Scudo Sports

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Eski Çağda Yakın Doğu Toplumlarında Kültürel Yaşam-Nazmiye Mutluay
Sümer,Mısır ve bu bölgedeki diğer antik toplumların yaşantıları ile ilgili yazılmış önemli bir eser..

Scudo
@Mehmet Metin Levent aşkolsun, bir Kara Kitap yetmez mi, Pamuk'u yedirmeyiz Mehmet bey. =]

Kara Kitap güzeldir, okuyun okutturun.

@mazot
Ben eski kafayım biraz, nobeli iftira ile alan bir sebateyist kitaplarını okumasam da olur.

@Mehmet Metin Levent

Estağfurullah, takılıyordum sadece, ama soz konusu kitap güzeldir.

Marcel Proust'un Kayıp Zamanın İzinde serisindeyim şimdi.

Dan Brow'dan Başlangıç'ı okuyorum. Jack londonın Beyaz disini de tavsiye ederim.

@xman
Ooo dan brown katolik kilisesine ve papaya fena giydirir. İngiliz kilisesi biliyorsunuz ingiliz kral katolik papaya boşanmak istediğini iletmiş zamanında. Papa da olur mu bilader katolik adamsın ne boşanması diyince ingiliz kralı kendi kilisesini kurup hatunu boşamış. Tee o zamandan iki kilise itişir. Dan brown ingiliz kilisesi adına papa ya verir veriştirir.

Eva Hornung-Yabani ve Stephen King-Mahşer kitaplarını baya beğenmiştim ilgisini çeken arkadaşlara tavsiye ederim

Otostopla Amerika'yı yanlış hatırlamıyorsam 50 dolarla gezen Jack Kerouac'ın Yolda kitabı da güzeldir. Dili biraz argo, (biraz mı? Bayağı. Kamu spotu: Aile ile okumayınız!) fakat Beat Kuşağı'nın kutsal kitabından bahsediyoruz. Daktilo rulolarını birleştirdikten sonra uyuşturucu çekip yazılan bir şaheser.

images (11).jpeg

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
@Mehmet Metin Levent
Anar ın bütün kitaplarını okudum. Suskunlar, Puslu Kıtalar Atlası ve Amat ı ise altı yıldır her sene okurum ve sanırım ömrümün sonuna kadar okuyacağım.

• Beğen
Tepkiler: appendix
@FARGO
Suskunlardan 10 kadar hediye etmişimdir. Burdan, okumak isteyen bir öğrenci arkadaşıma hediye etmek istiyorum. Kendisine bayram sonu kargolarım. Özel mesajdan ulaşırlarsa sevinirim.

Mustafa Kutlu - Chef ve bence diğer tüm kitapları. Bana okumayı sevdiren yazardır kendisi.
İhsan Oktay Anar (özellikle Puslu Kıtalar Atlası), Oğuz Atay (özellikle Tutunamayanlar), Amin Maalouf (özellikle Tanios Kayası), Zülfi Livaneli (Son Ada), Klasiklerden (özellikle Sefiller)... listeler uzayıp gider..

Son zamanlarda çıkan bir çok iyi yazarlar da var. Gerçekten çok iyi kitapları var kısmi olarak okuyabildim. George Orwell, Stefan Zweig gibi..
Bu yazarlardan kitap alınırsa çoğunlukla pişman olunmaz okunur yani.

Fakat şu anki kafamla, daha çok hedefe yönelik kitap seçip okuyorum. Tavsiyem de o yönde. Üniversite yıllarındaki kadar ne boş zaman bulunabiliyor, ne de ilgi alanın genişliği artık kalmıyor o kadar. Bence zaten her telden çalmaya da ne gerek ne de luzüm yok.
Mesela enerji konusuna eğildim bir süre. Energi EFT (S. Hartman ) diye konunun özünü veren kitabı alıp okudum.
Tabi konunun belki en başına konması gereken, bir siyer kitabı ve Kuran -ı Kerim okunması en temel kitaplarımız..
Hayat kısa. Okuyabildiğin kadar oku, ama özü kaybetme.

Gözlerim gördüğü, bacak kaslarım çalıştığı sürece bisiklet ve kitaptan vazgeçmem :).

Latin Amerika nin kesik damarları... Eduardo galiano....
Latin Amerika'da emperyalizmin çevirdiği dolapları anlatıyor. Belgesel niteliğinde bir kitap.

Hugo chavez in Venezuela yi ziyareti sırasında ABD başkanı Barack Obama'ya hediye etmesiyle merak uyandıran bir kitaptır... Her gün keyifle devam ediyorum. Nette pdf olarak da bulunuyor

Dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    25,6 KB · Okunma: 7
Kitap: Yoldaki Mühendis
Yazar: Abdullah Galib BERGUSİ
Kitap Filistinli bir Kassam komutanının otobiyografisi niteliğinde.Yazar kendi otobiyografisini İtrail zindanlarında yazıyor. itrail tarafından 67 kez müebbet ve 5200 yılda hapis cezasına çarptırılıyor.Hapisteki on yılı tek kişilik kör bir hücrede geçiyor.Açlık grevi yapması sonucunda hücreden çıkarılıyor.Hala itrail hapishanesinde Filistin in ,Kudüsün,Mescid i Aksa nın ve kendisinin özgürlüğüne olan inancını yitirmeden esaret altında yatmaktadır.

Geri