Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Numaralı gözlük

5 numara gözlük var :(( . Lens kullanmak istemiyorum . Su ili katmanlı gözlüğün resmini göremedim resim acilmadi
 
Scudo
Bu gözlüğü kullanan biri var mı acaba veya bilenler hakkında yorum yapabilirler mi?
 

Dosyalar

  • image.png
    image.png
    20,8 KB · Okunma: 119
Bi ara bi futbolcuda vardı adı neydi ya kaynak gözlüğü gibi takıyırdu :D sağlamdı öyle bişey mi yaptırsak yoksa :D
 
  • Beğen
Tepkiler: BağdatlıRuhi
Edgar davidsin taktığı gözlükler :) glokom rahatsızlığından takıyodu @murat_ist
 
Vallahi şu an arroyo pack ile yakından ilgileniyorum fiyatı da uygun şekli de tavsiye ederim @murat_ist
 
  • Beğen
Tepkiler: murat_ist
Güzel bi gözlük bayağı da sevilmiş bende alabilirim bundan.
 
@Batuavicii merhabalar ben bu gozlugu kullaniyorum.4 renkte cami var ve 1 cami siyah polarize.Benim gözler de numaralı;polarize camı 1 saat taktıktan sonra aşırı şekilde kanlanıyor.Polarize cam dışında gözlük gayet iyi bence
 
@kobalamin decathlonda puanı baya bi yüksek ürünün diğerşerine nazaran teşekkürler :)
 
Numaralı gözlük kullananlar aşağıda verdiğim linkteki gözlüğü inceleyebilir. Ben şahsen kullanmadım fakat alıp kullanmayı düşünüyorum.

 
Fotoğraf0477.jpg
Ben olaya şöyle bir çözüm buldum.
2numara astigmat var bende ama miyopi çok ileri değil. Dandik bir gözlük alayim diye recetemle bakinirken bu güneş gözlüğünü buldum camlar yapılabiliyormuş renk ise sizin istediğiniz ve seçtiğiniz koyulukta ayarlaniyor.. araç sürerken gece de kullanıyorum fazla koyulaştırmak istemedim. Memnunum
 
@LAYKOPEN
XLC markasının hem güneş hem numaralı gözlüğü bulunmaktadır....(Numaralı olan güneş gözlüğünün içine takılıyor)Hemi de 3 ayrı camı var siyah-sarı-şeffaf
Ben kullanıyorum memnunum şahsen:harika::harika:
 
Ben de Shimano'nun gözlüğünü ve içine takılan numaralı gözlüğünü kullanıyorum.

Ama kaşlarım kalın olduğundan, terleyince iç gözlüğün camları ıslanıyor.


 
2,5 numara miyop hasatsi olsak özellikle gece sürüşlerinde cok zorlanıyordum. Lens + bisiklet gözlüğünüzle çözmeye çalıştım. Fakat toz kacmasi zorladı. Baktım olmuyor lazer operasyon oldum. Su an sol göz 0,50 sağ göz 0,25 cok rahatım :)
 
hem taklit ürünlerde hem de markalarda içten takmalı güzel gözlükler var
(link)

bu gözlükten kullanıyorum ve çok memnunum
camlar kromatik ışık yoğunluğuna göre kararıyor veya açılıyor
 
arkadaşlar numaralı güneş gözlüğü ve lensler hakkında detaylı bilgi isterseniz benimle iletişime geçerseniz yardımcı olurum. yada direkt olarak buradan da yardımcı olurum.
 
(link)

Işte bu diyorum .
 
Mehabalar, Forumda yeniyim, ben de gözlük kullanan birisiyim ve göz hekimiyim. Şu anda shimanonun 2 katmanlı gözlüğünü kullanıyorum. ce s71x ve rx clip. Gözlük numaram aslında yüksek değil ancak numaralı kullanmaya ihtiyaç duyuyorum. Bir de günlük hayat ve otomobil de kullandığım numaralı güneş gözlüğüm var.
Shimano gözlük kaliteli de olsa (xlc için de bu dediğim geçerli) içerideki rx clip çervçeve küçük sağa sola bakışta çerçeve dışına çıkıp net görüşü kaybediyorsunuz. ben kullanımından çok memnun değilim. rc çerçeveyi çıkarıp lensi ile kullanırsam memnun kalıyorum. Ancak ben bisiklete binerken lens kullanmayı çok sağlıklı bulmadığım için çok nadir bu yola başvuruyorum.
Numaralı güneş gözlüğüm spor için çok uygun olmasa da en memnun kaldığım çözüm bence bu.
Göze rüzgar çarpmasını engelleyecek bir gözlükle beraber lens kullanımı da çok rahat ve görme kalitesi yüksek bir çözüm olur. (rüzgar çarparsa lens çabuk kuruyacağı için görme kalitesi bozulacaktır gözde rahatsızlık hissi de oluşacaktır ayrıca göze zarar da verebilir.)
Mesele güneş gözlüğü olunca ek olarak bir cüme yazmak istiyorum. Uv ışınları gündüz gözümüzdeki birçok dokuya zarar veriyor. Bisiklet kullanırken çok fazla Uv ışınlarına maruz kalıyoruz. Sırasıyla amber- kahve rengi- koyu yeşil camlı (en iyi Uv süzen renkler) renklerde, uv koruması yüksek olan, ışık geçirgenliği %50 civarında olan (yaz günleri için daha fazlası alınabilir) bir güneş gözlüğü mutlaka öneririm.
Ara sıra normal gözlüğümü de bisiklette kullanıyorum. Gözüme çok rüzgar çarpıyor ancak görme kalitesi gerçekten çok iyi. Organik camlı ( plastik türevi olan camlar) olduğu sürece normal optik gözlükleimiz güneş gözlüklerine göre düşme durumunda ek risk taşımazlar.
Sizlere bir hekim ve bisiklet kullanıcısı olarak tavsiyem optikçi optikçi dolaşıp gözlüğü bisiklette kullanacağınızı belirtip yüzünüzü güzel kapatan bir çerçeve bulup numaralı güneş gözlüğü yaptırmanız. Astigmatı (1 derece üzeri) veya yüksek numarası olanlar( 3-4 dereceden yüksek) için ise lens ve rüzgar almayan bir gözlükle kullanım öneririm.
Fotokromatik (ışıklı ortamda kararan camlaar) camların Uv koruması eğer iyi ise tercih edilebilir genellikle güneş gözlüğü kadar iyi olmuyor.
bir dönem fotokromatik özelliği de olan güneş gözlüğü kullandım ve çok memnun kalmıştım.
Polarize özellikli camlar bütçenizi aşmıyorsa tercih edebilirsiniz. Sağlık açısından pek katkısı yoktur ancak görme kalitesini artıracaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: teefy
@kayihani
Foruma hoşgeldiniz. Hekim olarak lazer i sağlıklı bulmadığınızdan mı gözlük kullanıyorsunuz?
Ben 42 yaşında 2 numara astigmat 2,5 numara miyopi gözlük kullanıyorum. Sırf bisikletteki rahatsızlıktan dolayı lazer olmayı düşünmüştüm. Ama hekimlerin (gözlüğü terketmek anlamında)çoğunun tercih etmemesi beni oldukça düşündürüyor açıkçası.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
 
Lazer de bir seçenek ancak ameliyatın her zaman riski vardır. Göz hekimleri lazer denilen ameliyatı pek olmazlar sebebi sağlıklı olup olmamasından değil yapılan işlemin kontrast seçebilme hissini azaltmasındandır. Biz bu hissi mesleğimizde çok yoğun olarak kullanmaktayız. Lazerin bir sürü riski var çok şükür çok az karşılaşılıyor. Yine de ben yakınlarıma çok önermiyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: ersoy balcı
Geri