yer haline getirmeye çalışmak olmalı bence.

Salak saçma adetler, sırf başkasının gözünde iyi gözükeceğim diye kendini yırtıp krediler çekmek, altındaki arabayı satıp ayfon 6s almak falan...

• Beğen
Tepkiler: by.catamak
Belki de şu soruyu sormak gerekiyor. "Bizi intihar etmekten alıkoyan şey nedir?"

ZARİAT 56 İNSAN VE CİNLERİN YARATILMA GAYESİ
56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.(S.Ateş)
Ve onlara söyle cinleri ve insanları yalnızca Beni tanımaları ve Bana kulluk etmeleri için yarattım. (M.Esed)
O halde, bütün akıl sahibi varlıkların yaratılmasındaki temel amaç, onların Allah’ın varlığını tanımaları (marifet) ve bundan dolayı, kendi var oluşlarını bilinçli olarak O’nun iradesi ve planı ile uyumlu hale getirme isteği duymalarıdır. İşte bu iki aşamalı anıma ve isteme (cognition and willingness) kavramlarıdır ki Kuranın kulluk (ibadet) olarak tanımladığı şeye derin anlamını verir.

@cumali55
Manevi olarak ciddi manada kirlenmiş şu dünyada, buna rağmen , henüz görmediğimiz güzelliklerin , henüz yaşamadığımız mutlulukların olabilitesi :)

Kur-an'ı Kerim'de insanın boşa yaratılmadığı ve bir yaratılış gayesi olduğu açıkça ayetlerde sabittir. Bazı Ayetlerden örnekler;

Kur’an’da “O, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra (kendine has bir şekilde) semaya yöneldi, onu yedi kat olarak yaratıp düzenledi (tanzim etti). O, her şeyi hakkıyla bilendir.” (Bakara suresi, 29. ayet.) buyrulmaktadır. Her şey insana ve onun amaçlarına hizmet için yaratılmıştır. Yine Kur’an’da yer alan; “Sizi boş ve anlamsız yere yarattığımızı ve bize dönmek zorunda olmadığınızı mı sanıyorsunuz?”(Mü’minûn suresi, 115. ayet.) ayeti hayatın amaçsız ve boş olmadığını vurgulamaktadır. Dünya hayatı geçicidir ve insanlar, imtihan için yaratılmıştır. Bu konu ile ilgili Allah şöyle buyurmaktadır: ”O, hanginizin daha güzel iş yapacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır.” (Mülk suresi, 2. ayet.)

Talha Ateş abi teşekkürler.
Bir de beni iğne örneği çok etkiler ,bu konu aklıma geldiğinde ilk o gelir.Üstat diyor ya
Bir köy muhtarsız olmaz, bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz, bir harf kâtipsiz olamaz; biliyorsun.
Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam (son derece düzenli) şu memleket hâkimsiz olur?

@OsmaniyeRehber
Arkadaşlar konuyla alakasız mesajlar yazmayalım.

en iyisi bu konuları çok düşünmemektir. 2012 de bu konuları düşünürken 2hafta depresyona girmiştim, yemek yiyemiyordum, geceleri uyku girmiyordu gözüme. ailem anlamadı tabi durumu, soğuktan üşütüp hasta olduğumu düşündüler. sonra bisiklete başladım, bişeylerle meşgul olmak iyi geldi. size tavsiyem bu konuları çok düşünmeyin. bazen aklıma geliyor özellikle geceleri. öldükten sonra cennete gitsem, sürekli mutlu olacağım ama sonsuz bir mutluluk. işte bu sonsuzlukta korkutuyor beni. bazen de allah bizi yaratmasaydı bu evren, herşey hiç olurdu. biz de hiç olurduk. neyse fazla derine girmeyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Paranız yoksa Allahın yarattığı hiç bir şeyden faydalanamıyorsunuz. Su bile parayla Kusura bakmayın ama bu devirde paranız yoksa siz de yoksunuz. Kuran-ı Kerim bile 45 liraydı bir yerde tam hatırlamıyorum nerede olduğunu

İyi de konu nereye gelmiş bir okuyun. Sanki herkes müslüman, herkes Kur'an'ı hatmetmiş gibi yorumlar... Burası bisiklet forumu değil miydi?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@m.klcts
Git bakalım kasaba," kasap amca kasap amca bana bir kilo beleş et ver" de bak bakalım ne diyor :komik::komik:

• Beğen
Tepkiler: Zafer KAPLAN
  • Beğen
Tepkiler: camoko06
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri