Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Bambaşka bir dünya sunan kitabım ve bisikletimle izbandayız 😅

Ve... Sonraki Hayattan Kırk Öykü - David Eagleman

Dosyalar

• 16562632486382221488407957922503.jpg
    16562632486382221488407957922503.jpg
    49,2 KB · Okunma: 33
Son düzenleme:
Scudo
IMG20220626202643.jpg

Bir vahşinin(!) beyaz adam ve onun yarattığı uygarlık hakkındaki düşünceleri ile halkına yaptığı uyarıları içeren notlarından oluşan bir kitap. Bizi, bize anlatan bir dış göz. Efendim incelemesi de şöyle:
(link)

290551 dosyayı görüntüle

Bir vahşinin(!) beyaz adam ve onun yarattığı uygarlık hakkındaki düşünceleri ile halkına yaptığı uyarıları içeren notlarından oluşan bir kitap. Bizi, bize anlatan bir dış göz. Efendim incelemesi de şöyle:
(link)
ne güzel valit ayırabilmek bu tarz şeylere artık çoğu insan geçim derdinden sosyal medya zehirinden bu tarz sosyalliklerden uzak kalıyor malesef

Başkasının talihsizliğinden duyulan keyif o_O

Aslında iç dünyamızda ne kadar karanlığız dedirten kitaptır kendisi. Okudukça kendi içimdeki kötüyü görmeye başladım 🤭 Ortasındayım ama sonunda kendimi çok sorgulayacak gibiyim 🤪

Dosyalar

• 20220622_071329.jpg
    20220622_071329.jpg
    48 KB · Okunma: 16
Roberto Bolano - 2666'da son düzlüğe girdim ✌️ Bayram tatili için yanımda Mario Vargas Llosa - Teke Şenliği kitabı olacak. Okuyanlar varsa spoiler vermeden kitap hakkında yorum yaparsa sevinirim :)
IMG_20220705_124209_1.jpg

• Beğen
Tepkiler: buketello
Başkasının talihsizliğinden duyulan keyif o_O

Aslında iç dünyamızda ne kadar karanlığız dedirten kitaptır kendisi. Okudukça kendi içimdeki kötüyü görmeye başladım 🤭 Ortasındayım ama sonunda kendimi çok sorgulayacak gibiyim 🤪

Siz bir de Emil Cioran deneyin :) Özellikle Doğmuş Olmanın Sakıncası Üzerine ve Çürümenin Kitabı.

En son bitirdiğim kitap buydu, yaklasık 1 ay kadar önce,
malesef pandemıden sonrakı süreçte yenı kıtap okumaya yada yenı film izlemeye konsantre olmamıyorum. Okudugum kitapları tekrar okuyorum, 10 defa ızledıgım filmleri tekrar izliyorum.

Antalya bisiklet klubünün maridin yollarında antrenman yaparken, ekmek taşıyan bir köylünün bisikleti ile bunlara kafa tutması, antrenörün daha sonra bu genci bulup eğitmesi ve takıma katması, daha sonra ıse profesyonek bir bisikletçi olarak Mezopotamya Turunda gosterdığı başarılar anlatılıyor.
IMG_20220705_141431.jpg

En son bitirdiğim kitap buydu, yaklasık 1 ay kadar önce,
malesef pandemıden sonrakı süreçte yenı kıtap okumaya yada yenı film izlemeye konsantre olmamıyorum. Okudugum kitapları tekrar okuyorum, 10 defa ızledıgım filmleri tekrar izliyorum.

Antalya bisiklet klubünün maridin yollarında antrenman yaparken, ekmek taşıyan bir köylünün bisikleti ile bunlara kafa tutması, antrenörün daha sonra bu genci bulup eğitmesi ve takıma katması, daha sonra ıse profesyonek bir bisikletçi olarak Mezopotamya Turunda gosterdığı başarılar anlatılıyor.
290935 dosyayı görüntüle

Bu yaşanmış gerçek bir öykü mü?
Merak ettim açıkçası. Keşke böyle bir hikaye alınıp Türkiye de bir filmi ya da dizisi yapılsa...
Bu kadar bisikletli forum üyesi arasında tanıdığımız bir yönetmen yok mu ki? Eğer varsa, bence tam zamanı. Güzel bir bisiklet filmi yapılmalı. :)

Bu yaşanmış gerçek bir öykü mü?
Merak ettim açıkçası. Keşke böyle bir hikaye alınıp Türkiye de bir filmi ya da dizisi yapılsa...
Bu kadar bisikletli forum üyesi arasında tanıdığımız bir yönetmen yok mu ki? Eğer varsa, bence tam zamanı. Güzel bir bisiklet filmi yapılmalı. :)
Hocam muhtemelen kurgu, biraz araşturdım fakat gercek bir hikaye olduguna dair bir emare bulamadım acıkcası. Çokta detaylı arastırmadım, kafamda güzel bir yerde kaldı, birazda o gizemini korusun istedim.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Siz bir de Emil Cioran deneyin :) Özellikle Doğmuş Olmanın Sakıncası Üzerine ve Çürümenin Kitabı.

Küçük bir aramayla edindiğim şu bilgi yetti: "Etkilendiği kişi: Friedrich Nietzsche, Arthur Schopenhauer" 😅

• Beğen
Tepkiler: Darth Sidious
asimov okuyanlar var mı aramızda?? dünyanın en muhteşem yazarlarından biri kesinlikle

• Beğen
asimov okuyanlar var mı aramızda?? dünyanın en muhteşem yazarlarından biri kesinlikle

Isaac Asimov, Arthur Charles Clarke ve Ursula Le Guin dünya edebiyatına kazandırdıkları eserlerle hem diğer yazarları etkilemiş hem de içerik ürettikleri türlerin büyük değişimler göstermesine vesile olmuşlardır. Örnek vermek gerekirse Asimov tarafından ortaya atılan üç robot yasası bir hikayeden öte günümüz robot geliştirmelerinde de kullanılmaktadır.

• Beğen
Isaac Asimov, Arthur Charles Clarke ve Ursula Le Guin dünya edebiyatına kazandırdıkları eserlerle hem diğer yazarları etkilemiş hem de içerik ürettikleri türlerin büyük değişimler göstermesine vesile olmuşlardır. Örnek vermek gerekirse Asimov tarafından ortaya atılan üç robot yasası bir hikayeden öte günümüz robot geliştirmelerinde de kullanılmaktadır.
aynen dediğiniz gibi my lord. ben en çok vakıf ve imparatorluk serilerini seviyorum. ama en birinci sıram sonsuzluğun sonu kitabı. zaman yolculuğu o kadar mı güzel işlenir. zaman yolculuğu demişken wells ve zaman makinesini de anmadan olmaz tabii

aynen dediğiniz gibi my lord. ben en çok vakıf ve imparatorluk serilerini seviyorum. ama en birinci sıram sonsuzluğun sonu kitabı. zaman yolculuğu o kadar mı güzel işlenir. zaman yolculuğu demişken wells ve zaman makinesini de anmadan olmaz tabii

Aaaa tabii ki Wells'in yeri de ayrıdır

Foundation dizisini ve Dune filminin adlarını bırakıp kaçtım. :D

Foundation dizisini ve Dune filminin adlarını bırakıp kaçtım. :D
Foundation dizisi görsellik olarak bir başyapıt olsa da maalesef hikaye anlatımı, müzik seçimleri, kostümler ve oyunculukla sınıfta kaldı. Tabii bu, dizinin bana verdiği his. Keyif alarak izleyenler illa ki olmuştur. Dune ise son zamanlarda izlediğim en muhteşem şeydi. Doğrusunu söylemek gerekirse Türkiye'de gösterime girmeden bir gün önce malum platformlarda yerini almıştı. Benim de çok beklentim olmadığı için internetten izler geçerim dedim. Fakat filmi yarısında bırakıp ertesi gün sinemaya gittim. Dune filmi ile ilgili söyleyebileceğim tek şey kitapları okumayanlar pek tat almayacaktır. Onlar için oldukça durağan ve sakin bir film. Fakat seriyi okumuş ve konuya hakim olanlar için muazzam bir görsel şölen

• Beğen
Asimov ve Clarke'ı 20li yaşlarımda okudum. O yaşlarımda hoşuma gidiyordu ama şu an o tarz okumam sanırım. Wells'in bir kitabını da askerdeyken okumuştum. Tek hatırladığım çok küçük bir kitaptı ve zaman yolculuğu vardı sanırım.

Çocuklarım doğduktan sonra bir kitabı baştan sona okuduğumu hatırlamıyorum desem yalan olmaz. Bu yaz dolap ve nadirkitap sitelerinden 7 adet kitap aldım ve en büyük hayalim günde 1-2 saat yalnız kalıp okumak :)

• Beğen
Geri