Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Evli ve iki çocuklu baş karakterimiz Doppler'ın bir gün ormanda bisikleti ile gezerken ön tekeri bir kayaya sıkışır ve feci bir şekilde yere kapaklanır. Düşmenin acısıyla yerinden kıpırdayamayan karakterimiz, günlük hayatının kargaşa ve hengamesinden uzakta, ormanın sessizliği içinde acıları azalana düşüncelere dalar. Ama bu düşünceler....

Gerisini anlatmayayım kitabın büyüsü kaçar, zaten 118 sayfa, bir solukta okunuyor.

IMG_20160811_131655.jpg

Scudo
Fincandaki fırtına. Popüler bilim ve fizik, kimya ilişkisini sevenlere iyi gelecek bir kitap. Dili ağır hiç değil, bir çok şeyi o kadar basit açıklıyor ki dünyaya bakışınız değişiyor.

Beğendiğiniz macera, aksiyon, komedi kitapları var mı?

@Ömer Ş.

Daha sadece ilk kitabı okuduğum için böyle bir şeyden haberim yoktu. Yine ingilizce okumak zorunda kalacağım o zaman.

Birgün tek başına / Vedat Türkali

Hans Fallada'dan herkes yalnız ölür. güzel kitap

Hasan ali toptaş mutlaka okunması gereken yazarlardan.gölgesizler adamı bitirir :)

Cahil Hoca

Kitap zihin açıcı, fakat çok yorucu. İlk okuyuşumda %30'una falan hakim olabildim
smile.png
. En az iki kez daha okurum ilerde. Eğitime gönül vermiş veya eğitime meraklı kişilerin mutlaka okuması gereken bir kitap. Kitabı almadan önce araştırdığımda tanıtım bölümünde bir grup öğrencinin 0'dan bir dili nasıl kendi çabalarıyla öğrendiklerini anlatıyordu. Açıkçası bu kısma tav oldum. Fakat kitap felsefe kitabı olduğundan o kadar dallı budaklı ki, o yüzden tekrar tekrar okunup not alınası.

@Afyon35

Macera, aksiyon, buna ek polisiye de katabilirseniz Jean Cristophe Grange kitaplarını şiddetle öneririm.

Henning Mankel Rüzgârlara söyleyen, Per Peterson At Çalmaya Gidiyoruz.

Altın Dal,Dinin Ve Folklorün Kökleri-James G.Frazer
Yazar,antropoloji denince,akla ilk gelen isimlerden birisidir..Yapı kredi yayınları,aslında iki cilt olan bu eseri,tek kitap halinde basmış..Mutlaka düzeltmeler,iyileştirmeler yapılmıştır..Kitabın dili anlaşılır ama o kadar çok kabile/yer ismi filan var ki,okumak zor olabilir..
Antropolojiye meraklıysanız,okumanız lazım..İnsan denilen canlının geçmişini,atalarınızı öğrenmek istiyorsanız,bugün insanların bazı konularda nasıl davrandığını öğrenmek istiyorsanız okumanız lazım..Çok önemli bir kitap..Çokta eski bir kitap..Zamanında(1890) böyle bir kitabın yazılmış olması bile inanılmaz bir şey..

Bu kitabın varoluş oluşumunu tek bir kelimede toplayabiliriz. DÜŞÜNMEK!
Düşünmek, geçişli bir eylemdir. Gerçekleşmesi için mutlaka bir nesneye ihtiyaç duyar. Malte de düşünme eyleminin içerisindeki nesneleri eylemin hakkını vererek geçişli hale getiriyor. Aklınıza gelebilecek her şey hakkında düşünüyor, analizler yapıyor, kendi benliğinde her bir nesneye ve canlıya yer ayırıyor , onlara ürkütücü, komik,tuhaf bazı kişilikler veriyor. Dünya görüşü bambaşka , başkalaşmış bir adam Malte.
Hastaneleri Tanrıların otelleri olarak nitelendiriyor. Ölümleri herkese dağıtılan bir reklam ürünü olarak görüyor. Hastalık bunların sadece promosyonu. Ama yine de bir şekilde dünyaya adapte oluyor. Bir dağın eteğinde açmış , eğreti bir yabani bitki gibi; istemsiz, nedensiz , canlı. Düşünceleriyle canlı Malte.
“Bana iyi görünen bu dünyaya hiç alışamamıştım ki. Ne yapayım başka bir dünyada ? Aşina değerler arasında kalmak isterdim ve illa bir şeyin değişmesi gerekiyorsa da , en azından dünyaları benimkine yakın olan ve aynı şeylere sahip olan köpeklerle bir arada yaşamama izin verilmesini isterdim.” Diyor Malte. Hep bir eğreti hep bir yalnız.
Kitap notlarla sürüp gidiyor. Konudan konuya geçişler ilk kelimenin tüm harflerinin büyük harflerle yazılmasıyla başlıyor. Bazen anılarını anlatıyor Malte, bazen sadece yeni taşındığı evin duvarıyla ilgili olan düşüncelerini. Benim en çok hoşuma giden anlatısı ise ömrünü yani yaşadığı yılları, saatlere , dakikalara ve saliselere bozurup harcayan bir adamın öyküsü. Vakitin nakit olması hiç bu kadar gerçekçi olmamıştı. Üstelik bu adam bu servetini ekonomik kullanma yolunda bazı atılımlar da gerçekleştiriyor okuması gerçekten keyif verici.
Malte’nin notları kısaca bu şekilde ilerliyor. Kesinlikle farklı ve zor bir kitap. Okuma ve düşünce geliştirme bakımından çok yararlı olabileceğini düşündüğüm bir kitaptır kendisi. İyi okumalar dilerim.926C8418-20C9-4597-B7F1-5CD52F8D3ABF.jpeg

• Beğen
Tepkiler: TSigalko
Doğayı ve yolda olma felsefesini seven arkadaşlarıma önereceğim, iki farklı perspektifteki iki çok sevdiğim kitabım :)A2F8BD82-A7A7-40CD-BA71-681BD4E117F6.jpeg 37FAA138-DC59-4A95-8EA6-FF9714B02DBA.jpeg 6CD49994-779D-4FD3-8B66-8DC1522A70E3.jpeg D5335D2C-52D6-4B0B-9827-9CEA459D2507.jpeg

• Beğen
Tepkiler: TSigalko
@bitinya_s

Doğa bilimiyle uğraşıyor dersek hafif kalır bu ifade Sargun Hoca için :) Odtü'de ekoloji dersleri veriyordu bir dönem. Sevilen, sayılan bir akademisyen olduğunu okumuştum.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Türk Tarih Tezi ve Mu Kıtası-Kemal Şenoğlu
Kitapta Atatürk'e sunulan raporlardan filan bahsediliyor..Atatürk'ün bu konularla ilgilenmesi,ne kadar devasa birisi olduğunu kanıtlar bence..Tabi ki Mu kıtası iddiası bir saçmalık..Kitapta bu konuda yeteri kadar şey var..İslam ve Kabe ile ilgili menfi ifadeler de var..Bu konularla haşir neşir olduğum için bu iddiaları banal bulsam da,yine de o zamanlara göre önemli şeyler bunlar..

Kitap adı:Kuran-ı Kerim
Yazar:ALLAH(c.c)
Sayfa:606
Sure:114
Cüz:30
Ayet:6666

images (4).jpeg

Simyacı - Paulo Coelho

Bir günde bitirdim, hala okumayan var ise tavsiye ederim ;)

• Beğen
Tepkiler: Yigittmo
Geri