Mustafa Kutlu - Chef ve bence diğer tüm kitapları. Bana okumayı sevdiren yazardır kendisi.
İhsan Oktay Anar (özellikle Puslu Kıtalar Atlası), Oğuz Atay (özellikle Tutunamayanlar), Amin Maalouf (özellikle Tanios Kayası), Zülfi Livaneli (Son Ada), Klasiklerden (özellikle Sefiller)... listeler uzayıp gider..
Son zamanlarda çıkan bir çok iyi yazarlar da var. Gerçekten çok iyi kitapları var kısmi olarak okuyabildim. George Orwell, Stefan Zweig gibi..
Bu yazarlardan kitap alınırsa çoğunlukla pişman olunmaz okunur yani.
Fakat şu anki kafamla, daha çok hedefe yönelik kitap seçip okuyorum. Tavsiyem de o yönde. Üniversite yıllarındaki kadar ne boş zaman bulunabiliyor, ne de ilgi alanın genişliği artık kalmıyor o kadar. Bence zaten her telden çalmaya da ne gerek ne de luzüm yok.
Mesela enerji konusuna eğildim bir süre. Energi EFT (S. Hartman ) diye konunun özünü veren kitabı alıp okudum.
Tabi konunun belki en başına konması gereken, bir siyer kitabı ve Kuran -ı Kerim okunması en temel kitaplarımız..
Hayat kısa. Okuyabildiğin kadar oku, ama özü kaybetme.
Gözlerim gördüğü, bacak kaslarım çalıştığı sürece bisiklet ve kitaptan vazgeçmem
.