Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Numaralı gözlük

Mıknatısla normal çerceveye takılabilen güneş gözlükleri günlük kullanımda pratikler bu konuda hemfikiriz ama bisiklet kullanımında yandan esen rüzgarlar veya kafanın yana çevrilmesi neticesinde çerçeveden ayırılıp uçması nedeniyle çok konforlu olmadığını deneyimledim. Çerçevenin orta kısmına çentik yardımı ile sabitlenip mıknatıslarla kenar hatları sabitlenenler daha kullanışlı olabilirler.
Bisiklet için değil zaten bahsettiğim günlük kullanım için.
IMG_8565.jpg
Bisiklette kullandığım bunlar.
IMG_8506.jpg
Bu da numaralı gözlüğün üstüne taktığım mıknatıslı model.
Kolormatik cam güneş ışığını gerçek güneş gözlüğü camı kadar kesmez, bilgin olsun. Çok kavisli gözlüklere numaralı cam takılır takılmasına ama gördüğün görüntünün en-boy oranı bozuluyor. Çok çok ileri miyop/astigmat (zeminde kaçman gereken bozuklukları göremeyecek kadar) olmadıkça bisiklette numarasız güneş gözlüğü olmalı bence. "Bari molalarda dünyayı net göreyim" diyorsan numaralı gözlüğünü yanına alırsın.
3 Derece ve üzeri miyoplar için bu teziniz hiç uygun değil. En güzeli içine miyobi çerçeve takılan bisiklet gözlükleri. Numaralı gözlüksüz çıktığım tur olmadı bugüne kadar olsa muhtemelen ya düşmüş yada ölmüş olurdum. :) :)

Scudo
"Zeminde kaçman gereken bozuklukları göremeyecek kadar miyop/astigmat olmadıkça" diye belirtmiştim ama...

Bisiklet için değil zaten bahsettiğim günlük kullanım için. 323340 dosyayı görüntüle Bisiklette kullandığım bunlar. 323341 dosyayı görüntüleBu da numaralı gözlüğün üstüne taktığım mıknatıslı model.

3 Derece ve üzeri miyoplar için bu teziniz hiç uygun değil. En güzeli içine miyobi çerçeve takılan bisiklet gözlükleri. Numaralı gözlüksüz çıktığım tur olmadı bugüne kadar olsa muhtemelen ya düşmüş yada ölmüş olurdum. :) :)
Bende de 3.25 miyop var. Yıllardır içine numaralı cam takılan gözlükten sonra bu yazın sonunda kontakt lens kullandım. İnanılmaz bir konfor. Kesinlikle tavsiye ederim. Gözlükle sürmeye göre çok çok daha rahat hissettiriyor. Tek eksisi olarak biraz daha hızlı göz kuruluğu oluyor. O da rahatsız edici düzeyde değil. İnişlerde 5 saniyede bir göz kırpıyorsan 3-4 saniyeye düşüyor bu sıklık.

Gözlük mü kaldı arkadaş. LASIK diye bir teknoloji var. Yakın zamanda dünyayı bulanık görmekten kurtulucam umarım. Gözlükten yine vazgeçmem tabi, nerd kişiliğimi yansıtmaktaki en güçlü silahım. Farkı, artık zorunluluk olmayacak, keyfî takıcam.

Gözlük mü kaldı arkadaş. LASIK diye bir teknoloji var. Yakın zamanda dünyayı bulanık görmekten kurtulucam umarım. Gözlükten yine vazgeçmem tabi, nerd kişiliğimi yansıtmaktaki en güçlü silahım. Farkı, artık zorunluluk olmayacak, keyfî takıcam.
Neden büyük harfle yazdın? 😂

Bende de 3.25 miyop var. Yıllardır içine numaralı cam takılan gözlükten sonra bu yazın sonunda kontakt lens kullandım. İnanılmaz bir konfor. Kesinlikle tavsiye ederim. Gözlükle sürmeye göre çok çok daha rahat hissettiriyor. Tek eksisi olarak biraz daha hızlı göz kuruluğu oluyor. O da rahatsız edici düzeyde değil. İnişlerde 5 saniyede bir göz kırpıyorsan 3-4 saniyeye düşüyor bu sıklık.
Göz kuruluğu yapıyorsa, kontakt lensleriniz gözünüze tam uymuyordur. Oksijen ve sıvı geçirgenliği markadan markaya çok değişkenlik gösteriyor. Onun için diğer marka veya ürünlere bakmanızı tavsiye ederim. Şu an göz kuruluğu olan biri olarak, lensle daha rahat ettiğim oluyor. Kontakt lens işi, deneme yanılmadır. Lensin artısı, gözlüğün sınırlamalarına takılmamak, ben de şahsen daha iyi buluyorum.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Geri