Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Numaralı gözlük

Scudo
Hem konuyu hortlatayım hem de ilk gözlüğümü siz forumdaşlarıma sunayım dedim :) Gözlük herkesin az çok bildiği rockbrossun üstündeki camla 5 farklı renkli bisiklet gözlüğü .. Ben alırken kararsızlığım kullanan kişilerden yorum alamamış olmamdı ve XLC nin numaralısının rengini tipini (gövde rengi sadece siyah olan var) begenmediğim için İki Tekerizin çektiği video yardımıyla da son kararımı verdim .. 25 günde elime ulaştı.

İlk hissiyatı biraz kırılgan dicekken fiyatına göre normal olduğunu düşünüyorum elimde tuttukça da alıştım gayet iyi dayanıklı diye düşünüyorum. Camları takıp çıkarması düşündüğümden kolaydı. Sadece siyah camı polarize diğerleri uv400 korumalı. Sonracığıma kafayı kavrayışını ve alından akan teri engellesin diye biraz sert plastik düşünülmüş alın tarafına..

Hala bisiklet üstünde kullanmadım bugün geldi gözlük. Numaralı cam kestiricem ve yazın 10 günlük bir tur var kafamda ilk orda kullanırım diye düşünüyorum. Eğer ki sorusu olan olur yardımcı olmaya çalışırım bilhassa kullandıktan sonra daha iyi yorum yapacağımı düşünüyorum.Kafada nasıl duruyor kafam karışık diyen varsa özelden foto atabilirim . Herkese kazasız , beladan uzak sürüşler ;)

20180507_122502.jpg 20180507_122645.jpg 20180507_124136.jpg 20180507_130718.jpg 20180507_131735.jpg 20180507_132517.jpg

Ben de aldım ama deneme fırsatım olmadı fiyatına göre yeterli gibi inşallah hayal kırıklığı yaratmaz bakalım artık

@mmakif
Banada bugün geldi Aliexpress konusunda paylaştım hatta resimleri :) Siyah lens hariç diğer lenslerde polarize yok değil mi?(yok yazmışsınız sonradan gördüm. Bende o test sadece siyah lenste çalıştı. Polarize ve uv koruması ayrı şeyler heralde. Bana 10 günde ulaştı :)

@betan5
(link)
20180507_144558.jpg
20180507_144613.jpg
20180507_144708.jpg

• Beğen
Tepkiler: makifir
Ben de numaralı gözlük kullanıyorum malesef o yüzden bisiklet gözlüğü kullanamıyorum ...

Ben de Eylül 2017'den beri şu gözlüğü kullanıyorum:

(link)

Gelir gelmez içteki çerçevelere numaralı cam taktırdım, oldukça rahatım.

Ben de şöyle birşey sipariş verdim. Hem gözlük hem kask. Bakalım gelince yorum yaparım. Hem numaralı cam yaptırma derdi vs yok. Normal gözlüğünü kullanıyorsun sadece önünde ekstra bir katman var.

Edit notu: Lİnki eklememişim :)

(link)

• Beğen
@yb672501

Gözlükçüye götürüp elinizde bir çerçeve var ona cam alıyorsunuz. Normal cam kaç paraya mal oluyorsa aynısı.
Bende keratokonus denilen bir hastalık olduğu için oldukça pahalıya mal olan camlar kullanmam gerekiyor. Bu nedenle sol camı yeni taktırırken sağa eski gözlüğümden çıkarmış olduğum bir camı taktırdım.

Hatta aldıktan sonra bir-iki ay denedim, baktım sorun yok, aynı gözlükten bir tane de yedek aldım. Çünkü öncelikle gözlüklerin içindeki ikinci çerçeve eskiyip kırılıyor, başka marka/model gözlükle de uymuyor. 3 yıl önce aldığım benzeri bir gözlüğün iç çerçeve plastiği 2 yıl içinde çatlamıştı, kullanamaz duruma düşmüştüm. Tavsiyem aliexpressten aldığınız gözlük rahat ise piyasadan kalkmadan yedek olarak ikincisini alın.

• Beğen
Tepkiler: alpagu6
@betan5 Ben banggooddan vermistim siparisi ama tabi gordugum kadariyla @samurusov unki benimkiyle ayni 55 tl ye aldim sanirim su an fiyat artmis ama hemen akmicaksaniz 1 hafta icinde felan tekrar indirime girior boyle seyler.

Aliexpressten de rahat sıkintisiz geliyorsa neresi ucuzdan ordan siparis et.. linki koyyuorum asagiya :

(link)

Bu da iki tekerizin incelemesi daha faydali olabilir canli görmek:
Gönlunuzce olur inş icinize siner :)

@mpala

Dün geldi ürün. Resim de çektim. Gözlükle gayet rahat. Sürüşte denemedim henüz ama rahatsız edecek bir taraf göremedim.

***Fotoyu nasıl küçültürüm?

(link)

• Beğen
Gözlüğümü degiştireceğim. Kolormatik olacak . Yani aynı zamanda güneş gözlüğü olarak kullanacağım. Bundan dolayı çerçeve spor görünümlü ve kemik olmalı. Çok kavisli çerçevelere numaralı cam takılabiliyor mu? Bununla ilgili bir kriter bir limit var mı?

Gözlüğümü degiştireceğim. Kolormatik olacak . Yani aynı zamanda güneş gözlüğü olarak kullanacağım. Bundan dolayı çerçeve spor görünümlü ve kemik olmalı. Çok kavisli çerçevelere numaralı cam takılabiliyor mu? Bununla ilgili bir kriter bir limit var mı?
Kavis fazla ise Atasun ekstra ücret almıştı ama uçuk bir fiyat değil. Ben sivilde kullandığım Oakley gözlüğüme koyu renkli numaralı cam kestirmiştim, gayet şık oldu

1732213320581.jpeg

Son düzenleme:
Merhaba,

Tam belirttiğiniz şekilde numaralı ve kolormak camlı bir spor (bisiklet) gözlüğü kullanıyorum. Rudy Project'in değiştirilebilir camlı çerçeveleri var. Camlarını gözlükçüme yaptırdım. İstanbul'daysanız Doğubank'taki Sun Optik'ten Ufuk Bey'e danışabilirsiniz.

(link)

(link)

Bir göz atın isterseniz

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
(link) ben buna benzer birşey aldım çok rahat ettim. Bisiklette kullanmıyorum ama normal zamanda yanımda taşıyorum ufak aparatı mıknatısla takılıyor hemen numaralı gözlüğün üzerine.

Mıknatısla normal çerceveye takılabilen güneş gözlükleri günlük kullanımda pratikler bu konuda hemfikiriz ama bisiklet kullanımında yandan esen rüzgarlar veya kafanın yana çevrilmesi neticesinde çerçeveden ayırılıp uçması nedeniyle çok konforlu olmadığını deneyimledim. Çerçevenin orta kısmına çentik yardımı ile sabitlenip mıknatıslarla kenar hatları sabitlenenler daha kullanışlı olabilirler.

Kolormatik cam güneş ışığını gerçek güneş gözlüğü camı kadar kesmez, bilgin olsun. Çok kavisli gözlüklere numaralı cam takılır takılmasına ama gördüğün görüntünün en-boy oranı bozuluyor. Çok çok ileri miyop/astigmat (zeminde kaçman gereken bozuklukları göremeyecek kadar) olmadıkça bisiklette numarasız güneş gözlüğü olmalı bence. "Bari molalarda dünyayı net göreyim" diyorsan numaralı gözlüğünü yanına alırsın.

Geri