Scudo Sports

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Scudo
George Orwell 1984 ve Hayvan Çiftliği. İkisi de çok bilinen klişe kitaplar arasında ama bence her okuyucuya göre farklı yorumları içinden çıkarabilecek kitaplardan diye düşünüyorum. Yine bu duruma bir benzer olarak Kafka nın Dönüşüm ünü de örnekleyebiliriz

Yürümek üzerine yazılmış bir kitap "Yürümenin Felsefesi". Bisikletçiler kesinlikle bisikletin felsefesi diye okuyabilir. Çünkü bisiklet ve yürüme kardeştir, bisiklet yürümenin sihirli güçlere sahip kız kardeşidir. Sihirli güçlere sahiptir çünkü uçar.
Kitap yürümenin/bisikletin ne yaptığı ve ne olduğuna dair farkında olduğumuz/olmadığımız gerçekleri önümüze seriyor. Özellikle turcuların bu kitapta kendilerini bulacaklarını düşünüyorum.
Nietzsche, Thoreau, Rimbaud gibi şair ve düşünürlerin yaşamı ve eserleri üzerinde yürümenin etkisinin ne kadar büyük olduğunu da kitaptan okuyoruz.
İnsanın toplum ve doğa/dünyayla ilişkisi ve varlığına dair farkındalığında yürümenin/bisikletin gücü diye okunabilecek bir kitap...

Dosyalar

• IMG_5067.JPG
    IMG_5067.JPG
    100,5 KB · Okunma: 39
  • IMG_5068.JPG
    IMG_5068.JPG
    86,8 KB · Okunma: 34
  • IMG_5073.JPG
    IMG_5073.JPG
    127,2 KB · Okunma: 34
  • IMG_5072.JPG
    IMG_5072.JPG
    99,2 KB · Okunma: 41
Şiir kitabı olarak Cemal Süreya dan Sevda Sözleri ve Turgut Uyar Göğe Bakma Durağı.

Okumalık, kapağı olan kitap olarak ise çok sevdiğim Uçurtma Avcısı.

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Bu Diyar Baştan Başa -Yaşar KEMAL

Ursula K. Le guin- Mülksüzler

İrvin D yalom - Nietzsche ağladığında

Avcının el kitabi

Bizimkisi bir av hikayesi

Avlayamadim yavrum Avlayamadim

Kekligi duz ovada avlarlar

Avlak lazim

Stefan Zweig'ın tüm kitapları. Ve de Kafka'nın Dönüşüm(değişim) kitabı bende büyük bir etki bırakmıştı.

upload_2017-6-5_11-12-40.png

Okuduğunuz bir sayfa üzerine belki bir saat belki bir gün belki bir hafta düşünmek isterseniz. Bu kitabı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
1473.jpg
Basın tanıtımından;
Bedia Ceylan Güzelce, Otlukbeli Savaşı’nı iki kirpinin gözünden anlattığı 1473’te, olaylara bir başka gözle bakmamızı istiyor. Tarihin rakamlardan ibaret olmadığını şiirsel bir dille ustaca anlatıyor.
Savaşlarda adı bile geçmeyenlerin romanı 1473.
(Kingston Üniversitesi'nin Britanya kütüphanesine kattığı ilk çeviri eser aynı zamanda )

• Beğen
Tepkiler: Groims
Selman Kayabaşı
Operasyon - Karar Odası(Operasyon II) - Muhsin Yazıcıoğlu Suikasti

• Beğen
Tepkiler: MalatyalıND
Ben de biraz fantastik ve maceradan örnek vereyim,

Metro 2033 - Dmitry Glukhovsky
Assassin's Creed Yoldaşlık / Sırlar / Gizli Sefer - Oliver Bowden

• Beğen
Tepkiler: MalatyalıND
Selcuklunun sifreleri cansu canan talha ugurluel