buketello
Üye
- Kayıt
- 4 Mart 2022
- Mesaj
- 63
- Tepki
- 173
- Yaş
- 35
- Şehir
- İzmir
- İsim
- Buket L.
- Başlangıç
- 2020—21
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Son düzenleme:
ne güzel valit ayırabilmek bu tarz şeylere artık çoğu insan geçim derdinden sosyal medya zehirinden bu tarz sosyalliklerden uzak kalıyor malesef290551 dosyayı görüntüle
Bir vahşinin(!) beyaz adam ve onun yarattığı uygarlık hakkındaki düşünceleri ile halkına yaptığı uyarıları içeren notlarından oluşan bir kitap. Bizi, bize anlatan bir dış göz. Efendim incelemesi de şöyle:
(link)
Başkasının talihsizliğinden duyulan keyif
Aslında iç dünyamızda ne kadar karanlığız dedirten kitaptır kendisi. Okudukça kendi içimdeki kötüyü görmeye başladım 🤭 Ortasındayım ama sonunda kendimi çok sorgulayacak gibiyim 🤪
En son bitirdiğim kitap buydu, yaklasık 1 ay kadar önce,
malesef pandemıden sonrakı süreçte yenı kıtap okumaya yada yenı film izlemeye konsantre olmamıyorum. Okudugum kitapları tekrar okuyorum, 10 defa ızledıgım filmleri tekrar izliyorum.
Antalya bisiklet klubünün maridin yollarında antrenman yaparken, ekmek taşıyan bir köylünün bisikleti ile bunlara kafa tutması, antrenörün daha sonra bu genci bulup eğitmesi ve takıma katması, daha sonra ıse profesyonek bir bisikletçi olarak Mezopotamya Turunda gosterdığı başarılar anlatılıyor.
290935 dosyayı görüntüle
Hocam muhtemelen kurgu, biraz araşturdım fakat gercek bir hikaye olduguna dair bir emare bulamadım acıkcası. Çokta detaylı arastırmadım, kafamda güzel bir yerde kaldı, birazda o gizemini korusun istedim.Bu yaşanmış gerçek bir öykü mü?
Merak ettim açıkçası. Keşke böyle bir hikaye alınıp Türkiye de bir filmi ya da dizisi yapılsa...
Bu kadar bisikletli forum üyesi arasında tanıdığımız bir yönetmen yok mu ki? Eğer varsa, bence tam zamanı. Güzel bir bisiklet filmi yapılmalı.
Siz bir de Emil Cioran deneyin Özellikle Doğmuş Olmanın Sakıncası Üzerine ve Çürümenin Kitabı.
Küçük bir aramayla edindiğim şu bilgi yetti: "Etkilendiği kişi: Friedrich Nietzsche, Arthur Schopenhauer" 😅
asimov okuyanlar var mı aramızda?? dünyanın en muhteşem yazarlarından biri kesinlikle
aynen dediğiniz gibi my lord. ben en çok vakıf ve imparatorluk serilerini seviyorum. ama en birinci sıram sonsuzluğun sonu kitabı. zaman yolculuğu o kadar mı güzel işlenir. zaman yolculuğu demişken wells ve zaman makinesini de anmadan olmaz tabiiIsaac Asimov, Arthur Charles Clarke ve Ursula Le Guin dünya edebiyatına kazandırdıkları eserlerle hem diğer yazarları etkilemiş hem de içerik ürettikleri türlerin büyük değişimler göstermesine vesile olmuşlardır. Örnek vermek gerekirse Asimov tarafından ortaya atılan üç robot yasası bir hikayeden öte günümüz robot geliştirmelerinde de kullanılmaktadır.
aynen dediğiniz gibi my lord. ben en çok vakıf ve imparatorluk serilerini seviyorum. ama en birinci sıram sonsuzluğun sonu kitabı. zaman yolculuğu o kadar mı güzel işlenir. zaman yolculuğu demişken wells ve zaman makinesini de anmadan olmaz tabii
Foundation dizisi görsellik olarak bir başyapıt olsa da maalesef hikaye anlatımı, müzik seçimleri, kostümler ve oyunculukla sınıfta kaldı. Tabii bu, dizinin bana verdiği his. Keyif alarak izleyenler illa ki olmuştur. Dune ise son zamanlarda izlediğim en muhteşem şeydi. Doğrusunu söylemek gerekirse Türkiye'de gösterime girmeden bir gün önce malum platformlarda yerini almıştı. Benim de çok beklentim olmadığı için internetten izler geçerim dedim. Fakat filmi yarısında bırakıp ertesi gün sinemaya gittim. Dune filmi ile ilgili söyleyebileceğim tek şey kitapları okumayanlar pek tat almayacaktır. Onlar için oldukça durağan ve sakin bir film. Fakat seriyi okumuş ve konuya hakim olanlar için muazzam bir görsel şölenFoundation dizisini ve Dune filminin adlarını bırakıp kaçtım.