Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ölmüş balataları wd-40 ile kurtarmak mümkün mü?

Mustafa.S

Üye
Tepki
5
İsim
Mustafa
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Katlanır
Arkadaşlar bisikletimin arka freni neredeyse hiç ve ön freni de biraz daha iyi tutuyor. Frenler disk fren ve bisikletçiye götürdüğümde balatalar bitmiş dedi. Ben de bugün aldığım WD-40 ile diskleri ve balataları wd-40'ladım ama tutuşta bir değişiklik olmadı. Sizce WD-40 ile bu sorun çözülür mü yoksa balata değiştirmem şart mı?

Scudo
Wd 40 balataları eritir diye biliyorum yani sağlam balataya sıksanız ölür balata ölmüş bi balatayı da kurtaramaz bence değişmelisiniz

@İhsnn_zyvl hocam bende kurtarırmıyım diye şey ettim ya, neyse zaten balatalar gitmişti. Tanıdık bisikletçide yok nereye gideceğim ben balata için ya :/

Wd40 in yaglayici ozelligiide var frenlere kesinlikle temas etmemesi lazim eger sikip denediyseniz balatalari degistirseniz de rotorlariniza bulasmistir o yaglar
Rotorlarinizi yakarak ve balata spreyiyle temizleyin yoksa taktiginiz yeni balatalari da yaglamis olursunuz
Tutusu azalir ve ses cikarir

Balata spreyi diye bişey var ondan alabilirsiniz wd40 gibi temizleyici ben araba lastiği satan birinden almıştım sanayiiden falan bulursunuz herhalde

Herkese yardımlar için teşekkürler, bisikletçiye gittim ve 2 balataya 50 kağıt hesap çıkardı, okullara az kaldığı için yaptırmayacağım. Belki seneye güzel bir değişim yaparım :) Tekrar herkese teşekkürler.

Frenlere kullanılması gereken en son kimyasaldan bike sonra gelir o WD-40. Etken özelliği temizlik üzerine kurulmuş olsa da içerisinde %5-7 oranında yağ barındırır. Yağın amacı SÜRTÜNMEYİ MİNİMİZE ETMEK olduğuna ve frenlerin amacı da SÜRTÜNMEYİ MAXİMİZE ETMEK olduğuna göre frenlere yağ kullanmak mantıklı bir tercih olmayacaktır.

Ben de balatalarda tutuş sorunu yaşıyorum biraz 2 sene kar altında yattığı için bisikletim ebayda 2 dolara bir çift balata gördüm gğvenebilirseniz alın

Balataya wd 40 sıkıp frenler tutuyomu diye denemedin umarım :) Rotorları da değiştirmek zorunda kalabilirsin ... Wd40 temizleme ve yağlama içindir daha çok...Bunun yerine balata temizleme spreyi kullanın fakat onunda bitik balataya etkisi olmaz...

Fren gibi hayati önem taşıyan parçaları yurt dışından dandik parçalar alıp değiştirmeyin bence.

Wd40 her ne kadar temizleyici olsa da yağlayıcı özelliği de vardır. Balata ve ya rotorlarınızda wd40 kullanmayın. Yağlayıcı özelliği olan hiçbir kimyasalı kullanmayın. Eğer temizlemek için hiçbir şey bulamıyorsanız prill ya da fairy bulaşık deterjanı işinizi görecektir. Fakat yağ balatanın çok derinliklerine işlemişse ona yapacak birşey yok, yeni balata almanız gerek. Yeni
balata alınca rotorları yağdan arındırmayı da unutmayın...

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
@Anonim Koltuk altı spreyi olarak değilde bisiklet tamir&parça değişim veya temizlik sırasında elime bulaşan yağları wd-40 ile temizliyorum :D bisikletimi de wd 40 la temizliyorum hatta :D tavsiye ederim çok güzel oluyor. Disklere bulaşmasın ama dikkat :kptmya::kptmya:

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
@Hakan Can Onrat
Balata yakanları gördüm de rotorları yakan kişi ile tanışmak isterdim. Sonuçta sabah kahvaltısında tereyağı sürdüğümüz bıçakları da yakmak gerekir diye düşünüyorum. En azından deterjan maliyetinden kurtuluruz.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@Miriel Aman aman bir yağ oluşturmuyor. Hatta hiç yağ hissetmedim desem yeridir temizlik sonrasında. Ha çok yağlı olsa bi camsille silinebilir arkasından.

Herkes wd40 kullanma demis ama arkadasin sorusu ise wd40 bitik yada ölü balatayi canlandirirmi diye sormus.
Bende cok merak ediyorum, wd40'i kullaninca acaba balatalari yenidenmi imal edecek.
Bu WD40 balatalari inorganik den organik e ceviren bir maddemi. Organik olduktan sonra kendi kendine çoğalır tekrar tam Balata şeklinimi aliyor.

Geri