Scudo Sports

nihayet gerçek bisiklete geçiş

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@kırık zincir

arkadaşımın varsa stravası koy dedik yoksa saat tuttunmu dedik ben açıkça inanmıyorum .

3- ya da km saatiniz varmı ? varsa o km saatinin resmini çeker iseniz ,ortalamanızın 40 olduğunu bizzat görürüz

Scudo
ne demişiz 3 nolu soruda kanıt koyacak kanıt yok ise havada kalır

Herkesin keyfi 1. mevki.

bisikletimle mutluyum. insanlarin bisikletine olan sevgisine balta vurmayin forum demek yapici olmak ve bilgi paylasimi demektir.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@kırık zincir

hocam ismin ne senin sen gel bakalım buluşalım senle beşiktaşta
bir gün saat tutacağız ve basacağız sarıyere varmısın

duranın ehliyetin alırım orada

durmadan basacaksın sarıyere kadar arkadaşım tamammı hodri meydan

@Kudret Kurtcebe benim bir iddiam yokki sizle neden geleyim yarışalım benim merak ettiğim strava kullanılmayınca bisikletciler yalanmı söylüyor illa uygulamaya gerekmi var siz diğer arkadaşımıza söyleyin o yarışşsın sizle.

Benim size bir şey ispat etmek zorunluluğum yok ordaki ispat ve düşünceler mtb'e bakılan kötü gözlerdi. Dar bakışlı olmamız gerektiğini vurguladım.

emre arkadaş bana değil foruma ispat edeceksin

@kırık zincir

bizim takımda starava erkan kullanıyor idi ,bende saat tutuyordum erkan stravaları koyar idi ben de saat sonuçlarımı yazar idim ,erkan yanımda olduğu için ispat edecek kişi olur idi ,biz havadan atmayız arkadaşım ,resimde koyar idik

@kırık zincir

iddanız yoksa saygı duyarım aynen..

Kendiniz yola şehir bisikletine binerken başkaları mtb'e bindi diye amelelik kafasıyla bakmayın. Eğer öyle bakılırsa her türlü yol bisikletlerini gömerim arkadaş. Herkes herkese saygı duysun!

emre arkadaş büyük yazmana gerek yok
bak sana ne diyeceğim ben mtb ile 200 km gittim, aynen amelelik idi ,ama 200 km gıant yolla gidince farkı gördüm, sen önce bi 200 km patlat bakalım bu forumda, sonrada yolla patlat, aradaki farkları anlat bakalım arkadaşım benim.

Sinirlendiğim siz değilsiniz. Düşünce yapıları bakış açılarınızın empati içermemesi,yanlı bakma, kendi değerlerini ön plana çıkarma gibi şeyler.

@Kudret Kurtcebe

@kırık zincir zaten konuşmayı baştan okursanız neyi aydınlatmaya çalıştığım belli. Bir de yani yalan söylüyormuşum gibi hissettiriliyorum. Strava diye bir uygulamayı daha hiç kullanmadım bile. Bir kere yükledim hoşlanmadım bile. Diğer taraftan bu forum böyle oldu kardeş artık. Bir şeyi anlatmaya çalışırken birden araya birisi giriyor ve böyle gerilim çıkarıyor... Nedenini bilmiyorum ama belli isimler var yani... Yorucu oluyor böyle olunca da. Kaldı ki bu yazıyı paylaşan arkadaş kötü niyetli değil eminim ki. Ama işte bazı şeyleri aydınlatmak isterken ispatlar teoremler falan ortaya atılıyor. İster 20 ile giderim ister 40 la. Demek ki çıkıcak sonuç yazılananın da anlaşılabilmesi. Ama napalım. Eski alışkanlık şu forum kopamadık yani :D

40- 42 zaten son hız oluyor ortamalama olarak gidilecek olduğunda tek sıkıntı sahilde esen rüzgar oluyor eğer o yoksa diye de ekledim. Kaldı ki insan yapamadığı bir şeyi söylememelidir

yanlış anlamadım ise emre arkadaşım sen 40 dakikamı koruyorsun 40 km hızı , bunu ispat etmek ile yükümlüsün bisiklet foruma karşı aksi takdirde havada kalır söylediklerin
ha başarının gerçek delilini gördüğüm an aynen elini sıkarım ..

@Emre Nakipoğlu

ne kendi değeri arkadaşım ya ,gerçekleri yazıyoruz burada karından atmıyoruz ..

@Emre Nakipoğlu

resim koy arkadaşım o zaman km saatinin resmini çek bak mehmet sunu çekti 200 km gitti sende koyacaksın arkadaş havadan atmadığını nerden bilelim,

ya sen 40 km hızı mtb 'de 35 dakika boyunca nasıl koruyorsun arkadaşım bana hiç inandırıcı gelmiyor bu dediğin

Yine avcı hikayeleri patladı. Ben artık oldukça iddialı gireceğim. Kimki ben mtb ile 30 km boyunca 40 ortalama ile giderim diyorsa bisikletimi vereceğim. Artık atıp tutulmasından yıldım.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Emre Nakipoğlu

arkadaşım karından atma ispat etmek ile yükümlüsün bilmen anlatabildinmi ,buraya starava koyanlar malmı öküzmü yani ben starava kullanmıyorum ama bu demek değildirki kullananlara karşıyım bu ne biçim zihniyettir
çek o zaman km saatini görelim burada resim koy anlarım ovakit,
40 km yazacak, o zaman daha inandırıcı olursun yazmak ile olmaz demek istediğimi anladın herhalde.

@mehmetsunu

yav arkadaş bu ne iş ya hayret yani ,lastik gibi başka tarafa çekiyor millet ,

tek bir noktada güzel bir şeyden doğru bir şeyden bahsetmişsin tebrik ederim. Benim iddiam var ve unutmazsam bunu size ispat ederim. Bunda bir sıkıntım yok ama konumuz kesinlikle bu değil....

Sizin önerdiğiniz 200 km yol bisikleti ile gitsem eminim ki hiçbir şey hissetmeyerek yüksek hızlara kolaylıkla çıkıcam belki de ortalama 40 la onla giderken yormayacaktır inanın çok az tecrübe ettim. Ve devamını getiremedim. Çünkü yol bisikletinde elim kolum bağlı gibi hissediyordum. Sadece varmak kavramını hissediyorum o bisikletle bir yere ulaşma amacını gerçekleştiriyor. Baya bir taşıt yani. Ama bu amaç için ben zaten çocukluğumdan beri motor tepelerindeyim. O zaman binerim gidiceğim yere giderim.

MTB ile yol almanın felsefesine gelicek olursak ;

1-Örneğin galata kulesine arnavut kaldırımlı yerden cart diye çıkıyorsun hiç sıkıntı yok. Ya da inerken deli gibi atlaya zıplaya iniyorum. Bu iyi geliyor.
2-Ortalama mtb kullanıcı 25 km ile 40 km arasında hızlarda gidiyor ki tur yaptığımızda bu hızlar 20 25 gibi hızlara düşmek zorunda kalıyor çünkü tur güvenliği gibi bir durum oluyor yeni arkadaş oluyor acemisi oluyor özetle o düşük hızda herkes zaten gidiyor
3-Dağ bisikleti ile Uludağ'dan uçuruma atla çamura git ya da git Alanyada arazilere gir olmadı kapadokya da yarışa git hepsine cevap verir
4-Hemen her an atraksiyona açık bir alet
5-Tork ve hızın bileşimi vardır
6-Yorucudur zorlacıyıdır ve evet konfor kısmında endişeli de olsa ızgaralardan cart diye geçersin akorun daha az bozulur
7-Ağırdır ucuzlatması da çok pahalıdır. 2.000 tl alınan yol 2.000 tl alınan mtb'den en az 3 -4 kg hafifdir.
8-Herkes mtb kullanamaz insanlar rahatına düşkündür.
9-Mtb bir yerden bir yere varmak için zorlu bir araçtır ancak gitmekte olduğunuz her yerin farkında olarak gitmenizi sağlar
10- Mtb kas grublarını gerçekten geliştirir ... Sıkı bir mtb kullanıcından sıkı bir yol bisikletçisi elde edebilirsiniz. Ancak sıkı yol bisikletçisinden bir mtb'ci elde etmeniz zordur. Şurdan atla de atlamaz in de inmez çık de çıkmaz gibi. Zaten ağırlık noktasında da kafayı yedirtir adama.
11- Kimse mtb 'i de sevmek zorunda değildir. Ama terchilerimiz bizim kararlarımızdır sizin gibi yol bisikletçileri bizleri yargılayamaz. Bana göre de yol bisikleti çok saçma geliyor mesala. Ama ben haklılığımı ispat etmek zorunda değilim. Neden ? Çünkü adam onu almış sürmüş ve mutlu. Beni alakadar etmez. Tercihleri kişilerin istekleri belirliyorsa bunlara saygı duymak gerekir. Ama tartışma konusu olarak mtb'nin güzellikleri kötülükleri yol bisikletinin iyilikleri kötüleri olarak tartışılabilir. Onun dşında amaç ortak bisiklet binme paydasında buluşmamız gerekir.

@Kudret Kurtcebe

@mehmetsunu

hocam ben çok sıkıldım resmen artık,
ispat edecekler aksi takdirde aynen havada kalır

Örneğin galata kulesine arnavut kaldırımlı yerden cart diye çıkıyorsun hiç sıkıntı yok. Ya da inerken deli gibi atlaya zıplaya iniyorum. Bu iyi geliyor.

haaaaaaaaaaa atlama zıplama yapıyorsun senin işin zor bol bol mekanikçiye gidersin

Dağ bisikleti ile uludağdan uçuruma atla çamura git ya da git alanya da arazilere gir olmadı kapodokya da yarışa git hepsine cevap veri

bunları bizde biliyoruz arkadaşım

Mtb kas grublarını gerçekten geliştirir ... Sıkı bir mtb kullanıcından sıkı bir yol bisikletçisi elde edebilirsiniz. Ancak sıkı yol bisikletçisinden bir mtb'ci elde etmeniz zordur. Şurdan atla de atlamaz in de inmez çık de çıkmaz gibi. Zaten ağırlık noktasında da kafayı yedirtir adama

aynı telden çalıyoruzda sen farkında değilsin ,bunları bana yazma zati biliyorum 7 bisikletin 5 adeti mtb 'idi..

Kimse mtb 'i de sevmek zorunda değildir. Ama terchilerimiz bizim kararlarımızdır sizin gibi yol bisikletçileri bizleri yargılayamaz. Bana göre de yol bisikleti çok saçma geliyor mesala. Ama ben haklılığımı ispat etmek zorunda değilim. Neden ? Çünkü adam onu almış sürmüş ve mutlu. Beni alakadar etmez. Tercihleri kişilerin istekleri belirliyorsa bunlara saygı duymak gerekir. Ama tartışma konusu olarak mtb'nin güzellikleri kötülükleri yol bisikletinin iyilikleri kötüleri olarak tartışılabilir. Onun dşında amaç ortak bisiklet binme paydasında buluşmamız gerekir.

arkadaşım seni yargılama olayı yok sen ispat ile mükellefsin olayını,
bisiklet foruma
40 km hızla gidiyorum 35 dakika boyunca dedinmi aynen ispat edeceksin yoksa havada kalırsın konuyu saptırma kimse burada mtb kötü demedi 200 km boyunca hammallıktır ama 200 km boyunca yolda hammallık değil sen önce ön yargılarını kafanda bir kır bakalım hammalık dediysem mtb kötü anlamı çıkmaz bundan karıştırma olayı

eyyyyyyyyyyyy
forum ahalisi
emre arkadaş mtb ile ,tam 35 dakika 40 km hızı korumakta imiş duyduk duymadık demeyin

@Kudret Kurtcebe şimdi şöyle diyelim. Birincisi sen tüm pasajı okuyorsun doğru ama parçanın detaylarını sorguluyorsun ki gücüne gidiyor galiba mtbi le 40 gidince rahatsız ediyor sizi sanırım. Bilmiyorum sizi tanımıyorum. Ya da çok sıkan arkadaşlarınız oldu belki de forumdan şiştiniz. Ama mümkündür. Çünkü bahçelievler- bakırköy sahil zaten 7 - 10 dk alıyor. Ondan sonra bakırköy iskelenin o hattından bir başlıyorsun gidiyorsun yüksek kadansa alışan biri rahatlıkla yapabilir. O avcı hikayesi diyen arkadaşa da güldüm. Belki mtb kullanıcıları biraz eksik kalmış olabilirler. :D bu arada mekanik tek sıkıntım yok çünkü her şeyimi kendim alırım yapmasına aykırı tek bir işi yapmam şükürler olsun en fazla frenim hava yapmıştır :D başka sıkıntım yoktur benim hiç.

Diğer taraftan ispat etmek zorunda değilim. Benim iddiam orda 40 yaparım 45 yaparım hepinizi geçerim değil çünkü. Kaldı ki bu hızlar mümkündür. Sigma yalan söylemez. Hele ki bir mtb'nin yol bisikleti ile kapışması kadar saçma bir şey yok :D

Benim tüm anlatmak istediklerimin detaylarını benle tartışıyorsun. Ama anlayamadığın şudur ki : Tekrar edicem. " Sen sürmek zorunda değilsin, kimse sürmek zorunda değildir, ama hepiniz birleşip gelin yine de benim mtb'e bindiğim için yargılamamanız gerektiğidir. Amele gözüyle bakılmaması gerektiğidir. Ortak payda olan bisiklet değerini paylaşmak gerektiğidir. Size tavsiyem yazdıklarımın detaylarından nereye varmışsam o kısmında sizi rahatsız eden bir şey varsa onunla gelin. Yoksa boşa tartışmayalım olur mu ? Çünkü bana bir şey katmayan konuları konuşmayı sevmiyorum ".

@Kudret Kurtcebe

Sn Kudret bey sizden istirham ediyorum biraz sakinleşin. Bu üslup ve bu cümleler size yakışmıyor. Sn Emre Nakipoğlu yaşadığı bir tecrübeyi paylaşmış. Bize düşen, iddia sahibine saygı duymaktır.

Esen kalın.

200 km yi 40 ortalama ile gidecem diyor. Hakkaten insanın bu söylenenlere havsalası almıyor. En son örneği vereceğim, bak daha 2 hafta önce antalya yol yarışları yapıldı. 125 km de, nerdeyse düz bir rotada, toplu sürüşte, deryalden domestikten yararlanarak belkide arkaya rüzgarıda alarak yapılan ortalama 44 km idi. Yani bu ortalamayı bu işi kendine meslek edinenler yaptı.

@mehmetsunu

yok yav arkadaş 200 gitmemiş daha,
40 km hızla gidiyor 35 dakika koruyormuşta bana hiç inandırıcı gelmedi.

yav ingilteredeki amcamız serkanın verdiği staravada gördük
adam 16 dakika boyunca 58 km 'yi düz yolda korudu ,hadi bakalım buradan yakalım
altında yol vardı tabi

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri