Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Numaralı bisiklet gözlüğü

@Makula 06

Korneamda doğuştan gelen ve farklı bölgelerde farklı ölçülerde incelik söz konusu. İncelme eylemi devam etmiyor çok şükür. Ama göz doktorum gözümü ovalamakta bile kaçınmamı önermişti. Lenslerin uzun süreli kullanımda korneada aşınmaya sebep olabileceğini söylemişti. Belki spor esnasında, kısa süreli kullanımda sıkıntı olmaz ama bu riske giremezdim doğrusu.
Tabi bu konuda varsa bilgi ve tecrübelerinizi öğrenmek isterim.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Scudo
ben de numaralı güneş gözlüğü alacağım beğendiğim bulabilirsem

@Emrggl gecmis olsun oncelikle keratokonus hastaligi tarif ettiginiz durum ileri bir asamada degilse gozluk yeterli olur. Yumusak lens degil belki ama sert lens orta-ileri evrede tedavi icin kullanilabilir. Kasima, yuzustu yatma gibi durumlar astigmati artirabilir. Lazer ile gozleri cizdirme kesinlikle yasak

• Beğen
Tepkiler: Emrggl
3.75e 4.25 miyop olunca 250oluyor çifti

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 ayı biraz aşkın bir süredir shimano rx clips ile beraber shimano gözlük kullanıyorum.Hem koşarken hem bisiklet üzerinde kullanıyorum ben gayet memnun kaldım almayı düşünen varsa tereddüt etmeden alabilir.

@Emir Taha Kenar
Hangi model fotograf atabilirmisimiz ve toplam kac tlye mal oldu?(numarali camlarla)

Çerçeve ve gözlük Shimano ce-s20 ve Rx clip'i erdoğanlar bisiklet'ten aldım.140+60 gibi bir şeydi

Numaralı camların fiyatını tam hatırlamıyorum ama 80 lira gibi bi rakam olması lazım(Gözlerim 4,25 -4,5 miyop camlara filtre uygulatmadık)
IMG_1292.JPG
Gözlük şu an yanımda değil,tek başına da çekmemişim.Bu fotoğrafı bulabildim belki görüntü açısından bi fikir oluşturur

Gözlerim ileri derece miyop ve numaralı gözlük kullandığım için bisiklet gözlüğü kullanamıyorum, numaralı bisiklet gözlükleri içinse 600-700 tl arası para vermem gerekiyor, acaba vizörlü kasklar çözüm olur mu diye düşünüyordum ki giro air attack'ı buldum

(link)

Düşük ihtimal ama numaralı gözlük ile kullanan oldu mu ? yabancı forumlarda yorumlar %50 %50 olarak gidiyor, pek tatmin etmedi açıkçası

Bugün Xlc numaralı gözlüğüme cam taktirmaya gittim gözlükçüye, bunun için cam kesemeyiz çok zor,yapsak bile çok pahalı olur dediler :(
Normal bisiklet gözlüğü+üzerine numaralı gözlük takmaya devam :(

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@trabzonlu ozan
(link)
Bu şekilde.Dış görünüş olarak biraz kötü duruyor ama görme açısından bir sıkıntı yaratmadı bana 2 senedir bu şekilde kullanıyorum.Bu bisiklet gözlüğü Decathlonda satılan Arenberg Cat3 marka ve üzerine rahatça numaralı gözlüğü takabiliyorum ama mesela Xlc'nin bisiklet gözlüğünün üzerine numaralı gözlük kesinlikle olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
8+ yıldır numaralı güneş gözlüğü kullanıyorum, büyük rahatlık. Çerçeve biraz geniş olduktan sonra bisiklet gözlüğü olarak kullanılmasında sakınca yok bence. Normal güneş gözlüğü alınıp içerisine koyu renkli numaralı cam yaptırılıp taktırılıyor. Tabi olası bir kaza/düşme/kırılma durumunda iç acıtacaktır, 2 hatta duruma/cama göre 3 gözlük parası çünkü.

Ben 46 liraya almıştım 70 civarına da çerçeveye cam taktırdım. 126 liraya mis gibi oldu. Şu an gözlük 60 lira galiba. Cam da 10-20 lira oynasa bile 100-150 liraya hallolur.
(link)

YN9k8A.jpg
8drZWA.jpg
DdA2WZ.jpg
mkD6gY.jpg
ER08Wv.jpg

@endersemiz
Tam bir saçmalık...!!! :eek::eek: Adam gözlükçü değilmiş demek ki....:acpsnr::acpsnr:
Ben kullanıyorum aynı gözlüğü ve 2. kez cam yaptırıp taktırdım:harika: çok da ucuza yapıyorlar:harika: (Camın kalitesine göre tabi...)

@Emre Yönlüer Ben de öyle düşünüyorum.Ben bisiklet gözlüğü dediğim anda kendi numaralı güneş gözlüklerini gösterdiler,satmaya çalıştılar fiyatını sorduğumda 400 ₺ dediler.Ya bizden alırsın ya da yapmayız mantığıyla çalışıyorlar galiba.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
gözlük tamircileri gibi çerçeve satmayan sadece cam satan ve takan yerleri bulup onlara taktırabilirsin. ben izmir karşıyakada pasajin içinde bir yere yaptırmıştım. çoğu gözlükçü de ona yaptırıyormuş camları çok sağlıklı olmaz ama yaparım demişti. 3 senedir kullanıyorum. ;):)

Aynı ürünü aldım. Numaralı cam yaptırdım. İlk turda çok zorlanndım bir daha takamadım. Oysa ki grupta arkadaşlar çok memnun halen kullanıyorlar. Numaralı camların takıldığı çerçeve bana çok küçük kaldı. Kullanırken zorlandım. Belli bir açı ile bakmak zorladı. Burnuma iyice ittiğimde kirpiklerim değdi buhar yaptı kirlendi. Beceremedim açıkcası sonra bşr arkadaşa sattım halen kullanıyor. Sanırım ben rahat edemedim. Bende numaralı normal güneş gözlüğü yaptırdım müthiş rahat ettim. Tamam bisiklet gözlüğü gibi geniş ve jan janlı karizmatik değil ama bana biçilmez kaftan

@ozelemre1963

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
10 yıldır numaralı güneş gözlüğü kullanan birisi olarak; fazlaca yassı camlarda odak problemleri yaşıyorlar arkadaşa denilen doğru. kavissiz bir cam olsa halledebiliyorlar. Ayrıca aliexpressteki ürünler güzel. bunlardan düşünüyorum ben de.

Geri