Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

@cumali55 ablamdan kullandığım kadarıyla biliyorum ve gayet sevdiğim bi alet ama ben.evde kütüphane oluşturmak istediğimden e kitaba pek sıcak değilim. Yine de gece okumaları için ideal

İhsan oktay anar -puslu kıtalar atlası, amat, kitabül hiyel, suskunlar bu kitapları okumanızı öneririm :)
+ ince memed serisini

Scudo
@yakubi ben de pw2 kullanıyorum. Gayet memnunum aynı şekilde. Kitap bulma konusunda sorun yaşarsan seslen :)

"Otostopçunun Galaksi Rehberi"ni okuyorum Kindle'dan..
Kitabın gerçeğini geçen gün gördükten sonra Kindle'ın ne kadar yararlı bir şey olduğunu anladım..

Dün Kafes'e(Josh Malerman) başladım. İlk 5 bölümünü okudum. Acayip bir senaryosu var. "N'oluyoruz lan.!" diyerekten girişi yaptık. Devamının da böyle sürükleyici olduğunu tahmin ediyorum.
Tavsiye ederim.:harika:

Medeni Bilgiler... Çoğumuzun gözünden kaçan bir kitap bu. Hepimiz okuması gerekiyor. Ben geç buldum ama bu başlık vesilesi ile belki daha çok kişiye ulaşır. Kitabın arkasında Atatürk'ün bizzat kaleme aldığı bölümler kend el yazısı ile verilmektedir.

Medeni Bilgiler, ilk olarak Prof. Dr. a. Afetinan tarafından 'Vatandaş İçin Medeni Bilgiler' adıyla 1930 yılında yayınlanmıştır. Maarif Vekaleti, Milli Talim ve Terbiye Dairesinin 7.9.1931 tarih ve 2197 sayılı kararıyla orta okul ve liselerden ders kitabı olarak okutulan 'Vatandaş İçin Medeni Bilgiler'in büyük bir bölümü Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kaleme alınan belgelere dayanmaktadır.(alıntıdır)

5d6ba3f703969d53362e49cc900eea18_1273923237.jpg

untitled-1.jpg

kuran- orhan pamuk-kara kitap, kafka-dava, ihsan oktay anar- puslu kıtalar atlası- adam fewer- olasılıksız, empati.

Şu anda okuduğum Irvine D. Yalom'un Spinoza Problemi...:)

• Beğen
Tepkiler: Enver T.
wilbur smith
(Mısır serisi)1-nehir tanrısı 2-yedinci papirüs, 3-büyücüler kralı , 4-11. yazıt, 5-çöl tanrısı , güneş kuşu
ahmet ümit- istanbul hatırası
victor higo-sefiller
necip fazıl kısakürek-bir adam yaratmak -çöle inen nur
nesrin baytok - demir taht

vatandaş abuzer...

Belirttiğim yazarların neredeyse tüm kitaplarını okudum ve aşağıdaki listeyi hazırladım.Şudraka'nın bilinen başka eseri yok bu arada.
Sabahattin Ali-Kuyucaklı Yusuf
Aziz Nesin- Toros Canavarı
Knut Hamsun- Açlık
Şudraka - Toprak Arabacık
Franz Kafka- Dönüşüm
Can Dündar- Kırmızı Bisiklet
Molière-Kibarlık Budalası
Borges-Kum Kitabı
Friedrich Nietzsche-Tragedyanın Doğuşu

ferhan şensoy'un hayat hikayesini anlattığı "kalemimin sapını gülle donattım" ve "başkaldıran kurşun kalem" güzeldir.

gülmek isteyenlere umut sarıkaya'nın "benim de söyleyeceklerim var" serisinin 3 kitabını da öneririm bu arada.

• Beğen
Tepkiler: CaGe ve Enver T.
Kuran-ı Kerim.

Milletçe en büyük sorunumuz. belki arapçasını okuyan çok fakat türkçe mealini, tefsirini okuyan nedense çok az. Kuran insanllıga rehber olarak gönderildi. Allah herkese okumayı ve anlamayı nasip etsin.

@leyla_p teşekkür ederim: )
aslında arşivimizi birbirimizle paylaşmak iyi fikir olurdu. bendeki 25 gb a yakın. fakat kitapların hepsinin kalitesinden emin değilim. şiir edebiyat felsefeye dair elindeki her türlü materyale hayır demem.
yandex'te arşivimin bir kısmı, dilersen ordan veya başka bir kanaldan bunu yapabiliriz.

@Edip Dinçer

Bende bu kitabın tek cilt 5 i 1 yerde olanından var. Geçenlerde yatarak okumayı denedim, 5 dk sonra nefes alamamaya başladım. :D
Kindle bende de var da, nedense hoşuma gitmiyor pek. Sadece metroda kitap taşımamak için kullanıyorum.

Konuya uygun bir cevap ise, yakın zamanda dersini aldığım bir tarih hocasının tavsiyesi ile Selman Kayabaşı'nın kitaplarını almıştım.
Öyle hoşuma gitti ki 5 kitap, 10-15 günde bitti. Sırasıyla Teşkilat, Muhafız, Hanedan, Operasyon, Karar Odası

Bir de ben fantastik edebiyat okumayı da severim. Tolkien, Ejderha Mızrağı serileri favorilerimdir.

Otostopçunun Galaksi Rehberi'nin 5 ciltlik haline sahip olmak isterdim.Sahaflarda falan denk getirirsem affetmem. :) @Edip Dinçer Eminim filmden daha iyidir.

John Verdon bu aralar polisiyede favorim.
John Perkins'in Kafes kitabı son okuduklarım içinde beni etkileyen ve ekonomiye bakışımı değiştiren bir kitap. Tavsiye ederim.

Prof.Dr. Feridun EMECEN - Yavuz Sultan Selim

Geri