Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

@yavuz ergat

kitap hayli ilginç, en kısa zamanda alıp okumak isterim. insan nasıl da üzülüyor, ingilizin sana hibe ettiği toprağı yahudilere sat sonra başına bıunlar gelsin. israile da insan gıpta etmiyor değil hani, milyonlarda müslümanın göbeğinde yahudi devleti kur, katar ve suudileri emrine al, hiç bir arap sana bişey diyemesin. valla helal olsun 14 milyon yahudiye.
 
Scudo
@Mehmet Metin Levent Ne demek istediğinizi anlamış olmakla birlikte şunu belirtmekte fayda görüyorum zalimlere gıbta etmemeli bir insan. Asıl mesele itrail değil itraili koruyan, kollayan,tabiri caizdir avrupadan def ederek(çünkü Avrupalılarında başına bela olacaklardı) islam topraklarına yerleştiren ingiliz aklıdır. Dediğiniz gibi adamlar akıllılar ve güçlüler.Onları orda himaye eden ,destekleyen,Filistinlilere,Kudüse,Mescidi Aksa ya yapılan zulme ortak olan suud,mısır,birleşik arap emirlikleri vsvs yönetimlerine ,iktidarlarına da lanet olsun ne diyelim. Ayrıca kitabın asıl ilginç yönü hapsa girmeden önceki hayatı.
 
  • Beğen
Tepkiler: keremkucuk041
@yavuz ergat
mscid-i aksa nın sonu yakın sanırım hocam. oraya, süleyman mabedini benim tanıdığım israilliler diker. sorun zalimlik değil, akıl. benim gipta ettiğim akılları, zalimlikleri değil. israilde beden işçisi olarak filistinliler kullanılıyor. israil hem parasını verip toprakların asıl sahibi olmuş, hem de toprak kıymeti bilmezlerin emeğini de işine geldiğince kullanıyor. işte bu akıldır hocam. israilli yahudi kadınlar neden gelip urfada doğum yapıyorlar sizce? urfa onların itikatınca kutsal ama doğan evlatları ayrıyeten Türk vatandaşı oluyor. bugün, israilli bu türk vatandaşları, ilerde gelip tüm harran ovasını parasını bastırıp alırlarsa ne olacak dersiniz? alamazlar mı? alırlar hatta belki aldılar bile.

@yavuz ergat
mscid-i aksa nın sonu yakın sanırım hocam. oraya, süleyman mabedini benim tanıdığım israilliler diker. sorun zalimlik değil, akıl. benim gipta ettiğim akılları, zalimlikleri değil. israilde beden işçisi olarak filistinliler kullanılıyor. israil hem parasını verip toprakların asıl sahibi olmuş, hem de toprak kıymeti bilmezlerin emeğini de işine geldiğince kullanıyor. işte bu akıldır hocam. israilli yahudi kadınlar neden gelip urfada doğum yapıyorlar sizce? urfa onların itikatınca kutsal ama doğan evlatları ayrıyeten Türk vatandaşı oluyor. bugün, israilli bu türk vatandaşları, ilerde gelip tüm harran ovasını parasını bastırıp alırlarsa ne olacak dersiniz? alamazlar mı? alırlar hatta belki aldılar bile.
 
@mazot

Allah sabir versin. Swannlar’in Tarafi’na 3-4 kere baslamisimdir, bitirmek nasip olmadi. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: liteon
@Mehmet Metin Levent
Değerli arkadaşım başlığın dışına çıkıyoruz farkındayım sadece bir iki şey yazıp konuyu kapatacağım kendimce.Toprak kıymeti bilmeyenler dedikleriniz hergün canlarını ödüyorlar.Ayrıca bu toprakları satanların o dönemlerde orda görev yapan 2 türk vali olduğunu, satış tebligatları görüşmelerine dair bir çok belgeyi okumuştum.Yine ayrıca satılan topraklar şuan itrailin işgal ettiği toprakların 5 te 1 i bile değil.Ben yine sözümde ısrarcıyım aklı zalimane kullanan aklada zulmede gıbta etmem etmemeli bir müslüman.Bu akıl onların sonlarını Allah ın izniyle getirecektir ve muhakkak ki Allah nurunu tamamlayacaktır.Ayrıca Harranda büyük tarım arazileri aldıklarına dair birçok bilgide mevcut. Vesselam arkadaşalrdan başlığın dışına çıktığım için özür diliyorum.
 
@yavuz ergat
konunun dışı şu. Atatürk'e çiğnemesi için yunan bayrağı seriliyor mu? seriliyor? çiğniyor mu Atatürk? çiğnemiyor. yunan kralı Türk bayrağını çiğnemiş mi? çiğnemiş. israile, itrail dediğinizde Allah israilin belasını veriyor mu?

ikincisi toprak satışını onaylayan, kötü birşey yaparsa vali de olsa Türk, ama osmanlı değil :)
 
Çok beğendiğim ve bir baş yapıt olarak gördüğüm kitaptır kendileri. Tavsiye edilir :)

Kitap_20180310160156_276199_7.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: danslebleu
Benim en sevdiğim kitaplar arasında aklıma ilk gelenler:

Cesur Yeni Dünya, Aldous Huxley

Adam kitabı 1936 yazmıştır ancak okurken buna inanmakta güçlük çekersiniz. Bizim daha bu son yıllarda tartıştıklarımızdan ta o zamanlar bahsetmiştir.
Kitap gelecekteki toplumun nasıl olacağına dairdir. Başlarda bolca bilim kurgu bazılarını sıksa da, aslında distopik bir gelecekten bahsedildiği ve günümüzde git gide nasıl da kitaptaki gibi bir Dünya'ya yaklaştığımız anlaşılınca elinizden bırakmazsınız. "Hasstir la bunu da öngörmüş olamaz yuh" der durdursuz.
O gelecekte, toplumlar o kadar kontrol altındadır ki, amaca göre, klonlamaya yakın bir yöntemle insanlar üretilir. Aşk, birini sevenlerin çocuk yapması, anne baba tarafindan büyütülmek, kitap okumak, bişeylere inanmak ve daha bir sürü şey yoktur. Çünkü, bunların varlığından bile haberi yoktur bu üretilmiş, yapay toplumun. Herkes mutludur, çünkü kimse soru sormayı bilmez, kaldı ki soru sorsunlar. Sonra bir gün ...

1984, Fahreneit 451 gibi diğer distopya hikayelerinin öncüsüdür. Eleştirmenlere göre 1984 ve Cesur Yeni Dünya arasındaki en büyük fark şudur:

1984'te yazar George Orwell, gelecekte kitapların yasaklanacağı bir toplum olacağı korkusu içindedir. Oysa Cesur Yeni Dünya'da Huxley, kitap okuma isteği bile duymayacak bireylerden oluşan bir toplumun korkusu içindedir.

Sait Faik'in Hikayeleri
Charles Dickens: Büyük Umutlar
D.H. Lawrence: Oğullar ve Sevgililer
 
AĞUSTOS 2018 OKUDUĞUM KİTAPLA

1 – Can – Andrey Platonov
2 – Bir Delinin Hatıra Defteri, Palto, Burun – Gogol
3 – Aziz Bey Hadisesi – Ayfer Tunç
4 – Mağara Arkadaşları – Ayfer Tunç
5 – Savaş Günlükleri – Kont Galeazzo Ciano
6 – Gülün Öteki Adı – Mine G. Kırıkkanat
7 - Muhteşem Vahşi Dünya – Andrey Platonov

Ağustos ayında vazgeçemediğim yazar Ayfer Tunç ve sıkı bir edebiyat okuru olarak geç keşfettiğim için gerçekten hicap duyduğum Rus öykücü Andrey Paltonov’un ikişer kitabını okudum. Platonov’u, yazarla henüz tanışmamış sıkı okurlara özellikle öykü türünden hoşlananlara mutlaka öneriyorum.
Gogol’un farklı zamanlarda okuduğum öykülerini İş Bankası yayınları tek kitap olarak biraraya getirmiş. Öyküleri bu kitaptan tekrar topluca okuma imkanım oldu. Kitabın özellikle bu baskısı tüm kütüphanelerde bulunmalı ve orta öğrenim ve sonrası tüm gençler klasikleri okumaya bu kitapla başlamalıdır diyorum.
Gülün Öteki Adı, tarihte yaşanmış bir katliamı anlatan, Ortaçağ engizisyonunun tarihten sildiği Kathar mezhebinin orataya çıkışını, yükselmelerini ve yayılmalarını, Şeyh Bedrettin ile ilişkilerini, dünyaya özellikle orta Avrupa ve Balkanlara etkisini inceleyen kısa ama verdiği mesajlarla güzel bir kitap. Ortaçağ tarihine meraklı okurlara önerimdir.
Ayın kitabı “Savaş Günlükleri” oldu. Kitabın okuma süresi neredeyse 15 günü buldu. Günlük formatında olduğu ve oldukça fazla karakter ismi geçtiğinden dolayı hızlı okumaya imkan tanımıyor. Özellikle karakterlerin listesi kitabın başında listelendiği için sürekli başa dönmek, dipnotlar yetersiz olduğu için sık sık Google aramaları yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu handikapların dışında II. Dünya Savaşı gibi insanlık tarihinin en önemli kırılma noktalarından birisini Faşist İtalya tarafından görmek açısından çok değerli bir kaynak kitap. Okurken biraz tarihi altyapı gerekmekle beraber bu türün meraklılarına özellikle tavsiye ediyorum.
Ömrümüzden bir Yaz mevsimini daha uğurlarken kitap okumanın en güzel yaşandığı Sonbahar mevsimine merhaba diyoruz.
Sağlığımız ve huzurumuz yerinde olsun da hep böyle okuyalım ve paylaşalım.
 
Yıldız Gezegeni - Jack London
Bir tarım ekonomisi profesörünün meslektaşını öldürüp Amerika hapishanelerinde yaşadıklarını aktarmasıdır ama o hapishanenin içinde de özgür olabileceğinin farkına varıyor kısaca.(Daha bitiremedim)
 
  • Beğen
Tepkiler: slckats
@cekalp
Bu kitabın gerçekten güzel ve özel bir eser olduğu kanaatindeyim.Gerek yazarın hayatından edindiği tecrübe ve izlenimler ve ilginç hayatı, gerekse hayvanları konuşturma(fabl) sanatı üzerinden komünizme dair eleştirileri oldukça eleştirel ve açıklayı bir biçimde verilmiş.
 
  • Beğen
Tepkiler: cekalp
Bu yıl okuduğum ve tavsiye ettiğim kitapların listesi aşağıda yer alıyor. Geçen yıl sigarayı bıraktığımdan beri çok daha verimli bir şekilde okumaya başladım. Bu yıl da oldukça verimli geçiyor. Özellikle Cengiz AYTMATOV ' u çok geç keşfettim. Çok önemli bir yazar olduğunu düşünüyorum. Hepinize şiddetle tavsiye ederim.

Statü Endişesi - Alain De Botton

Renksiz Tzukuru Tazaki' nin Hac Yılları- Haruki Murakami

İnsan Neyle Yaşar? - Tolstoy

Öksüzlüğümüz - Kazuo Ishiguro

Bir Gün Yine Allı Turnam - Erdal ÖZ

Esir Şehrin İnsanları - Kemal TAHİR

Simyacı - Paulo COELHO

Beyaz Gemi - Cengiz AYTMATOV

Gazi Msutafa Kemal ATATÜRK - İlber ORTAYLI

Elveda Gülsarı - Cengiz AYTMATOV

Şeytan Sofrası Finansal Spekülasyonlar Tarihi - Edvard Chancellor

Cengiz Han'a Küsen Bulut - Cengiz AYTMATOV

Boğulmamak İçin - George Orwell

Günden Kalanlar - Kozuo ISHIGURO

Gün Olur Asra Bedel - Cengiz AYTMATOV

Yaban Koyununun Izinde - Haruki MURAKAMI

Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında - Haruki MURAKAMI
 
Eylül ayına Jean-Paul Sartre'ın Bulantı isimli romanı ile başladım.

0000000064172-1.jpg
 
Çok sürükleyici ve gizemli. Tavsiye olunur.

0000000399048-1.jpg


Diğer bir tavsiye ise mutlu yüzlerin arkasında ki üzüntüleri acıları dile getiren bir efsane :

Heinreich Böll'ün 1972 yılında yazdığı Palyaço kitabı

54856069_tn30_0.jpg
 
Firavun Keops ve Büyücü-(link)
Antik Mısır'ı merak edenlere tavsiye ederim;)
 
Geri