Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Oakley Jawbreaker Bisiklet Gözlüğü

Erdal Ylmz

Daimi Üye
Tepki
835
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Şu konuyu Ağustos ayında açmış olmama rağmen, bu gözlüğü ilk çıktığı günden beri alıp kullanmayı düşünüyordum. Kısmet bugüneymiş. Öncelikle gözlüğün Türkiye satışını, spx firması ile birlikte gözlükcü.net sitesi yapıyor. Başka satan varsa da ben bulamadım.

spx'in 2.ürüne %30 indirim kampanyası ile 560 TL'sına sattığını, gözlükcü.net sitesinin ise luxottica aracılığı ile gözlükleri temin ederek, 450-500 TL'sı civarında sattığını belirteyim.

luxottica'yı google'da mutlaka araştırın.

Yurt dışı fiyatı ise modellere göre, %18 kdv hariç 520-640 TL. arasında değişiyor.

gözlükcü.net için örnek satış adresi;
(link)

spx için örnek satış adresi;
(link)

Benim satın aldığım model Oakley jawbreaker tour de france olarak geçiyor. Gözlüğü, gözlükcü.net aracılığı ile, n11.com üzerinden 30 TL indirim ile, 468 TL/9 taksit şeklinde satın aldım. Gözlük kendi kutusu ve yedek burun desteği olmadan, silme bezi ve orijinal taşıma kılıfı ile geldi. Şayet kutusunda ve tüm içerik ile satın almak istiyorsanız, firma ile görüşüp 3-5 hafta ürünün gelmesini beklemek zorundasınız. Firmanın sattığı ürünler orijinal, bu yönde endişe duyulacak bir şey yok.

Henüz dışarıda deneme fırsatım olmadı, ancak daha önce spx mağazasında denediğim jawbreaker modellerine göre nedense daha çok beğendiğimi ve rahat ettiğimi söyleyebilirim, fiyatın da bunda etkisi olabilir. :D Gözlük gayet şık, rahat ve hafif. Varlığını hissetmiyorsunuz diyebilirim, o kadar rahat geldi bana. Tek dezavantaj, bu fiyatlara satılan bir gözlüğün tek lens ile geliyor olması. Almak isteyen arkadaşlar için bir şeyler yazmak istedim. Şimdilik bu kadar. :)48128 dosyayı görüntüle 48130 dosyayı görüntüle 48129 dosyayı görüntüle 48127 dosyayı görüntüle

Scudo
kaç gündür instagramdaki yabancı bisikletçilerde görüyordum , diyordum bu gözlük ne güzelmiş şıkta duruyor . Ama çok pahalıymış be abi .
Hayırlı olsun buarada çok güzel :)

@Erdal YILMAZ İyi günlerde kullanın. Benim de radarımda olan bir gözlük özellikle Prizm Road lensleriyle birlikte. Fiyat olarak da gayet iyiymiş.

Özellike Uranium renginin hayalini kurduğum gözlük.Harika görünüyor.Güle güle kullanın.Gerçekten çok güzelmiş :rolleyes:

Iki tane Carrefour bisikleti fiyatinaymis keske biraz daha uygun olsa fiyati dusunulebilirdi.

@alperr125
Gereksiz pahalı ürünler bence bunlar.
Decathlon'dan aldığım 15 liralık gözlüğüm işimi fazlasıyla görüyor.

kodaman, ensesi kalın, şişkin bisikletçi gözlüğü

Gerçi bir de şu var ki, günlük kullanım için alınan bazı gözlükler de bu fiyatlarda. Fiyatı düşmüş alsana bir tane demişti bir arkadaşım, RayBan denen gözlüğü. 350 liraya düşmüştü :kptmya:

Yani bu gözlük aslında o saçma sapan gözlüklerin yanında çok güzel bence. Fiyatı da normal sayılır. O Raybanları alıp buna pahalı diyenlere yuh diyorum. Ben kendim hiçbir zaman Rayban falan almayacağım için bunu da almam.

@hydrocon ben de uzun süredir tchibo, decathlon ve xlc gibi markaların gözlüklerini kullandım. eyvallah bi yere kadar iş görüyor ama zamanla şikayetler artıyor ve artık kullanılmaz hale geliyor.
Bende bir hovardalık yapıp Oakley Prizm Trail lensli bir model aldım (tabii Oakley bayi fiyatından alma şansım olduğu için, yoksa almazdım zaten).
Kesinlikle dağ bisikleti yapanlara, daha doğrusu patikalara girenlere tavsiye olunur, ben çok beğendim açıkcası. Işık geçirgenliği fazla olduğu için açık alanda XC sürümleri yapanlara çok tavsiye etmem çünkü güneş biraz rahatsız edebilir, ama kışın sorun yok. özellikle ormanlık alanda, patikalarda sürüş yapanlar için ideal.
Lens Flare, veya Sun Glare diyorlar sanırım, güneşe doğru bakıldığında lenste oluşan ve görüşü bozan hareler benim diğer ucuz gözlüklerde en çok şikayet ettiğim konuydu, Prizm Trail de bu oldukça az.
Buğu olayı da şikayet ettiğim konulardan biriydi, Oakley de de oluyor ama bi decathlon gözlüğü kadar değil tabii :)
Sonuç olarak hangi çerçeveyi alırsanız alın Prizm serisi lenslerden almayı çalışın derim. Prizm daily polarized gibi bir iki lensi daha denemiştim, onlar da başarılı bence

Yok ya bu gözlüğe bu kadar para verilmez. Alibaba mı Aliamca mı öyle bir site var diyorlar, 5$'a kargo da bedava gözlük satıyorlarmış. Gözünüz bozulunca faturayı satıcıya gönderiyorsunuz! :)

@Erdal YILMAZ

Hocam yanlışınız var 5$ a kilosuyla veriyorlar

Ürünü yaklaşık 5 aydır kullanıyorum yarattığı konfor ise benim açımdan verdiğim parayı unutturacak cinsten.
Yekpare ve değiştirilebilir camı çok başarılı yansıma nedir unutturdu. Kaplamasında kullanılan materyal temas ettiği noktalarda kaymamaya neden oluyor bu da çok önemli.
Fiyat konusu konuya bakış açınız ve hepsinden öte bütçeniz ile mukabil.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
20 dolara satılıyor takipli kargolu, gözlük ve uv korumalı, hatta yabancı forumlarda bile yazmış adamlar çakma lensleri alıp optisyene gidip uv filtreli olduklarını kanıtlamışlar :)

@ratm

Güle güle kullanın Prizm cam teknolojisini bende çok başarılı buluyorum. SPX mağazalarında indirimli yakalandığı takdirde marka gözlüklerin yarı paralarına ömürlük kaliteli profesyonel bisikletçi gözlüğü alıyorsunuz bence gayet iyi

• Beğen
@hydrocon

Hem fikirim, ben de çok memnunum ve en ufak şikayetim yok. Camın buğu yapmaması, her türlü hava şartlarında kullanıma müsait oluşu, sıvı temasının lens üzerinde durmayarak akıp gitmesi gibi daha bir çok artı yönü var bu gözlüğün.

Giyim konusunda çok aşırıya kaçmam, ancak bir kaç kez gözlük değiştirdikten sonra, nokta atışı yaparak en ideal ürünü aldığımı düşünüyorum. Gözlük bence bisiklet giyiminde en önemli ürünlerin başında geliyor. Farkında olmadan yapılan gereksiz harcamalar yerine, şu gözlüğü 5-6 taksit şeklinde almayı tercih edenlerdenim.

Zamanında aliexpress'den janjanlı fotoğrafları ile dikkat çeken gözlük aldım ilk etapda aaa iyi yapmışım gayet kaliteli gözlük, ucuza işi kapattım diyorsun ama çok kısa sürede anlıyorsun ürünün kalitesizliğini, iyi ki de anlıyorsun yoksa uzun süre kullanımda kalite kontrol mekanizması olmadan seri üretimde Çinli amcaların adeta para basarmış gibi kopya ürünler üretip piyasaya sürüyorlar. Düşünün gözlüğün sapı bile kulak arkasını ağrıtıyordu acaba o ne idüğü belirsiz lensler göze zamanla nasıl zarar verecekti?

Göz sağlığı açısından bir kere iyi para verip tüm kontrol mekanizmalarından geçmiş bilenen marka almak lazım. Oakley bu konuda zaten tartışmasız marka evet fiyatı pahalı ama çeşitli kampanya ve indirimlerden daha ucuza alınabiliniyor.

Şuralara bakılabilir;

(link)

(link)

(link)

(link)

Her gün düzenli e vitamini alınız.
Havuç,maydanoz,deniz ürünleri tüketiniz.
Ekonomik krizdeyiz,gözü kollayalım.
Polarize ve Ultraviyole özelliği olan camlar pekala iş görüyor...
Çatt diye kırılan gözlüklerimi saygıyla anıyorum,ki markalı olanlarda aynı akıbete uğradı...

@Erdal YILMAZ

Liste fiyatları belirli dönemler %30-40 indirim görüyor bütçe ile mukabil değerlendirilebilir. Artı parantez söylediklerinize katılıyorum [emoji1376][emoji1376]

@Furkan TK

Göz sağlığı ne olduğu belirsiz ürünler ile riske atılmamalı. Uygun kampanyalar ile de ürün alınabilir. Benzer ürünler farklı markalarda da mevcut.

• Beğen
Geri